Άλλες εποχές θα λέγαμε γιατί και οι δύο ματσάρες μαζί. Οι εποχές έχουν αλλαξει όμως και δυστυχώς για τους πράσινους ξεκινάνε με +10 στην Βιτόρια και λες νωρίς είναι ακόμα θα χάσει εύκολα. Πάμε όμως ένα ένα χρονικά τα ματς.

Ο Ολυμπιακός τεράστια νίκη με την Εφές στο ΣΕΦ. Ξεκάθαρα πλεον αγκαλιάζει την τετράδα καθώς βάζει 5 νίκες από κάτω την πρωταθλήτρια Ευρώπης και ας μην κάλυψε το -11 που θα μπορούσε βάση εικόνας. Απίστευτη εβδομάδα καθώς χωρίς Σλούκα-Πίτερς διέλυσε την Φενέρ στην Τουρκία και καθάρισε σχετικά εύκολα την Εφές μέσα. Ομάδες με πολύ ακριβότερα μπάτζετ. Αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και ο Ολυμπιακός ειναι ομάδα ορισμός της σημασίας της λέξεως. Θέλει προσοχή στο Βερολίνο για να μην χαλάσει το μομέντουμ με τις 7 νίκες στα 8 τελευταία και να μείνει στην κορυφή προ διακοπής. Λογικά με Ρεάλ-Μπαρτσα θα διεκδικήσει την κορυφή και κλειδώνει την τριάδα μετά και την ήττα της Μονακό. Ταυτόχρονα έδειξε ότι στα ίσα και όχι πηγαίνοντας να το…κλέψει μπορεί να κερδίσει τα …θηρία σε οιοδήποτε γήπεδο. Αρκεί να μην ξεχνά το DNA του,δηλ την αμυνά του.Τανάλια κανονική. Νόμιζες ότι πάιζει με παίκτη παραπάνω και εξαφάνισε την τριάδα των 10εκ στην περιφέρεια της Εφές που στο πρώτο ημίχρονο είχαν 0/6τρ Μίσιτς,Λάρκιν,Κλάιμπουρν και στο 30′ είχε όλη η τουρκική ομάδα 2/14τρ! Με εξαίρεση ένα 0-9 στο τέλος της 3ης περιόδου και το 62-58 από +16,ο Ολυμπιακόςέκανε τέλειο παιχνίδι με διάρκεια και συγκέντρωση,πάθος και άμυνα και χωρίς να φανούν οι απουσίες του. Τεράστια δουλειά σε όλα τα επίπεδα από Μπαρτζώκα. Μπήκε ο Λούντζης και ήταν ο 12ος παίκτης του ο κορυφαίος στο ημίχρονο με 3/3τρ και 11π θυμίζοντας Σλούκα! Και έπαιξε 20′ όσα και ο Γουόκαπ δηλ! Και είχε και 7ρ και αμυνάρες! Τρομερό διάβασμα Μπαρτζώκα.Διέλυσε την κακή για μένακαι την κλαση της και τα λεφτά της ,φροντ λάιν της Εφές. Με Μ Μπαγιέ και Σίγκλετον(σε απόσυρση είναι πλέον μάλλον)στο 4 που πας; Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε πάρτι καιείχε και 11 συνεχόμενους πόντους στην 3η περίοδο. Και ο Φαλ πάρτι στην αρχή και γενικά με 5/5δ. Που να μην έχανε και 8 β(9/17)ο Ολυμπιακός που δεν έκανε και κάτι τρομερό στην επίθεση. Ολοι έδωσαν τα πάντα. Ο Παπανικολάου 6ασ! Ο Μπολομπόι μόλις 2π αλλά αμυνάρες. Να πούμε για την ενέργεια Μακίσικ; Οι Γουόκαπ-Κάνααν είχαν 3π μαζί(!)από πρωταγωνιστές στο ματς με την Φενέρ αλλά αμυνάρες. Και ο Γουόκαπ 7ρ,5ας,μόλιςένα λάθος. Ο Λαρεντζάκης καρφί για καλύτερος 6ος παίκτης! Και τρομερή ψυχή και άμυνα τανάλια!

Πάμε στον ΠΑΟ. Αρχίζει ορεξάτος και σε αντίθεση με το συνηθειό του να μπαίνει …κοιμισμένος! Και μέσα στην καυτή έδρα της Μπασκόνια πάει με τον Μπέικον στο +11. Το 10-21 στο 7′ όμως έγινε 26-23 σε 5′ με ΄να 16-2 με 3τρ. Και κατηφόρα με 52-38ημ και 60-40 στο 23′! Άρα έφαγε 50π σε 16′! Τρομερό. Που να πας έτσι; Μετά χαλάρωσε η Μπασκόνια,σκοράρισε ο ΠΑΟ και έχασε με το γλυκό 95-90 χωρίς φυσικά να απειλήσει ποτέ: Τι να πω; Τα γνωστά; Εντάξει είχε απουσίες (Πονίτκα και οι δύο νέοι παίκτες του),οπότε το ξεχνά. Αλλά δεν είναι εικόνα αυτή. Ο Γ.Καλαιτζάκης παίζει 27′ και κάνει δύο σουτ! Ο Παπαγιάννης 2/3τρ! Οκ καλό,αλλά αυτό είναι το παιχνιδι σέντερ 2.20; Ο Μπέικον άρχισε καυτός,μετά μέτριος.Ο Ουίλιαμς σκοράρισε,ο Λι καλός. Αλλάόταν όλα είχαν κριθεί βασικά. Γι αυτό και 90π σε ένα ματς που έγινε προπόνησης μετά το 60-40 στο 23′.