Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την συνέχεια του διπλού του Ολυμπιακού στην Βαρκελώνη

 

Ο Ολυμπιακός έκανε μια σπουδαια εμφάνιση στην πολύ πιο ακριβή από αυτόν Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη και δίκαια πήρε μια μεγάλη νίκη και βαθμολογικής ουσίας καθώς είναι από τα διπλά που θα μετρήσουν για το πλεονέκτημα της έδρας. Και φυσικά με το καλημέρα και λίγο μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ με επιβλητικό τρόπο απέναντι στον “αιώνιο” αντιπαλό του ΠΑΟ, έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση συνεχίζοντας με κεκτημένη ταχύτητα από πέρσι. 

Όλα αυτά σε ένα δύσκολο γήπεδο και απέναντι σε μια ομάδα από τα φαβορί για την κούπα και πάνω από τον Ολυμπιακό σε πιθανότητες.

Για το ματς δεν είναι να πούμε πολλά. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και νίκησε δίκαια με την άμυνα να είναι το όπλο του καθώς είχε σχεδιάσει να πάει το ματς στους 70π. Οι απουσίες της Μπάρτσα με τον κορυφαίο της πάικτη Μίροτιτς και του τριποντάκια Κούριτς ήταν σημαντικές αλλά έχει τεράστιο βάθος. Βάθος όμως είχε και ο Ολυμπιακός με την εξαιρετική διαχείριση Μπαρτζώκα. Που πήρε προβάδισμα στο ματς με το ψηλό σχήμα με Βεζένκοφ στο “3”, Πίτερς στο “4” και Μπλακ στο σέντερ. Αλλά είχε ένα τέλειο κοουτσάρισμα ο έλληνας τεχνικός καθώς έπαιξε και με χαμηλά σχήματα και γενικά ανακάτευε το ρόστερ του συνεχώς και σε πρόσωπα και σε σχηματισμούς. Όταν είχε τον Κέιναν απέφυγε τις αλλαγές στην άμυνα ειδικά στην αρχή και πρόβλημα είχε ο Ολυμπιακός μόνο στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου που δέχθηκε 17π σε 6′ με τον Κάλινιτς στο “4” στο χαμηλό σχήμα του Σάρας. Πρόβλημα υπάρχει λόγω ύψους στην άμυνα με τον Κέιναν που ήταν στο διάστημα αυτό εντός, αλλά και πάλι με τον Αμερικανό το γύρισε ο Ολυμπιακός.  Γενικά ο Ολυμπιακός δεν άφησε την Μπαρτσελόνα να ταϊσει με μπάλες μέσα στην ρακέτα τον Βέσελι και της έκοψε την δημιουργία. Η εξαιρετική δουλειά του Μπαρτζώκα και των συνεργατών του είχε να κάνει και με το διάβασμα και σκάουτινγκ αλλά και με την συγκέντρωση που ο επιρρεπής στις χαμένες βολές Ολυμπιακός είχε το εξωπραγματικό 100% και με πολλές (25/25!). Και διπλάσιες από τους γηπεδούχους. Το βάθος στην φροντ λάιν φέτος είναι εξαιρετικό καθώς ο Μπλακ έδωσε ένα πολύτιμο δεκάλεπτο ενώ ο Μπολομπόι στην ίδια θέση είχε 12π και ήταν κομβικός στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός κοινώς άλωσε την Βαρκελώνη με άποντο και μόλις 12′ συμμετοχής του Φαλ! Ο Βεζένκοφ στην αρχή και ο Πίτερς στην συνέχεια έδωσαν σκορ από το “4” αλλά το κλειδί ήταν ο Λαρεντζάκης που έκανε και επιθετικα το παιχνίδι της ζωής του με 4/7τρ!

Ο Ολυμπιακός με τα 11/28τρ έδειξε ότι θα είναι μια πολύ σκληρή και συμπαγής ομάδα στα μεγάλα ματς με τεράστιο βάθος στην φρον λάιν αλλά κλειδί το τρίποντο μπροστά και που πρέπει να βρει λύσεις αμυντικά όταν είναι μέσα ο Κέιναν. Το πιο σημαντικό είναι ότι κέρδισε στο σπίτι της με 10π την Μπάρτσα με τον Σλούκα και τον Παπανικολάου να έχουν 0/7τρ και τους Μακίσικ-Φαλ άποντους!

Όλα αυτά δεικνύουν βέβαια και το βάθος της φετινής ομάδας. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παλιό του επίπεδο κοινώς έχοντας βάθος, την στόφα της παλιάς μεγάλης ομάδας που ξέρει να κερδίζει με αρχές και όχι τύχη σε κάθε γήπεδο. Και δικαίως ο κόσμος του είναι αισιόδοξος αν και έχουμε δρόμο!