Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τον 5ο ημιτελικό

Εντάξει, το είπε και ο ίδιος ο Σπανούλης στο τέλος. Έγινε αυτό που περιμέναμε. Πως να αντέξει το Περιστέρι του 1,2εκ αγωνιστικό μπάτζετ με τον ΠΑΟ των 7-8 με αυτούς που έπαιζαν; Δεν βγαίνουν τα κουκιά και ειδικά εκτός έδρας. Ο Παναθηναϊκός δίκαια είναι στον τελικό και το Περιστέρι δίκαια κέρδισε τις εντυπώσεις.

Να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Το Περιστέρι μείωσε μια φορά στο καλάθι (41-39ημ) από -10 αλλά δέυτερη φορά απέναντι σε ένα τέτοιο μεγέθος δεν μπορείς να το κάνεις εκτός έδρας. Ο ΠΑΟ έπαιξε άμυνα, είχε σπουδαίους Γκριγκόνις, Αγραβάνη, Πονίτκα, δέχθηκε 20π σε 19′ στο β΄μέρος και έκανε περίπατο καθώς κουράστηκε και ο Φραντσίσκο. Στο ΟΑΚΑ κουτσά στραβά βάζει σουτ (9/24τρ) και έτσι ήταν όλα λογικά και αναμενόμενα.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει πάντως μια προβληματική ομάδα εν όψει τελικών. Και πέρσι αγκομάχησε με την Λάρισα αν και έκανε περίπατο στο 5ο ματς σε αντίθεση με χθες που δυσκολεύθηκε περισσότερο. Ελπίζει να τα ξεχάσει όλα αυτά και την εγχώρια αμφισβήτηση πλην Ολυμπιακού, του χρόνου με Αταμάν και λογικά αυτό θα γίνει.

Ο Ουίλιαμς είναι σαν ξένο σώμα, δεν ξέρω γιατί, στον ΠΑΟ στα πλέι οφ και κάνει τον Σερέλη να σκέφτεται μήπως τελικά έπρεπε να κρατήσει τον Γουόλτερς. Γιατί έχει πρόβλημα στο πόιντ, αν δεν προσφέρει τίποτα και ο Ουίλιαμς που δείχνει σαν ξενερωμένος από όταν έφυγε ο Μπέικον, τότε απέτυχε η επιλογη που τότε δεν ήταν και λάθος.

Ο ΠΑΟ πάιζει μέτριο μπάσκετ, έχει δομικά προβλήματα και δεν βλέπω πως μπορεί να κάνει και νίκη έστω με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ μεγάλη πλέον η διαφορά.

Πάμε και στο εκπληκτικό Περιστέρι με την υπογραφή Σπανούλη που με δικαίωσε και εκτιμώ ότι θα αφήσει εποχή. Ήδη διόρθωσε το πρώτο του λάθος να νομίζει αρχικά ότι οι παίκτες του έιναι… Σπανούληδες. Δεν τους φωνάζει όπως ο Σάρας στη Μπάρτσα, τους έχει κερδίσει πλήρως και το Περιστέρι έκανε υπέρβαση. Αν είχε 2εκ μπάτζετ για μένα θα ήταν τελικό και ίσως και Φ-4 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Λάθος τους. Έχεις Σπανούλη, έχεις λεφτά, βάλε ένα μπάτζετ 2εκ να έχεις δύο ακόμα πρωτοκλάσάτους παίκτες. Μην ξεχνάμε ότι και τον Αγραβάνη ο ΠΑΟ τον πήρε από το Περιστέρι μεσούσης που τον είχε πάρει με την αρχή του στην Εμίλια.

3/3 με τον ΠΑΟ και καθαρά εντός έδρας είναι επίτευγμα που θα μείνει για χρόνια στο Περιστέρι. Σοβαρή ομάδα, δουλεμένη, με αρχές, με πειθαρχία, με άμυνα, με προσανατολισμό. Εφόσον μείνει ο Βασίλης, στο Περιστέρι του χρόνου πρέπει να ανεβάσουν μπάτζετ για την Ευρώπη γιατί η ευκαιρία με τον κακό φετινό ΠΑΟ δεν θα υπάρχει πια. Απλά πράγματα.