Δύο παιχνίδια, δηλαδή ένα χθες στην Ευρωλίγκα. Ένα καλό που λέμε. Και αρχικά επειδή έρχεται ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Άχρωμο,άνοστο και αδιάφορο ντέρμπι. Για τον Ολυμπιακό σαν να μην υπάρχει και για τον ΠΑΟ έχει μεγαλύτερο κίνητρο καθώς θέλει να σπάσει το 0-11(!)και να δείξει ότι στους τελικους θα έχει τύχη μιας και με τον Σερέλη συμμαζεύεται.Συνεπώς είναι ένα ανοιχτό ντέρμπι που αν και ο Ολυμπιακός είναι φαβορί ακόμα και στοιχηματικά στο -4(!),εν τούτοις δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να δούμε μια πολύ καλή εμφάνιση των πρασίνων.

Πάμε στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Κάουνας και εξασφάλισε την τετράδα αλλά και λογικά κρατά στα χέρια του την πρώτη δυάδα ή και τριάδα αφού έχασε και η Φενέρ στην Ισπανία. Η Μονακό χωρίς Τζέιμς αν μείνει καιρό εκτός θα δούμε πως θα είναι καιας κέρδισε χτες άνετα την Μπολόνια. Ο Ολυμπιακός κέρδισε σε μια πολύ δύσκολη έδρα που έχουν χάσει απότην επίθεση Ρεάλ,Μπαρτσα και Φενέρ! Η Ζάλγκιρις πήγε το ματς σε χαμηλό σκορ ως ήθελε καθώς χωρίς αμερικανό πόιντ(τραυματίας ο Τέιλορ αντικαταστάτης του Έβανς!) δεν σκοράρει εύκολα. Αλλά με τα ψηλά σχήματα και την τρομερη ενέργεια και πάθος και 15.000 κόσμο, είναι άκρως επικίνδυνη. Τελικά οι χωρίς Σλούκα ερυθρόλευκοι κέρδισαν χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση απλά επειδή ήταν συνεπείς στην άμυνα. Ετσι δεν τους έφυγε το σκορ πολύ και ήταν στο29-23 όταν έιχαν πρόβλημα στην επίθεση και η Ζάλγκιρις έπαιρνε τα ριμπάουντς σαν στραγάλια! Στο 15′ η ελληνική ομάδα αντέδρασε με τρομερούς Λάρι-Μακίσικ που είχαν 20π στην 2η περίοδο. Ο Ολυμπιακός από το -6 πήγε στο +6 (34-40ημ) με την έκρηξη του Βεζένκοφ που στο 30’είχε 21π (!) και λίγο αργότερα στο +14 (45-59 στο 28). Αλλά μετά η κακή κυκλοφορία και τα 5 λάθη στην τρομερή πίεση των Λιθουανών μαζί με τα μεγάλα τους τρίποντα, έφεραν όχι απλά ροκάνισμα αλλά ανατροπή και ντερμπάρα. Που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και που φυσικά θα μπορούσε να είχε χάσει ο Ολυμπιακός. Που ανησυχεί παρεμπιπτόντως ενώ από την μία χαίρεται με το νέο σοκ της Εφές από την Παρτίζαν με 15αρα από +12 στην Πόλη καθώς μπορεί να μην μπει καν στα πλέι οφ και έτσι θα έχει μείον ένα μεγάλο αντίπαλο στο Φ4 στο Κάουνας ,αλλά απότην άλλη μπορει να βγει πρώτος και να του σκάσει πάνω του η δις πρωταθλήτρια! Θα δούμε! Πάντως κέρδισε ενώ είχε μόλις 7/25τρ,έφαγε 13/28τρ,του πήραν 13 επιθετικά ριμπ, αλλάέπαιξε αμυνάρα με 20 λάθη της Ζάλγκιρις και τα 13 στο ημίχρονο χάρις στα οποία έμεινε ζωντανός και προσπέρασε .Εκτός των τριών πρωταγωνιστών κρατήστε και τις 6 ασίστ Φαλ! Μπορεί ο Γάλλος σέντερ να έιχε πρόβλημα στο σκορ αλλά πάσαρε σαν…Σλούκας και έτσι έδωσε πολλές λύσεις. Σημαντική η δημιουργία από μέσα προς τα έξω με 11ασ από τους σέντερ(είχε και 5 ο Μπλακ)! Έτσι σπάνε οι άμυνες. Και ο Βεζένκοφ με το νικητήριο καλάθι μαζί με την εξαιρετική του επίδοση,έδειξε γιατί εξελίσσεται σε MVP.

Πάμε και στον ΠΑΟ. Έχω πει ότι έχει βελτιωθεί με τον Σερέλη καθώς έγινε λογικός και χωρίς εμμονές. Καλή νίκη στην Βιλερμπάν για την ψυχολογία του και όχι για την ουσία καθώς δεν παει για κάτι όπως δεν πάει και η ομάδα του Πάρκερ που κάνει κακή σεζόν και έχει πια 8 συνεχόμενες ήττες. Ούτε κόσμο είχε το γήπεδο,ούτε την καλή της άμυνα η Βιλερμπάν που κάνει ζημιές και ετσι είχε νικήσει από -21 τον Ολυμπιακό. Αλλά χθες ήταν χαλαρή και βαριεστημένη! Ο ΠΑΟ είχε πλουραλισμό και σκορ με καλό μπάσκετ και τον ενόχλησε ο τραυματισμός Πονίτκα μόνο. Θα έλεγε κανείς πιο πολύ ήθελε το ματς ο ΠΑΟ και πέρασε δίκαια ενώ ο Τόνι Πάρκερ πρέπει να ξανασκεφτεί αν είναι καλός προπονητής τελικά ο αδελφός του! Με τον Σερέλη… αναστήθηκε ο Γκριγκονις(3/6τρ), βρήκε χρόνο και εξελίσσεται ο νεαρός Μαντζούκας που πήρε 21′ και έπαιξε και στο 5 ακόμα με 9π. Οταν είναι μαζί Τόμας-Μπείκον υπάρχει θέμα στην άμυνα. Ο Μπείκον δεν ήταν κακός (13π) και προσπαθεί να μπει σε ένα ομαδικό παιχνιδι και έτσι είχε 6ρ,3ας,3κλ. Σημαντικό. Γενικώς όλοι έδωσαν από κάτι,κάτι κινείται. Ο Σερέλης επίσης έξυπνος δεν άφησε τον Γκουνταιτς πάνω από 13′ και ας είχε 8π καθώς στην άμυνα έχει τρομερό πρόβλημα και έδωσε χρόνο στον Μαντζούκα στο σέντερ! Κάτι που δεν έκανε ο Ράντονιτς και το πλήρωνε!