Λοιπόν, πάμε σήμερα, με καθαρό μυαλό που λέμε. Στην ουσία μετά τον… τελικό,δηλαδή ημιτελικό στην Κρήτη στο Φ8.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια για 11η συνεχόμενη φορά τον Παναθηναϊκό. Ένας απλά καλός μην πω μέτριος Ολυμπιακός, κράτησε τον ΠΑΟ στους 65π με την άμυνα που έχουμε πει αυτό είναι το όπλο του και κέρδισε με 16π περίπατο στο β΄μέρος με τον Σλούκα σχεδόν άποντο(1π στο β’!),τον Γουόκαπ με 0/8σ και τον Φαλ μέτριο(4π). Η διαφορα κλασης και αρχίζω από αυτό. Ο Ολυμπιακός θυμίζει το επίπεδο κυριαρχίας του παλιού ΠΑΟ.

Πάλευε τότε ο Ολυμπιακός,έβγαινε και μπροστά για 30′ καιστο τέλος έχανε. Σου έδινε ο τότε πανίσχυρος Παναθηναϊκός το αίσθημα ότι με ένα πεντάλεπτο θα γυρίσει και με ένα καλό δεκάλεπτο θα καθαρίσει.

Πρώτο ημίχρονο κακός Ολυμπιακός με 9 προσπαθειες για διποντα και 17 για τρίποντο με 5/17τρ και ένα μόλις επιθετικό ριμπάουντ και 9 λάθη! Πάλι καλά που δεν ήταν ορεξάτος ο Μπέικον και ο ΠΑΟ ήταν στο 35-40 μόλις μπροστά.

Πάλι όμως το ματς σου έδινε την εντύπωση ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός. Που πλεον είναι κυρίαρχος όπως παλαιότερα ο ΠΑΟ. Απόλυτος. Και κάπως έτσι είδαμε και το ντεζα βού. Πέρσι από -12 ο Ολυμπιακός στην 3η περίοδο καθάρισε το ματς με το 81-73 στον τελικό στην Κρήτη με τους πράσινους. Τώρα ήταν η 3η περιοδος. Ο Μπαρτζώκας δεν άλλαξε κάτι. Πίστεψε στους παίκτες του που τους έδιναν τα σουτ γιατί ο Ράντονιτς έκλεινε την ρακέτα.Αρχίζε με ομοβροντια 5/5 ο Ολυμπιακός και 17-0 και 6′ ο ΠΑΟ χωρίς σκορ. Διαφορά κλάσης.Αμυνάρα,τρίποντα, πάρε και το 25-3 και τέλος από το 29’που σκοράρισε για πρώτη φορά στην3η περίοδο ο ΠΑΟ εντός παιδιάς με τον Πονίτκα.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός σοφτ και άνευρος και με τον Μπέικον εκτός κλίματος με 1/12σ πως να απειλήσει. Επαιζε λες και κέρδιζε και δεν απείλησε ποτέ!

Περίπατο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟ βυθίζεται σε νέα εσωστρέφεια. Ο Ράντονιτς χωρίς να ήταν κακός χθες ,δεν είχε καμία νέα ιδέα,να αλλάξει κάτι και δεν εμπνέει και κανέναν πια παίκτη του!

Ο Ολυμπιακός στο δευτερο μέρος πήρε 6 επιθετικά ριμπ και έκανε  μόλις 2 λάθη! Καικέρδισε με 14/37τρ και μόλις 10/20δ. Δηλαδή ανορθόδοξο μπάσκετ!  Γι αυτό λέμε κέρδισε απο την άμυνα.

Ο Μπαρτζώκας εξαιρετική διαχέιριση και βασικά συναισθημάτων. Ρίσκαρε με τρεις ξένους σέντερ και έκοψε Πίτερς το μπακ απ του Βεζένκοφ.Συγκλονιστικός Σάσα με 14π στην1η περ.ξεκουράστηκε μετά και κόλλησε ο Ολυμπιακός και απνευστί στο β μέρος και 22π-10ρ.  Ο Παπανικολάου συγκλονιστικός με 5/5τρ ..σκότωσε τον ΠΑΟ και έπαιξε ακόμα και στο “4”. Τρομερός Λαρεντζάκης,αμυνάρα ακόμα και στον Γκουντάιτις. Και ο Κάνααν έβαλε 3 κολλητά τρίποντα στην 3η περίοδο που καθαρίστηκε το ματς. Κακός Γουόκαπ και στην άμυνα χθες,μέτριοι οι άλλοι (Μακίσικ 0/5τρ).

Για Ράντονιτς και Μπέικον τα είπαμε. Σοφτ ο Ουίλιαμς σκοράρισε απλά στο τέλος.Παλεψε ο Παπαγιάννης,ο Λι χάθηκε στο β μέρος και μου κάνει εντύπωση ότι πάει να κάνει τον ηγέτη με κάτι ..γιουρούσια και δεν παίζει άμυνα με τα χέρια στα τρίποντα των αντιπάλων αλλά μόνο στο κατέβασμα της μπάλας. Ο Πονίτκα μέτριος,οι έλληνες πάλεψαν στην άμυνα,πάλεψε και ο Γκουντάιτις αλλά δεν ακούμπησε μπροστά.Κακώς έπαιξε ελάχιστα ο Αγραβάνης.  Μέτριος  και ο Γουόλτερς.