Ο Παναθηναϊκός σαρώνει στο μεταγραφικό επίπεδο και πάιρνει τον ένα παίκτη μετά τον άλλο καθώς έχει πάει σε ολική αναδιάρθρωση. Και συεχίζει και την ενίσχυση του ελληνικού του κορμού και αυτό είναι πολύ σημαντικό ειδικά στην μάχη την εγχώρια. Αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλύτερο και ποιοτικότερο ελληνικό κορμό από τον Ολυμπιακό που έτσι κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια και είναι μια παράμετρος που αλλάζει τα δεδομένα αρχικά εντός των τοιχών.

Η απόκτηση του Ντίνου Μήτογλου αρχικά ήταν αναμενόμενη καθώς ο πάικτης πήγε στο Μιλάνο και εκεί πιάστηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Όσο έπαιξε δεν είχε την ανάλογη πορεία πάντως και είχε μείνει στάσιμος. Με 1,5 χρόνο εκτός προπονήσεων ομαδικών θα χρειαστεί καιρό για μένα να επανέλθει. Εδώ ποδήλατο δεν κάνεις ένα χρόνο και το ψιλοξεχνάς! Πάντως είναι σε καλή ηλικία και θα επανέλθει σταδιακά και θεωρώ ότι είναι μια επένδυση για το 4-5 για την μεθεπόμενη κυρίως σεζόν και εφόσον βρει τον καλό του εαυτό. Πάντως ο ΠΑΟ λογικά τον πήρε καθώς είναι Έλληνας και παίζει και στις δύο θέσεις της φροντ λάιν και ο αθλητής σωστά γύρισε εκεί που καθιερώθηκε για να βρει γνώριμο περιβάλλον στο restart του.

Από εκεί και πέρα είχαμε και την απόκτηση του Ιωάννη Παπαπέτρου που απομένει μόνο η τυπικη ανακοίνωση. Σωστή κίνηση καθώς ενισχύει και με ποιότητα τον ελληνικό κορμό και είναι παίκτης που θα πάιξει και άμυνα και θα χρειαστεί στον νέο ΠΑΟ των αστέρων.Ο Παπαπέτρου έφυγε καθώς ήθελε ομάδα να πρωταγωνιστεί και γυρνά στον πρωταγωνιστή πια ΠΑΟ. Πάντως ο ίδιος έχει μείνει στάσιμος εντελώς και γι αυτό έπεσε και το κασέ του ειδικά όταν έχασε την ευκαιρία να φανεί σαν ηγέτης στους πράσινους σε χρονιές που παρέπαιαν! Δεν μπόρεσε να κάνει restart ούτε δίπλα στον μεγάλο Ομπράντοβιτς και καθώς μεγαλώνει και αυτός η εκτιμησή μου είναι ότι η επιστροφή του ήταν η καλύτερη λύση και θα έχει ένα καλό ρόλο βασικά αμυντικό στα επόμενα χρόνια στους πράσινους.

Τέλος ο Τζέριαν Γκραντ μπορεί να βγει λαβράκι. Δεν είναι ο παικταράς αλλά είναι καλός παίκτης που σε μεγάλη ομάδα με συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να βγει λίρα εκατό! Στο Μιλάνο απέτυχε βέβαια έχοντας και καλές προυποθέσεις και πέρσι στο Γιούροκαπ που δεν μου λέει και πολλά πάντως και στην έκπληξη της τουρκικής λίγκας την Τουρκ,ήταν εξαιρετικός. Για μένα είναι πιο πολύ σκόρερ και σουτέρ και 2άρι. Και γι αυτό για τον ΠΑΟ αν αυτός είναι ο σουτέρ όταν ακούγονταν Πάντερ και Λόιντ ξενίζει λίγο. Αλλά έχει ρόστερ εξαιρετικό ο ΠΑΟ ,δεν γίνεται να πάρει έξι ξένους σταρ και είναι μια καλή και προσιτή λύση. Που μπορεί να βγει. Κόμπο γκαρντ αλλά προφανώς θα περιμένει ο Αταμάν το σουτ του από μακριά και έχοντας δίπλα καλούς παίκτες και δημιουργούς όπως ο Σλούκας,μπορεί να είναι στις ευχάριστες εκπλήξεις και να βγει ένας πράσινος Μπομπουά!