Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την ελληνική εκπροσώπηση στο Φ-4 της Ευρωλίγκα γυναικών

Εντάξει δεν περιμένετε να μιλήσω εγώ για τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο. Ειδικά όσοι είστε ψαγμένοι στο μπασκετ και ασχολείστε και με το γυναικείο ιδιαίτερα, ξέρετε ποιός είναι ο Τζώρτζης. Το πιο σημαντικό είναι ο χαρακτήρας για μένα σε έναν ανθρωπο και εδώ είναι πρωταθλητής χωρίς αντίπαλο σήμερα. Μαζί επίσης έχουμε κάνει εξαιρετικές μπασκετικές συζητήσεις στο ραδιόφωνο σε πολλές εκπομπές μου και μου αρέσουν ιδιαίτερα γιατί δεν είναι ο κλασικ προπονητής. Δηλαδή ο δημοσιοσχετίστας, που προσέχει τι λέει και στην ουσία δεν μιλάει για τίποτα! Ο Δικαιουλάκος ξέρει καντάρια μπάσκετ και ξέρετε καλά ότι εγώ δεν λέω ότι ο χειρότερος προπονητής ξέρει καλύτερα το άθλημα από τον καλύτερο δημοσιογράφο! Εκτός των αποψεών του ο Δικαιουλάκος είναι και ο μετρ του σκάουτινγκ και εξ ού και το σχετικό κορυφαίο του βιβλιο.

Το ότι είναι στο γυναικείο μπάσκετ όπως ο Obradovic στο ανδρικό το ξέρετε. Απλά επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά με τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή φέτος της Ευρωλίγκα γυναικών. Μακράν ο κορυφαίος και κάτι ήξεραν οι ιταλοί της Φαμίλια Σκιό που τον πήραν πέρσι στην ομάδα τους, σε μια πόλη λίγο έξω από την Βενετία. Πέρσι πήρε το σκουντέτο απέναντι στην πολύ ακριβότερη Βίρτους Μπολόνια και παραλίγο να κάνει το μπαμ και να πάει Φ-4 στην Ευρωλίγκα. Φέτος, αν και έχασε βασικές παίκτριες, έκανε ακόμα καλύτερη χρονιά και για πρώτη φορά ιταλική ομάδα στο γυναικείο μπάσκετ πήγε στο Φ-4 της Πράγας! Και το ιταλικό μπάσκετ έχει μετά από 20 χρόνια και πάλι ομάδα σε Φ-4 !

Απέναντι στην παλιά του ομάδα την Φενέρ με εξαπλάσιο μπάτζετ από την δικιά του Σκιό, ο Δικαιουλάκος άγγιξε το μπαμ! Και ήταν στο σουτ στα 2′! Εχασε λογικά. Και απέναντι στην οκοδέσποινα Πράγα που έχει τριπλάσιο μπάτζετ(!)από την Σκιό, σε ένα ματς θρίλερ που προηγήθηκε και με 12π,πήρε την 3η θέση μέσα σε αποθέωση!

Μόνο άγαλμα μένει να του κάνουν στην ιταλική πόλη και ομάδα!