Δεν ήταν τελικά και τόσο άνοστο και άγευστο το δέυτερο συνεχόμενο χωρίς σοβαρό κίνητρο Κλάσικο. Που και αυτό πήγε πάντως στον Ολυμπιακό που το χάρηκε γιατί γράφει το απίστευτο και εξωπραγματικό 13-0 σε όλες τις διοργανώσεις. Πολύ βαρύ για τον ΠΑΟ που και αυτός πάντως δεν έφυγε και στενοχωρημένος καθώς πάλεψε και έχασε στα 2-3 σουτ ουσιαστικά στο τέλος και έδειξε ότι θα είναι ανταγωνιστικός στους τελικούς της λίγκας. Άλλωστε είχε και απουσίες (Γουόλτερς-Πονίτκα) και σαφώς περιμένει και άλλη βελτίωση στο επόμενο δίμηνο. Σε σχέση με πέρσι δεν πέταξε λευκή πετσέτα και ο Σερέλης κάνει καλή δουλίτσα. Θα μετανοιώνουν που δεν τον πήραν από τον Δεκέμβρη!

Πάντως ήταν ένα ακόμα Κλάσικο που δεν διακυβεύοταν κάτι. Ούτε τίτλος, ούτε βαθμολογική σημασία, ούτε θα άλλαζε κάτι στην επόμενη μέρα των ομάδων ανάλογα του αποτελέσματος.

Ο Ολυμπιακός με νίκη έκανε βήμα για την πρώτη θέση που πλέον με την ήττα και της Ρεάλ στο Βελιγράδι έχει στα χέρια του. Μεγάλη δουλειά και αυτή αλλά και το 13-0 με σβηστές μηχανές.

Ακόμα και ο Μπαρτζώκας επισήμανε όπως είχαμε πει ότι ο Ολυμπιακός είναι σαν να έχει κατεβάσει ταχύτητα. Και το να κερδίζει τον ΠΑΟ χωρίς να πάιζει την τρομερή του άμυνα σε διάρκεια και με τραγικά ποσοστά στο τρίποντο(3/17!), είναι σπουδαίο κατόρθωμα. Ο ΠΑΟ όταν είχε για 27’ο Ολυμπιακός 0/13τρ(!) δεν κατάφερε να πάρει και να κρατήσει προβάδισμα (είχε ένα +6) καθώς οι ερυθρόλευκοι έκαναν εξαιρετικη 3η περίοδο με το 24-10 με την έξαρση του Βεζένκοφ. Ο ΠΑΟ κόλλησε στην επίθεση ,επέστρεψε αλλά εκεί είχαμε και τα μεγάλα τρίποντα Βεζένκοφ(71-67)και Γουόκαπ(78-72) και τέλος.

Τεράστια δουλειά για τον Ολυμπιακό να έχει 81π με άθλια ποσοστά σε τρίποντο αλλά και βολές(έχασε 10!). Ομως είχε ωριμότητα να βάλει την μπάλα στην ρακέτα και ας ήταν μετριότατος πάλι ο ντεφορμέ Σλούκας. Και εδώ φαίνεται η δικαίωση Μπαρτζώκα να έχει τρεις βασικούς σέντερ!

Ο Μπλακ ήταν η αποκάλυψη αλλάζοντας τις ισορροπίες όταν ήταν μπροστά ο ΠΑΟ με 6π και τελέωσε με 21π! Συνολικά από την φροντ λάιν πήρε 52π ο Ολυμπιακός! Και έτσι έδειξε ότι δεν εξαρτάται από το τρίποντο αλλάκαι το τεράστιο βάθος στην ρακέτα που εξαφάνισε τους ψηλούς του ΠΑΟ.

Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι κερδίζει και χωρίς να είναι στο πικ και θυμίζει παλαιότερες εποχές που έπαιζε καλά αλλά ο ΠΑΟ με ένα πεντάλεπτο του έπαιρνε τα ματς! Τρομακτικός ο … Ρόμποκοπ Γουόκαπ με 13ασ! Και απίστευτες άμυνες. Παίζει και για Σλούκας και έχουν ίδιο πλέον αριθμό ασίστ. Κλασικός Βεζένκοφ, σούπερ Μπλακ Και με τον Σάσα να μην παίζει στα πρώτα 5′ της 4ης περιόδου. Ο Μπαρτζώκας κούρασε τον Λι που ήταν μόνος και έκανε 5 λάθη. Ο Παπαγιάννης χάθηκε στις συμπληγάδες της ερυθρόλευκης φροντ λάιν. Ο Γκουντάιτις έβαλε 12π με την εμπειρία του αλλά έφαγε περισσότερους πίσω. Ο Ουίλιαμς άρχισε καλά με δύο καρφώματα αλλά χάθηκε μετά στην 3η περίοδο. Συνεπώς σωστά πήρε 23’ο Μαντζούκας που μου άρεσε το ..θράσος του και είχε 2/3τρ. Θετικός ο Μπέικον σε ρόλο ομαδικό με 14π,4ρ,5αςκαι μόλις ένα λάθος σε 32. Και με καλά ποσοστά. Σαφώς μπορεί να έχει ρόλο σε ομαδικό παιχνίδι και μάλιστα πολυδιάστατο. Ο Τόμας είχε ενοχλήσεις στην μέση και οι Έλληνες οι άλλοι άσφαιροι. Ο Παπαγιάννης δεν πήρε καν μπάλες αυτη την φορά. Τέλειο διάβασμα από τον Ολυμπιακό.