Ούτε για προπόνηση δεν ήταν το ματς και για τους δύο…

Δεν νομίζω να περίμενε κανείς να έχει τύχη ο Παναθηναϊκός στο άντρο της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εφές αν και έρχονταν από δύο κακές ήττες και ακόμα δεν έχει πατήσει γκάζι. 

Ο ΠΑΟ ήταν μαχητικός και ανταγωνιστικός σε ένα ίσης αξίας παιχνίδι στην Βαρκελώνη με την Μπάρτσα που μείωσε από -18 στο πόντο στο 37’και απείλησε με… κλοπή και λίγες μέρες πριν από -14 είχε γυρίσει και το πήγε στην παράταση στην Βαλένθια. Όμως οι απουσίες Γκουντάιτις και Π.Καλαιτζάκη στο ούτως ή άλλως μικρό πράσινο ρόστερ καθώς πίσω από τους 7-8 κλασάτους υπάρχει… χάος, αποψίλωνε τον ΠΑΟ και του στερούσε ανάσες. Εξ αρχής θεωρούσα κλειδι το τρίποντο της Εφές και την κυκλοφορία της μπάλας της και ο ΠΑΟ δεν φημίζεται για την περιφερειακή του άμυνα.

Περίμενα πενταδάτο χτες τον Λι καθώς είναι σε θέση να κυνηγήσει τα κινητικά γκαρντ της Εφές και ειδικά καθότι άρχισε με Μπομπουά και Μπραντ.

Η Εφές άρχισε με 8/16τρ,πάτησε γκάζι,πήγε στους 20π και έκανε συντήρηση έχοντας καθαρίσει από νωρίς το ματς. Ο Μπέικον ήταν άποντος στο ημίχρονο,αλλά μετά έδειξετην κλαση του όταν βέβαια όλα είχαν κριθεί,με 20π στο β’ ! Ο ΠΑΟ έπαιξε αναγκαστικά και με τον Ουίλιαμς στο σέντερ,ο Γκριγκόνις επέστεψε και δεν ήταν κακός με 9π σε 10΄,ενώ μου άρεσε ο Μαντζούκας που πήρε 15′ με 2/3τρ και βάζει και το κορμί του στην μάχη. Πρέπει να παίζει παραπάνω,εννοώ σε σχέση με πρότερα.

Διαφωνώ τέλος με τον Ράντονιτς που με τον Παπαγιάννη μέσα επιμένει στις αλλαγές στην άμυνα και ο θηριώδης σέντερ βγαίνει μακριά και φυσικά χάνεις το ριμπάουντ καθώς δεν προλαβαίνει να γυρίσει πίσω.Το ματς ήταν προπονητικούχαρακτήρα τελικά.Ο ΠΑΟ είχε 12/29τρ,η Εφές τελείωσε με 14/30τρ και 23π του Κλάιμπουρν με την περίεργη στατιστικά των 1/8δ,5/8τρ. Ζημιά έκανε ο Ντάνστον που προλάβαινε λογικά την ανοιχτη ρακέτα όταν έβγαινε μακριά ο Παπαγιάννης. Κακός χτες ο Γουόλτερς .Η Εφές δεν χρησιμοποίησεκαθόλου τον Ζίζιτς αλλά και τον Πολονάρα που μάλλον φεύγει καθώς αν και καλή μεταγραφή δεν εγκλιματίστηκε.

Για τον ΠΑΟ κλειδί είναι το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας.Αν το πάρει και θα ελπίζει σε κάτι στην Ευρωλίγκα και θα φτιάξει για τα καλά την ψυχολογία του.