Είναι από τα ματς που στο τέλος δεν ξέρεις τι να πεις. Ήταν καλός ή κακός τελικά ο Ολυμπιακός που φωνάζει για την τελευτάια φάση ( για φάουλ) αλλά εγώ δεν σκέκομαι ποτέ σε αυτά. Και με τι συναισθήματα πρέπει να είναι σήμερα; Εχασε μια ευκαιρία για νίκη αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να είχε φάει και 20π!

Ενας διπρόσωπος Ολυμπιακός που έκανε το χειροτερό του δυνατό πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη είχε φάει 15/17δ(!),είχε κάνει ήρωα τον Πιέρ (14π με το απόλυτο!), είχε 0(!) κλεψίματα και μια εικόνα τραγική και στην επίθεση με 3/9τρ και 7 λάθη που βελτιώθηκε κάπως και πέρασε τους 30π όταν χαλάρωσε η φουριόζα Φενέρ που είχε 29π στο δεκάλεπτο! Με την λογικη αυτή όπως έγραψα και στο λάιβ μου ήταν γλυκό το- -13 του ημιχρόνου που θα μπορούσε να είναι και -20 και ήταν και -16.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έγινε Ολυμπιακός! Αμυνα σκληρή,ένα 2-13 στην αρχή με την σοφτ Φενέρ και ας είναι πολύ αθλητική,έιχε μείνει εκτός ο Πιέρ των 14π με τραυματισμό, Παπανικολάου(5ας) και Φαλ(4ας) έγιναν δημιουργικοί και ο δεύτερος από μέσα προς τα έξω,ο Μπαρτζώκας πήγε με μια πεντάδα και έγινε ντέρμπι.

Η Φενέρ έκανε λάθη διαχείρισης του ρόστερ με τον Ιτούδη στις πεντάδες του και ο Ολυμπιακός που δέχθηκε 33π στο β΄μέρος και κατω από 80,παραλίγο να αρπάξει το ματς σαν απόδραση από το εξπρές του μεσονυχτίου! Κάτι λάθη του Γκος στο τέλος, δύο χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στο φινάλε,η τύχη κτλ έπαιξαν τον ρόλο τους όπως συμβαίνει στα θρίλερ!

Ο Παπαγιάννης με τους 8 συνεχόμενους πόντους και τα 3τρ(!)-τρομερή η εξελιξή του-ήταν ο παίκτης κλειδί στο φινάλε. Ο Ολυμπιακός κρατά ότι με τόσο κακό πρώτο μέρος,άποντο Γουόκαπ(!) και από -16 γύρισε το ματς με ροτέισον 9 ή στην ουσία 8 παικτών(Λαρεντζάκης μόλις 4′). Πάντως περιμένει επιστροφές ο Μπαρτζώκας αλλά πάλι είχε πρόβλημα στην επίυεση συνολικά (μόλις 7/19τρ). Για μένα θέλει δύο παίκτες αν θέλει Ευρωλιγκα. Εξαιρετικός ο Πίτερς με ουσιαστικό παιχνίδι,ο Γκος αν και είχε κακές επιλογές στο τέλος. Βοήθηκε ο Κάναα αν και δεν απειλεί πολύ,λίγα πράματα ο Μπραζντέικις,μαχητής ο με ένεση Μιλουτίνοφ. Άλλωστε ο Ολυμπιακός έχασε εκτός έδρας από μια ομάδα με ίδιους στόχους και πιο ακριβή.

Η μια όψη του νομίσματος έιναι ότι η ομάδα είναι μια χαρά και προερχόμενη -και ίσως έπαιξε ρόλο στο κακό ξεκινημα-από την κακή ήττα από τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ για την Ελλάδα.

Η άλλη ότι θέλει ενίσχυση. Ο Μπαρτζώκας περιμένει τις επιστροφές. Είδωμεν!

Εδώ μπορείτε να ακούτε πριν και μετά τις ηχητικές μου αναλύσεις για την Ευρωλίγκα στα Podcast μου.