Κανονικό, από τα παλιά! Πού θα κριθεί!

Καταρχάς καλή εβδομάδα και να έχουμε ένα ωραίο ματς να ασχολούμαστε και να συζητάμε και ο καλύτερος ας κερδίσει. Ασφαλώς δεν κρίνεται τίποτα από τώρα αλλά αν και η έδρα δεν παίζει στα πλέι οφς τον παλιό της απόλυτο ρόλο για τον πρωταθλητή,δεν παύει να είναι ένα σοβαρό προβάδισμα ,εξού και το μισός τίτλος.Η ήττα του ΠΑΟ στον Άρη όπως και πέρσι στην πρεμιέρα(!),δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό με νίκη σήμερα να αγκαλιάσει το πλεονέκτημα καθώς θα έχει αβάντα και να χασει στο ΟΑΚΑ. 

Αν και νωρίς τα ντέρμπι αυτά πάντα δημιουργούν,όχι όπως παλιά πάντως,κλυδωνισμους ανάλογα το αποτέλεσμα. Ομως τώρα δεν θα είναι τόσο δυνατοί αυτοί ότι και να γίνει καθώς γινόμαστε σταδιακά σε όλα ΝΒΑ. Αν και απέχουμε ακόμα πολύ.

Στον Ολυμπιακό έχουν το χαρακτηριστικό περσινό παράδειγμα που έχασαν τέτοια εποχή(22/11)ενώ ήταν απόλυτο φαβορί και όλοι μίλαγαν για 20αρες,με 76-81 στο ΣΕΦ από +14 στο δεύτερο ημίχρονο!Το διαχειρίστηκαν όμως σωστά και η χρονιά πήγε τζάμι! Στον Παναθηναϊκό η πολύ κακή αρχή με κακό μπάσκετ,με ήττα στον Άρη,με 30αρες στην Ευρωλίγκα ,πέρασε. Και οι 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα-ας είναι καλά η απόκτηση Μπέικον που δεν ήθελε ο Ράντονιτς!-και το διπλό στο Καόυνας με την πρώτη πράγματι καλή εμφάνιση προ ημερών,σταθεροποιούν τον Μαυροβούνιο τεχνικό ότι και να γίνει στο ΣΕΦ κα μέχρι τουλάχιστον τις 29/12(παίζουν στο ΟΑΚΑ για Ευρωλίγκα).

Συνεπώς αν και προ 15 ημερών περιμέναμε ένα άνετο ντέρμπι για τον Ολυμπιακό που θα μπορούσε να φέρει εξελίξεις στον ΠΑΟ,τα δεδομένα άλλαξαν. Και οι ερυθρόλευκοι δεν είναι στα καλυτερά τους,όχι ότι είναι και άσχημα όμως και ο ΠΑΟ είναι ανεβασμένος πολύ και η πίεση δεν είναι τόσο μεγάλη πια. Άλλωστε τα ντέρμπι αιωνίων είναι πάντα ειδικών συνθηκών και στο ..τάβλι ακόμα και είναι και ματς ημέρας,ψυχολογίας και πολλών παραμέτρων.

Σιγουρα ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα αλλά και ο Παναθηναϊκός είναι πια επικίνδυνος καθώς με τον Μπέικον που ελευθερώνει και τον Ουίλιαμς σκοράρει 75-80π και στα δύσκολα ματς και έχει καλό πια ρόστερ. Κομβικό ρόλο θα έχει αν έχει μεγάλη πίεση από τον κόσμο ο Ολυμπιακός και του βγάλει άγχος και πάει σε επιθέσεις σετ με όβερ ντρίμπλινγκ και όχι αυτοματοποιημένο μπάσκετ. Ο ΠΑΟ θα στηριχθεί στους δύο κομβικούς φόργουορντ Μπέικον-Ουιλιαμς που σκοράρουν σχεδόν 40π. Μην ξεχνάμε τα τρομερά παιχνίδια πέρσι στα πλέι οφς της Ευρωλίγκα του Μπέικον στο ΣΕΦ με την φανέλα της Μονακό όπως και του Λι(!)που γι αυτό τον πήραν οι πράσινοι που έχουν σχεδιάσει την ομάδα τους για να ματσάρουν τον Ολυμπιακό.

Ο Λι θα κυνηγήσει στην άμυνα τον Σλούκα και ο Γκουντάιτις που έχει παιχνίδι με πλάτη να φθείρει τον Φαλ που πέρσι έκανε μεγάλα παιχνίδια απεναντι στους πράσινους.Ο ΠΑΟ ο τωρινός δεν έχει καμία σχέση με την Ρόδο και το Σούπερ Καπ(67-52 ο Ολυμπιακός). Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα ποντάρει πολλά στην άμυνα και κλειδί θα είναι αμυντικά ο Παπανικολάου απέναντι σε Μπέικον ή και Ουίλιαμς στις αλλαγές.

Ο ΠΑΟ με τα δυναμικά φόργουορντ θα επιχειρήσει να κουράσει τον Βεζένκοφ ενώ ο Ολυμπιακός υπερτερεί ξεκάθαρα στην φροντ λάιν και γι αυτό θα επιχειρήσει να κτυπήσει μεσα στο ζωγραφιστό και στο “4”. Καθώς ο ΠΑΟ έχει πρωτοκλασάτο πολύ μικρό ροτέισον 7 παικτών(εκτός ο τραυματίας Γκριγκόνις και ούτως ή άλλως ένας θα έμενε εκτός από τους 7 καλούς ξένους που έχει) και στη ρακέτα πίσω από τον Ουίλιαμς τίποτα! Μάλιστα οι Έλληνες του ΠΑΟ πλην Παπαγιάννη,είναι άπειροι και άσφαιροι-άτολμοι επιθετικά και με πολύ μικρούς ρόλους.Αρα θα υπάρχει κόπωση για τον ΠΑΟ με 7 παίκτες και ενώ ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος. Αρα θα βάλει στο παιχνίδι την ενέργεια και θα σημαδεύει στην επίθεση τους νεαρούς Έλληνες που κάλλιστα μπορεί να επηρεαστούν και από την έδρα.

Πολλά περιμενει ο ΠΑΟ και από τον Γουόλτερς σε συνεργασίες με Παπαγιάννη για να βγάλει εκτός τον Φαλ και από τα ντράιβ του απέναντι σε κοντύτερους αντιπαλους. Και να κτυπήσει με τον Μπέικον στο “3” όταν αναγκαστικά ο Ολυμπιακός παίζει με χαμηλά σχήματα στο διάστημα που είναι εκτός ο Παπανικολάου. Αν και εκτιμώ ότι θα δούμε τον Βεζένκοφ στο “3” κανένα 7λεπτο.