Ολυμπιακός από τα παλιά λοιπόν στην Πόλη. Πως λέγαμε παλιά η ομάδα με το πνεύμα νικητή με τον Βασίλη Σπανούλη που του άλλαξε την νοοτροπία. Ο Κώστας Σλούκας που ήταν μέτριος στο τελευταίο διάστημα έχοντας και μικροτραυματισμούς, ντύθηκε Σπανούλης, βγήκε μπροστά επιθετικά σε μια κακή μέρας της ομάδας την κράτησε στην 2η περίοδο και πέτυχε και το σουτ της νικης στην εκπνοή.

Για να είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές όμως ο Ολυμπιακός δεν ηταν καλός και απλά κερδισε από μερικά διαστήματα της καλής του άμυνας και από την προσωπικότητα.

Η Φενέρ του Ιτούδη είχε σε εξαιρετική βραδιά το ελληνικό περιφερειακό της δίδυμο με Καλάθη – Ντόρσεϊ και έτσι δεν φάνηκε πάλι το κενό του Ουίλμπεκιν. Προηγήθηκε με 11π και 26-15 αλλά ο Ολυμπιακός με τον Σλούκα και την άμυνα στην 2η περίοδο το γύρισε σε 35-38. Η 3η περίοδος ήταν κάκιστη για τον Ολυμπιακό που για 13′ δεν είχε αναγκάσει στο β μέρος την Φενέρ σε λάθος (!) και είχε 0/12τρ! Και πέτυχε 7π στην 3η περίοδο και βρέθηκε στο 60-51 στο 32′. Το γήπεδο έμοιαζε κατηφορικό καθώς Κάνααν – Λαρεντζάκης δεν απειλούσαν και απλά ξύπνησε ο Μακίσικ σε 2-3 φάσεις. Ο Φαλ είχε πάλι πρόβλημα με τους ψηλούς της Φενέρ και ο Ολυμπιακός με την αθλητικότητά της. Και ο Γουόκαπ κάνει κοιλια πλέον, βγάζει και λογικά την κόπωση της τρομερής χρονιάς.

Ομως ο Ολυμπιακός ξύπνησε με την άμυνα και τον Σλούκα και έκανε ένα 0-13. Πήγε πάλι να αυτοκτονήσει με δύο χαμένες βολές (Μπλακ) και τρίποντα Καλάθη (!) -. Ντόρσεϊ. Ο Βεζένκοφ έβαλε τεράστιο τρίποντο ισοφάρισης και ο Γουόκαπ έκανε το λάθος της χρονιάς … προσφέροντας στα 4” το καλάθι της Φενέρ με λάθος παιδικό. Στα 4”όμως ο Σλούκας πήρε την μπάλα από τα σκριν και το μπουμπούνησε από τα 9μ και βουβή η Αρίνα!

Στο 2-1 ο Ολυμπιακός όπως περσι στο Μονακό. Τεράστια νίκη με τις προσωπικότητες των Βεζένκοφ και Σλούκα και την άνοδο Μπλακ στο τέλος. Αλλά δεν είναι στο πικ του και θα μπορουσε να χάσει. Και τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα αν και έχει την ψυχολογία.

Ο Ιτούδης πάει καλά τα ματς. Πάντως ότι κέρδισε με 6/24τρ και 4/22τρ μέχρι το 39′, με τον Γυουόκαπ 1/8σ, τους Παπανικολάου – Κάαναν με 0/7τρ και τους Φαλ – Μπολομπόι με 5π, μιλάμε για άθλο! Σημαντικό ότι πήρε τα ριμπάουντ και είχε 11 επιθετικά (!) έναντι μόλις 8 της Φενέρ από 15 στο ΣΕΦ! Στην επίθεση έχει πρόβλημα και ο Ιτούδης του έχει δημιουργήσει θέματα.