Λοιπόν. Πολλά και διάφορα έχουμε να πούμε. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια στο ΣΕΦ και βροντοφώναξε ότι τέλος εποχής στην απόλυτη κυριαρχία Ολυμπιακού. Από εδώ και πέρα θα έχουμε ντέρμπι από τα παλιά. Και αυτό καθώς έχει και ακριβότερη ομάδα και παίκτες με προσωπικότητα και μεγάλο προπονητή. Και κάπως έτσι κέρδισε αν και σε κακή κατάσταση απόλυτα δίκαια στο ΣΕΦ και ευκολα στο φινάλε που πάλι παρουσίασε μπλακ άουτ ο Ολυμπιακός οπως ακριβώς με Μπάρτσα,Μιλάνο κτλ Ο ΠΑΟ κέρδισε χωρίς να πάιξει και ιδιατερα καλά καθώς στην επίθεση ήταν μέτριος. Πάντως πήρε το πιο σημαντικό από τα τρία ντέρμπι φέτος και εκανε βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Κτίζει πάνω στην νίκη ,αποκτά ηρεμία,αλλά δεν πρέπει να μείνει στη νίκη αυτή καθώς θέλει πάικτη και στην περιφέρεια και στο 3.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να απογοητεύεται αλλά έχει λόγο να προσγειώνεται. Εχει τεράστιο θέμα στην επίθεση και πρέπει να βρει σκόρερ ακόμα και αν έχει 10 ξένους! Και πρέπει να βρει και ψηλό και στις δύο θέσεις καθώς όταν λείπε 4άρι δεν μπορεί να ανεβαίνει ο Παπανικολάου για 15’λες και είναι στην Εθνικη Νέων(!) όταν άρχιζε την καριέρα του και όταν λείπει σέντερ χαμός! Ο Ολυμπιακός δεν έχασε χθες γιατί είχε έλλεμα ενέργειας αλλά γιατί έχει πρόβλημα στο σκορ που κάνει μπαμ! Οταν τρως κάτω από 65-70π και χάνεις έχεις θέμα! Και όταν πάιζεις μπασκετάρα και δεν βάζεις 76π έχεις ακόμα πιο θέμα στην επίθεση!

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στην επίθεση στο σετ μπάσκετ και ενώ έχει θεωρητικά υπεροχή στους ψηλούς,από εκεί έχασε!Ο Αταμάν έκανε ματ στο Μπαρτζώκα με εξαιρετικές άμυνες χώρου και τον πήγε σε σετ μπάσκετ και με 6/23τρ και 4/16β δεν πας πουθενά! 12 χαμένες βολές στις 16 είναι αδιανόητο για ομάδα που θελει την Ευρωλίγκα. Προφανώς οι πάικτες του ΟΛυμπιακού νόμιζαν ότι θα κερδίσουν εύκολα και τους έπνιξε το άγχος και γι αυτό στην τελική ευθεία έχασαν σετ βολών Πίτερς και Γκος! Ομως έχασε από την επίθεση και από την μέτρια άμυνα και ας έφαγε 65π. Καθώς δεν είχε επιθετική άμυνα αφού ο ΠΑΟ έιχε μόλις 8 λάθη και έτσι ο Ολυμπιακός δεν είχε τρανζίσιον και πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν σημάδεψε τον Γκάι και ο ΠΑΟ κέρδισε με μέτριο Σλούκα(0/6τρ)που όταν ηρέμησε έγινε δημιουργικός(5ας) και με αστοχία. Αλλά ο Αταμάν βάζοντας ένα 6λεπτο τον Μήτογλου στο 5 πηρε και σουτ από εκεί και με τον Λεσόρτ και στο 3 για 12′ τον Ερναγκόμεζ που ήταν θετικότατος,καθάρισε το ματς Ο Μήτογλου άποντος για 18′ αλλά καλός στην άμυνα ,έκανε πάρτι μετά με 20π και οι σέντερ δίδυμο πύργων του Ολυμπιακού είχαν μόλις 8π!

Το ροτέισον ήταν κλειστό και για τους δύο. Ο Ολυμπιακος είχε εξαιρετικό Γκος αλλά δεν έφτανε μόνος. Ο Γουόκαπ κακός με 4 λάθη στην αρχή και τελικά με 6 και 1/8σ! Θετικός και ο Γκάι με τα 3τρ.Εκπληξη! Κλειδί και οι 7-2 τάπες για τον ΠΑΟ ενώ ο Ολυμπιακός θεωρητικά έχει τους καλούς ψηλούς. Ο Μπραζντέικις ψάχνεται ακόμα στους ερυθρόελευκους.

Καλό για τον Ολυμπιακό η στήριξη στο τέλος από τον κόσμο του αλλά και οι ωραίες αθλητικές δηλώσεις Γιαννακόπουλου που φέρνουν πολιτισμό όπως και η σκέψη του με το κοινό κασκόλ. Μακάρι να γίνουμε πια Ευρώπη! Στο χέρι όλων είναι!