Άνοστες μέρες και άχρωμα βράδια. Ο Ολυμπιακός κάνει συντήρηση καθισμένος στο ρετιρέ μετά από μια τρομερή χρονιά που κανείς δεν ξέρει όμως αν θα τον επιβραβεύσει και ουσιαστικά στο τέλος και ο ΠΑΟ έχει καταντήσει να μην είναι είδηση να χάνει στο ΟΑΚΑ από την Άλμπα!

Η είδηση του διημέρου βέβαια είναι ο αποκλεισμός σοκ της δις πρωταθλήτριας και με την καλύτερη περιφέρεια της 10ετίας και κόστος 10εκ Εφές! Υπήρχαν οι φήμες για εσωτερικά προβλήματα και επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά με την κάκιστη εικόνα της ομάδας που όμως έχει ευθύνη και ο Αταμάν που έκανε τρομερά λάθη στην φροντ λάιν που ήταν άδεια ,δε του βγήκε (γιατί άραγε;)ο Πολονάρα και κατέφυγε να επαναφέρει τον ξεχασμένο Σίγκλετον που νομίζαμε ότι είχε αποσυρθεί! Συνεπώς το κλίμα σε μια ομάδα είναι βασικό κομμάτι της επιτυχίας. Τα άλλα όπως τα λεφτα είναι πιο μετά.

Ο Ολυμπιακός και μόνο που βλέπει το ναυάγιο της Εφές ή και του Μιλάνου πρέπει να χαμογελά όπως και ο Μπαρτζώκας καθώς έχει μια υγιή ομάδα. Σε όλα τα επίπεδα υγιή. Αν πάρει τον τίτλο είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία. Πάντως δεν χρειάστηκε να μπει στην σκέψη αν πρέπει να διαλέξει αντίπαλο καθώς μόνο την Εφές δεν ήθελε για πολλούς λόγους αν και αν έπαιζαν σήμερα θα πέρναγε ο Ολυμπιακός.

Από την άλλη όμως ξεκαθάρισε ο Μπαρτζώκας ότι δεν θέλει να επιλέγει αντίπαλο καθώς οι Θεοί του μπάσκετ σε τιμωρούν και συμφωνώ. Η Ευρωλίγκα κακώς δεν έχει ίδια μέρα και ώρα πάλι όλα τα ματς και κατά την λαθεμένη προσφιλή της τακτική. Ο Ολυμπιακός θα βρει λογικά Μπασκόνια ή Ζάλγκιρις. Το ίδιο είναι. Κατά τα άλλα κάνει συντήρηση και έχει σβήσει μηχανές και πρέπει να είναι διπλά χαρούμενος επειδή όταν μεγαθήρια μένουν εκτός αυτός ξεκουράζεται και επαναφορτίζεται!

Μεγάλη δουλειά να είσαι άνετος στην Ευρωλίγκα στο φινάλε και άνετος στην κορυφή!

Στο Βελιγράδι έχασε για 4η συνεχόμενη φορά μέσα έξω από τον αδελφό Αστέρα! Οπως έχω πει αδελφικές σχέσεις στον αθλητισμό υπάρχουν σε οπαδικό ή και διοικητικό επίπεδο αλλά σε τέτοιο επίπεδο δεν σημάινει τίποτα απολύτως. Ο Αστέρας γράφει ιστορία πάντως με 4/4! Απίστευτο: Και όπως έχω πει είναι πρόκληση για κάθε ομάδα, παίκτη, προπονητη όσο μεγάλος και ας είναι, όπως πχ ο Ιβάνοβιτς, να κερδίσουν τον πρώτο! Και γι αυτό ο Αστέρας κέρδισε και άνετα και στο κάτω κάτω μιλάμε για δίδυμο στην περιφέρεια που κάνει 4εκ (Καμπάτσο – Βιλντόζα). Αν ήταν όλοι από την αρχή ο Αστέρας για μένα θα ήταν εξάδα.

Ο Ολυμπιακός με εξαίρεση τα 6/8τρ στην αρχή και τους 30π σε 8′ που θύμισαν Ολυμπιακό και ειδικά μετά από τρία συνεχόμενα ματς με άθλια ποσοστά στο τρίποντο,μετά έμεινε από δυνάμεις πάλι. Δεν είχε ένταση ,ενέργεια και πήγε να κερδίσει από την επίθεση με αποτέλεσμα 19 λάθη και 5/24τρ μετά την αρχή. Ολα καλά όμως!

Πάμε στον ΠΑΟ! Ο Παναθηναϊκός έκλεισε την σεζόν πάλι απογοητευτικά και παρά την μικρή βελτίωση με το Σερέλη στο πάγκο,είχε αρνητικό ρεκόρ στο άλλοτε απόρθητο ΟΑΚΑ. Για μια ακόμα χρονιά όλαείναι αποτυχημένα και το να χάνεις από την Άλμπα με 30π στο Βερολίνο αλλά και μέσα στο ΟΑΚΑ δείχνει πόσο έχει μικρύνει αγωνστικά το μέγεθος της ομαδας. Οπως είπε και ο Σερέλης ο ΠΑΟ δεν έπαιξε άμυνα και έχασε δίκαια. Βρέθηκε στο 2-12 με το καλημέρα και στο -14 μετά και έφαγε 49π στην έδρα του στο ημίχρονο. Με τον Μπέικον άποντο. Δείγμα έλλειψης κινήτρου. Αλλά και η Άλμπα τι κίνητρο είχε και έπαιζε σαν τελικό; Μάλλον έχει καλύτερη φιλοσοφία και προσέγγιση.

Ο Μπέικον ξύπνησε με 15π, ο ΠΑΟ έβαλε λίγο ένταση στο μισοάδειο ΟΑΚΑ και προσπέρασε και έδειξε ότι καθαρίζει τα 3,5 λεπτά με το 83-78. Ομως δέχθηκε ένα 1-10 σκοράροντας μια βολή με τον Αγραβάνης, είχε κάκιστες επιλογές, ο Μπέικον ήταν μοιραίος και είχε μόλις 1π στην 4η περ και ήττα πάλι! Το θέμα του ΠΑΟ είναι ότι πρέπει να βρει όρεξη και κίνητρονα δουλέψει για τους τελικούς σε ένα δίμημο που θα διεδικήσει ότι το αναλογεί.

Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν οι περισσότεροι πάικτες ξέρουν ότι θα φύγουν και ακούνε ήδη τα ονόματα πιθανών αντικαταστών τους και όλοι λένε για τον νέο προπονητή,τι διάθεση να υπάρχει; Δύσκολα τα πράγματα…