Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Φενέρ στην Τουρκία με μια εμφάνιση που δεν νομίζω να περίμενε και ο ίδιος ο Μπαρτζώκας και χωρίς Σλούκα-Πίτερς. Βέβαια οι ομάδες με την πραγματική σημασία της λέξεως δεν στέκονται στην απουσία ακόμα και του καλύτερου δημιουργού τους(7ασ ο Σλούκας)γιατί ακριβώς είναι ομάδες και καλοκουρδισμένες μηχανές.

Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο σε μια δύσκολη έδρα με μια ακριβότερη αντίπαλο όπως και στο ΣΕΦ που την βρήκε με απουσίες. Και την έβαλε από κάτω για τα καλά στην μάχη της τετράδας. Πλέον αν κερδίσει και την Εφές την Παρασκευη θα είναι φαβορί για το πλεονέκτημα της έδρας. Πάντως η Φενέρ έχω πει και παλιότερα ότι είναι για μένα υπερτιμημένη και όχι για τον περίπατο που έκανε στην 1η θέση και ήδη προσγειώνεται με 7 ήττες πια στα 10 τελευταία.

Με εντυπωσίασε όμως η άνεση του Ολυμπιακού που κέρδισε βασικά από το πραγματικό του όπλο που είναι η άμυνα. Η Φενέρ άρχισε με 1/9τρ και 9/30σ.

Η άμυνα έδωσε αέρα στον Ολυμπιακό που επειδή έβαλε και τα σουτ(9/13τρ αρχικά!)πήρε την απίστευτη διαφορά των 30π! Το μπλοκάρισμα του Καλάθη στη δημιουργία(0 πόντοι,4 ασ και 3λ)και της εκτέλεσης του Ουιλμπέκιν(0 πόντοι με 0/5τρ και αποχώρηση με 2 τεχνικές ποινές)ήταν η αφετηρία. Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο και επίδειξη δύναμης έχοντας και τον Φαλ άποντο αλλά όχι κακό (4ας και 2 τάπες). Συνεπώς όλοι έβαλαν από κάτι.

Τρομερή διαχέιριση Μπαρτζώκα και στην προετοιμασία και στο ματς. Ο Ολυμπιακός μάλιστα μπήκε τσαμπουκαλεμένος και στην 3η περίοδο για να αποφύγει γρήγορη επιστροφή της Φενέρ από τους 20π του ημιχρόνου. Χαλάρωσε μόνο στην αρχή της 4ης περιόδου και η Φενέρ με ένα 15-2 μείωσε στους 13 στο 35′ αλλά φευ! Ενα τρίποντο του Γουόκαπ και τέλος. Δεν είναι κάθε μέρα της… Βιλερμπάν που εχασε από +21! Σημαντική συνεπώς νίκη και για την ουσία και για την ψυχολογία.

Εξωπραγματικό αλλά όχι τυχερό το 17/29τρ! Και 14 επιιθετικά ριμπάουντς. Ο Γουόκαπ τρομερός στην θέση Σλούκα ουσιαστικά με 7ας και μόλις ένα λάθος. Συγκλονιστικός Παπανικολάου αμυντικά αλλά και επιθετικά(πρώτος σκόρερ με21π και 3/3τρ!) παίζοντας για λίγο και στο”4″. Χωρίς Πίτερς δεν πήρε ανάσα ο Βεζένκοφ (35′ με 12π-12ρ). Άτρωτος. Εξαιρετικός Κάνααν όχι μόνο για τα 6/9τρ αλλά και την άμυνα. Για Φαλ τα είπαμε,ο Λαρεντζάκης μόλςι 8’αλλα΄στο πρώτο μέρος που έπαιξε ρόλο στο άνοιγμα της διαφοράς με 11π. Ο Μπολομπόι μοιράστηκε ουσιαστικά την θέση του σέντερ με τον Φαλ καθώς του πήγε το ματς και έτσι έπαιξεελάχιστα ο Μπλακ.Πήρε χρόνο και ήταν καλός στην περιφέρεια ο Λούντζης με 3κλ μάλιστα. Σε τρομερή φόρμα κλασικά ο Μακίσικ και με 3/5τρ!