Ματσάρα,ντέρμπι κορυφής,παιχνίδι που θύμιζε Φ4. Ο Ολυμπιακός ερχόταν από δύο κάκιστες εμφανίσεις. Την χειροτερή του φέτος με 20αρα στο Μιλάνο και μια κακή στην Ρόδο με τον Κολοσσό που με τρίποντο στο τέλος έσωσε ουσιαστικά το πλεονέκτημα της έδρας στα ελληνικά πλέι οφ. Άδειος από ενέργεια έδειχνε. Η Μπάρτσα από 5 σερί νίκες αλλά με κακό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός στην τελική ευθεία για να κλειδώσει το πλεονέκτημα της έδρας με την τετράδα.

Μπήκε άσχημα με 9π σε 9′ και 11 σε 13′! Με 11-22.Και όμως κέρδισε και εύκολα καθώς ήταν στο 75-65 στο 39′! Τι σημαίνει αυτό,πως έγινε. Τρομερή διαχείρηση Μπαρτζώκα και η ομάδα δεν κάνει ντεφορμαρίσματα διαρκείας φέτος. 2-3 κακές εμφανίσεις και τέλος. Και πολλές λέω. Από τον κόσμο πάντως βρήκε ενέργεια και δύναμη. Καμία γκρίνια για την πολύ κακή εμφάνιση στο δεκάλεπτο με 4/13δ,1/7τρ και 9-16ρ! Ο κόσμος έδωσε ενέργεια,ο Ολυμπιακός απέδειξε γιατί όλοι έχουν ρόλο φέτος καθώς ο Μπαρτζώκας βρηκε την πεντάδα της ανατροπής στα πρόσωπα των Σλούκα,Μακίσικ,Λαρεντζάκ,Πίτερς και Μπλακ! Για 6′ δέχθηκε 2π στην αρχή της 2ης περ,έκανε ένα τρομερό 12-0 και προσπέρασε και το νερό μπήκε στο αυλάκι.Χαμηλό σκορ και το ματς έκλεισε.

Αλλά ο Ολυμπιακος είχε αναγκάσει την πανάκριβη Μπάρτσα να έχει 1/13τρ στο ημίχρονο και είχε πάρει 10 επιθετικά. Έτσι έμεινε ζωντανός από το κακό ξεκίνημα και στην συνέχεια μπήκαν στην εξίσωση και οι συνήθεις ύποπτοι όπως ο Βεζένκοφ,μπήκαν κάποιαμεγάλα σουτ και η άμυνα έφερε την νίκη. Τρομερή άμυνα,αυτό είναι το όπλο του και φέτος Τελεία. Νίκη τετράδας που κλειδώνει πια. Πρέπει όμως να κερδίσει αύριο στο ΣΕΦ και τη Μπαρτσελόνα. Και βλέπει και πρωτιά ακόμα. Δυο φορές έχει νικήσει φέτος τηνπανάκριβη Μπάρτσα που την άφησε στους 70π και στα δύο! Οταν έχεις 4/4 με Ρεάλ-Μπάρτσα ονειρεύεσαι δικαίως!

Η Μπαρτσελόνα του Σάρας πολύ φρου φρου και αρώματα όπως και ο Λιθουανός που δεν γίνεται προς το παρόν τουλάχιστον νέος Ζοτς καθώς έχει τρομερά κολλήματα και η ομάδα του δεν παίζει καλα. Εχει Βέσελι και δεν τον αξιοποιεί. Ο Σατοράνσκι ήρθε από το ΝΒΑ και ο Γουόκαπ δείχνει καλυτερός με το 1/4 των χρημάτων! Κλειδί τα 15 επ ριμπ και τα9 μόλις λάθη. Συγκλονστικός σε άμυνα και επίθεση και πρώτος σκόρερ και με 3/4τρ ο Μακίσικ! Λαρεντζάκης σε ρόλο Ντόρσεϊ με 4/5τρ(!)αλλά και τρομερές κλασικές άμυνες. Δεν είναι είδηση όμως αυτό. Μπλακ τεράστιος (5 επ ριμπ_και γι αυτό έπαιξε 21′. Ολα αυτά με Σλούκα μέτριο(3π,3ας),Κάνααν άποντο και Φαλ μέτριο. Λύσεις έδωσε ο Πίτερς. Στο β’ ανέβηκαν Παπανικολάου-Γουόκαπ και ο Σάσα που άρχισε με 1/8σ και είχε 5/16. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με μόλις 14 ασίστ.