Διπλή αγωνιστική αυτη την εβδομάδα και διπλό ματς την Τρίτη καθώς έπαιζαν και Ολυμπιακός και ΠΑΟ. Ευτυχώς όχι μαζί! Και καθώς ο Ολυμπιακός καθάρισε την νίκη νωρίς είδαμε και τα δύο ματς. Πάμε στα σημαντικά.

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την πρώτη Φενέρ καθώς την κατέβασε 20π από τον μ.ο παραγωγικότητας που μην ξεχνάμε έχει την καλύτερη επίθεση(και ο Ολυμπακός την 2η και πλέον 1η ). Βεβαια το περίμενα καθώς η Φενέρ ήρθε στην Ελλάδα χωρίς δύο σημαντικότατους παίκτης της (Ουιλμπέκιν-Μότλει)και 2-3 ρολίστες. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία,την άρπαξε και πήρε μια σημαντική νίκη και ψυχολογίας και ειδικά με αυτή την εμφάνιση και ουσίας στην μάχη για την τετράδα απέναντι σε ένα βασικότατο αντιπαλό του. Και μάλιστα πήρε και τεράστια διαφορά για πιθανή ισοβαθμία. Όπως και με την Μπολόνια ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα και καθάρισε νωρίς το ματς με την άμυνα. Μπλοκάρισε τον Καλάθη στην δημιουργία(2ασ),ανάγκασε την Φενέρ σε 8 λάθη στην 1η περίοδο και το διαστημικό ειδικά για το επίπεδο της αναμέτρησης 31-11 τα λέει όλα! Το 9/11δ,9/16τρ στο ημίχρονο είναι ενδεικτικο του εξαιρετικού και σωστού μπάσκετ. Ο πάγκος(πχ Πίτερς-Μπολομπόι)προσφέρουν τελευταία,το βάθος μεγαλώνει(ακόμα και ο Λούντζης έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και είχε ένα τρομερό κόψιμο!)και έτσι ο Ολυμπιακός βγάζει την κλασική του παλιά ενέργεια με την άμυνα που πνίγει τον αντίπαλο. Ειδικά για το πόσο σωστό μπάσκετ έπαιξε,στο πρώτο ημίχρονο ο Σλούκας ήταν άποντος με 6 ασίστ όμως και ο Λαρεντζάκης από παίκτης της άμυνας έγινε σκόρερ με10π! Ο Μπαρτζώκας έκανε και συντήρηση για το κρίσιμο αυριανό ματς στην Γαλλία με την Βιλερμπάν αλλά ο Ολυμπιακός με εξαίρεση ένα 6λεπτο δεν χαλάρωσε και πολύ.Τα 19 λάθη δεν μου λένε κάτι γιατί το ματς μετάτο 15′ θύμιζε καλή προπόνηση! Στο δευτερο ημίχρονο σκοράρισε μόλις 2τρ(2/8).Σούπερ Βεζένκοφ κλασικά και όλοι από κάτι. Εξαιρετική στατιστική ο θηριώδης Φαλ με 100%(11π)και 3κλ και 2ας σε 20′

Πάμε στον Παναθηναϊκό.Χαμένη ευκαιρία. Δεν θα πω φταίει ο Ράντονιτς γιατί έχει βελτιωθεί πολύ.Αλλά κάνει ένα σοβαρό λάθος με την επιμονή του σε άμυνα με αλλαγές που ο Παπαγιάννης τρέχει στα 6 και 7 μέτρα(!)να μαρκάρει. Και μετά περιμένεις να γυρίσει πίσω επειδή έχει πράγματι για το ύψος του γρήγορο βηματισμό και να πάρει τα ριμπάουντς!Δεν γίνονται αυτά. Αν τα έκανε αυτά ο Παπαγιάννης θα έπαιρνε 10εκ στο ΝΒΑ. Και αν είχε και δυνάμεις μετά να παίξει και προσωπικές άμυνες και να κυριαρχήσει και στην επίθεση. Ο Παπαγιάννης είναι παίκτης ρακέτας με τις όποιες αδυναμιες του.Ο ΠΑΟ χτες είχε διακυμάνσεις και είχε και ευκαιρία σε μια έδρα όχι τρομερή αλλά με μια Βαλένθια που είναι ζημιάρα και με πολλά απ ντάουν.Περίμενα ένα ματς που θα έχει πολλα πάνω κάτω και έτσι έγινε. Ο ΠΑΟ άρχισε απρόσμενα καλά με 13π των Λι-Καλαϊτζάκη Π(!) και προηγήθηκε 15-25. Η Βαλένθια με ένα 11-0 πέρασε μπροστά και είχαμε μάχη(44-41ημ). Με τον Μπέικον αποντο(0/9σ!)στο ημίχρονο,λες αν ανέβει θα το πάρει ο ΠΑΟ. Η Βαλένθια χτυπά όλες τις αλλαγές στην άμυνα του ΠΑΟ και βάζει 7 σερί τρίποντα!Απίστευτο και πρέπει να το δει. Είχαμε πει πάντως ότι θα σκοράρει πολύ από μακρυά η Βαλένθια που είναι κλειδί το τριποντό της και ο ΠΑΟ έχει αδυναμίες περιφερειακά . Οι Ισπανοί πήγαν στο 59-45 και λες καθάρισαν. Με τον Μπέικον με 1π σε 28′! Εκεί όμως αλλάζουν όλα. Ο Μπείκον παίρνει μπρος,ο Ντούμπλεβιτς κουράστηκε αν και είχε κάνει τρομερή δουλειά στην ρακέτα όταν έβρισκε τον Παπαγιάννη να επιστρέφει απότα 5-6μ! Ο ΠΑΟ ροκάνισε ,ισοφάρισε,το έκανε θρίλερ αλλά το έχασε από την άμυνα καιεπειδή ο τρομερός στο δέυτερο ημίχρονο δεν έβαλε τα δύο σουτ νίκης αν και το γύρισε μόνος! Χαμένη ευκαιρία να έμπαινε σε διεκδίκηση πλέι οφς! Πάντως στην 4η περίοδο και την παράταση η Βαλένθια δεν σκοράρισε από μακριά καιείχε 0/8τρ! Πολύ ζημιά έκανε στοδιάστημα αυτό ο κουβανός Ριβέρο(16π). Ο ΠΑΟ δεν έκανε πολλά λάθη(12)και η Βαλένθια είχε 16π. Επισης πήρε αλλάδεν τα αξιοποίησε τόσο 14 επιθετικά ριμπ. Πλήγμα και τα 5δφ τουΛι στο 35′. Μόλις 2π ο Παπαγιάννης! Εξαιρετικός Πονίτκα. Μέτριος ο Γουόλτερς.Πάλεψε οΓκουντάιτις όσο μπορούσε σε αυτό τορυθμό. Πολύ καλός ο Ουίλιαμς(21π΄9ρ).Καλό το 11/26τρ των πρασίνων.