Ντέρμπι καλό στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός το πήγε καλά αλλα το έχασε. Και είχε 2-3 πρόσωπα μέσα στο ματς. Σίγουρα δεν θα σκάσει για την ήττα,από την άλλη έχοντας ένα δύσκολο πρόγραμμα του μένει μια πίκρα γιατί έχασε στην έδρα του και αφού το γύρισε. Και αν δεν είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ θα είχε δύσκολο ξεκίνημα. Αλλά έτσι θα ειναι η Ευρωλίγκα φέτος. Εύκολο ματς δεν υπάρχει και είδαμε πάλι τι έγινε και όλα αλλάζουν σε ένα δεκάλεπτο για πλάκα και από 15π. Γινόμαστε ΝΒΑ!

Ο Μπαρτζώκας είχε σκοπό να εξουτερώσει την δύναμη πυρός της Μπάρτσα που είναι τα σέντερ της που με την Εφές είχαν 34π! Και έτσι άφησε άποντο (!) τον Ερναγκόμεζ, ενώ ο Βέσελι έμεινε στους 8π. Πάιρνεις ένα ρίσκο όμως έτσι και χάνονατς περιστρορές και φάσεις από βοήθειες στην ρακέτα, ο Ολυμπιακός έφαγε 15/26τρ! Εξωπραγματικό ποσοστό σε όλα τα επίπεδα και για ομάδα που δεν σουτάρει πολλά όπως δεικνύει το 26 αλλά και το 20 στην πρεμιέρα με την Εφές(6/20)!.

Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. 12 να είχε φάει θα είχε κερδίσει με την τρομερή του άμυνα που πάλι κατέβασε την Μπάρτσα και τον αντίπαλο στους 70-75π. Παρά το κακό ξεκινημα με 5 λάθη στο 5λεπτο και -15 (20-35!), ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες (Σίκμα, Γκος, Μακίσικ) που του στερούν την αγαπημένη του ενέργεια και ανάγκασαν τον Μπαρτζώκα σε περιορισμένο ροτέισον 9 παικτών, βρήκε την τρομερή του άμυνα, ένα 24-7 αρχικά και κάτι 10-0 μετά και το γύρισε.

Μάλιστα από το -15 πήγε στο +7 στην τελική ευθεία με 66-59 στο 36′ και κρατά αυτή την επιστροφή και άμυνα! Ομως εκεί και από την κούραση,είχε κακές επιλογές. Πολύ κακές και ειδικα΄ο Γουόκαπ που χωρίς Γκος δεν είχε ανάσες και έπαιξε 36′. Μάλιστα πήγε να κάνει τον ήρωακαι έχασε τρεις συνεχόμενες ατομικές φάσεις. Στο πιο κρίσιμο σημείο ουσιαστικά ο Ολυμπιακός για 4′ δεν ξανασκόραρε και έτσι ήρθε η ήττα με ένα 0-13 λογικά και δικαια. Ο Ολυμπιακός το έχω πει θα έχει θέμα στο σκοράρισμα καθώς δεν πήρε παίκτη ηγέτη ή σκόρερ. Και δεν είναι ο Κάνααν σταθερός ή ο Λαρεντζλάκης σουτέρ (χθες 1/7τρ και ο Ολυμπιακός 7/23). Θετικό ότι μετά τα 5 στην αρχή εκανε μόλις 7 λάθη σε 35′ και πήρε 10 επιθετικά ενώ γύρισε σχετικά καλά ο Φαλ.

Θετικός και ο Μπραζντέικς στο ντεμπούτο του που θα έχει ατομικές φάσεις με ντράιβ με το δυναμικό του κορμί. Ο χρόνος θα είναι υπέρ του Ολυμπιακου αλλά το πρόβλημα στην επίθεση θα φανεί και στο μέλλον.

Η Μπάρτσα χωρίς Σάρας και Μίροτιτς είναι πιο καλή ομάδα με πιο ελεύθερο μπάσκετ και στα φαβορι για τετράδα. Οχι κάτι τρομερό όμως. Ο Τζάμπαρι Πάρκετ τίποτα και σας τα έχουμε πει. Καλή δουλειά κάνει ο Γκριμάου.