Είχα πει ότι βλέπω Ολυμπιακό καθώς θεωρούσα απίθανο, όχι ότι δεν γίνεται βέβαια, να χάσει τρεις φορές από την Μονακό φέτος. Μου αρέσει η Μονακό, αλλά δεν μου αρέσει ο προπονητής της που πέταξε και το …βελάκι του και όχι άδικα ο Μάικ Τζέιμς. Μεταξύ μας και οι δύο μαζί του χρόνου δεν το βλέπω! Και επίσης θεωρούσα καλύτερο τον Ολυμπιακό σε βάθος.

Σαφώς σε ένα Φ-4 έχουν όλοι από 25% αλλά υπάρχουν και μερικά κλικ ή προυποθέσεις για κάποιον. Και αυτά τα είχε η ελληνική ομάδα. Καθώς και στο +12 της Μονακό στο ημίχρονο επισήμανα κάτι που εχω πει πολλές φορές φέτος. Ότι όπως γυρνά εντυπωσιακά πολλά ματς η ομάδα από το Πριγκιπάτο ,άλλο τόσο της γυρνάνε και παιχνίδια. Η Μακάμπι στο 4ο ματς στα πλέι οφ της έκανε 20-0 και της έριξε μετά 35! Και επίσης λέω καιρό ότι δεν μπορεί να πάει παραπάνω χωρίς 4άρι με σουτ και ψηλό με σουτ. Μπουκώνει όταν την διαβάσουν και επειδή δεν έχει τόσο βάθος δεν γίνεται ναπάιζει 40′ με τόση αθλητικότητα. Του …Μακούντου(σ.σ ο άγνωστος πάικτης αποκάλυψη στο 64-60 στο Πριγκιπάτο)δεν είναι κάθε μέρα και κάπως έτσι στο -12 ήμουν αισιόδοξος.

Ο Ολυμπιακός αγχωμένος παραπάνω από όσο πρέπει όπως δείχνουν οι 9/18β στο ημίχρονο και τα 4/12δ(!),κόλλησε και δίκαια με τρομερό Τζέιμς η Μονακό ήταν μπροστά.

Εχω πει ότι ο Μπαρτζώκας έχει αλλάξει λέβελ επειδή έμαθε να διαχειρίζεται και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο τα συναισθηματά του και ανάλογα της ομάδας.Αντί για πανικό στα αποδυτήρια πίστεψε στην ομάδα του και το DNA της που είναι η άμυνα. Με αυτήν παιρνει τα μεγάλα ματς και βρίσκει πόντους στην επίθεση. Μπήκε σαν ταύρος στην 3η περίοδο(και ας είχε χάσει και τις δύο φορες εύκολα στο διάστημα αυτό στα δύα ματς της ρέγκιουλαρ με τους μονεγάσκους!)και το γρήγορο 8-0 σε 3′ ήταν το μήνυμα.Λέω έρχεται κατηφόρα για την Μονακό καθώς ο Σάσα Ομπράντοβιτς δεν μου αρέσει και τον πιάνουν κάτι ..υπνηλίες και εμμονές. Και τελικά η κατηφόρα έγινε γκρεμός με το διαστημικό 27-2 που θύμισε εποχές ’80-90 με Ντιτρόιτ Πίστονς στην άμυνα και Σικάγο Μπουλς στην επίθεση!

Περίμενα να αντιδράσει η Μονακό αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός και εκεί στην διαχείριση μέτρησε η εμπειρία και η φανέλα. Ο Ολυμπιακός στο β’ μέρος πήρε πολλά από όλους και το 47-21 τα λέει όλα! Μπράβο και στον κόσμο του που στο μακρινό και ακριβό Κάουνας θύμισε ΣΕΦ. Οτι και να γίνε η ομαδα έινια άκρως επιτυχημένη καθώς θα ήταν και να έχανε,αλλά λες η Μονακό είναι όχι κάποιο θηρίο!

Το να κερδίζει ο Ολυμπιακός περίπατο από -12ημ με 14 χαμένες βολές και με 7/19τρ είναι τεράστια δουλειά όπωςκαι τα 14/17δ στο β΄μέρος. Για Μπαρτζώκα τα είπαμε. 10 με τόνο! Του πάνε τα Φ-4! Ο Γουόκαπ στο γήπεδο που τον μάθαμε έδειξε γιατί οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια! Μηδέν πόντοι,μηδέν σουτ (!),αλλα διαστημική άμυνα στο β’ και 7 ασ΄. Οσες και ο Σλουκας που δεν φάνηκε αλλά έκανε πολύ δουλειά. MVP ο αρχηγός Παπανικολάου που όπως και στο 5ο ματς με τηνΦενέρ έτσι και χθες βγήκε μπροστάρης στα δύσκολα όχι μόνο δίνοντας το σύνθημα στην άμυνα αλλά και σαν σκόρερ και ηγέτης! Κλασικός MVP Βεζένκοφ με 17π-6ρ σε ημιτελικό. Τρομερή ενέργεια αλλα και ώριμο παιχνίδι από τον Μακίσικ. Ο Φαλ τρομερός στο β μέρος δημιουργώντς από μέσα προς τα έξω και με 12π ! Μπλακ και Μπολομπόι είχαν την προσφορά τους.Οπως και ο Λαρεντζάκης.Ο Κάνααν τα έδωσε όλα στην άμυνα. Ο Πίτερςμόλις 4′

Πάμε και στο Μπάρτσα-Ρεάλ. Με λειψή φροντ λάιν η Ρεάλ και αντί να φθίρει τον Ταβάρες ο Σάρας και να παίζει με τον Μίροτιτς στο 4 που η βασίλισσα έπαιζε με σχήματα ανάγκης με τις απουσίες της,η Μπάρτσα έπαιζε γύρω γύρω όλοι! Εβαλε 9τρ στο ημίχρονο αρχίζοντας με 8/13(!)και από -6 πήγε στους 7-8π και 42-36ημ. Μπλακ άουτ μετά ,ο Ταβάρες κατάπιε Βέσελι και Σανλί (ο Σάρας ξέχασε τον Τόμπι στο απόλυτο μηδέν!),η Ρεάλ ρίσκαρε σωστά δίνοντας τρίποντο και ολες τις βοήθειες στην ρακέτα και δικαιώθηκε.

Η Μπάρτσα που είχε 0/3δ στην 1η περίοδο(!),είχε τον Μίροτιτς να ανοίγει λογαριασμό στο 32′(!!)και να μένει στους 3π,την έπνιξε το άγχος και πόσα τρίποντα να βάλει; Είχε 14/39τρ,10/30δ(!) και 4/11β. Δεν έφτασε καν στους 70π και η περίεργη Ρεάλ κέρδισε εύκολα και πήγε τελικό όπως και πέρσι. Κάζο για Σάρας που έχει αποτύχει παταγωδώς και τον βλέπω λογικά να χαιρετά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να το πάρει με τις απουσίες της Ρεάλ γιατί ο Μπαρτζώκας δεν είναι Σάρας!