Δίκαια. Είχαμε πει ότι ο Ολυμπιακός βρήκε τον χειρότερο αντίπαλο στα χιαστί. Ομάδα που ταίριαζε αν ήταν 4ος και όχι πρώτος. Αλλά μάγκας και πρέπει να το πούμε εδώ, δεν διάλεξε αντίπαλο και ενώ ήξερε ότι θα έβρισκε πιθανότατα -ως και έγινε- μια ομάδα με εμπειρία, κόσμο, διπλάσιο μπάτζετ από το δικό του και εξαιρετικό προπονητή. Τον βοήθησε η σημαντικότατη απουσία του Ουίλμπεκιν αλλά και του Μπούκερ. Αλλά προκρίθηκε στο F-4 του Κάουνας πανάξια όταν μεγαθήρια απέτυχαν να είναι και στην οκτάδα έστω (Εφές).

Η σειρά ήταν θρίλερ, ο Ολυμπιακός έχασε την έδρα στο δεύτερο ματς ,την πήρε με την ρουκέτα Σλούκα στην πρώτη του επίσκεψη στην Τουρκία. Θα μπορούσε να έχει αποκλειστεί εκεί,αλλά θα μπορούσε και να έχει προκριθεί Στο 5ο ματς, στο τελευταίο, στην έδρα του, ήταν ο Ολυμπιακος της κανονικής περιόδου. Μια ομάδα με τρομακτική άμυνα που σε έπνιγε και έτσι κέρδισε εύκολα με 84-72. Λίγοι περίμεναν τόσο εύκολη επικράτηση καθώς υπήρχε άγχος και πίεσηπου φάνηκαν μέχρι το 15′ (29-31) με τον Φαλ να χάνει ζευγάρι βολών, τον Κάνααν δύο λέι απ(!)και τον Λαρεντζάκη να φοβάται να σουτάρει ελεύθερος! Και όμως ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο μετά σε ένα παιχνίδι που είχε μόλις 4/19τρ και τον Βεζένκοφ με 2π για 23′! Ηταν όμως ο Ολυμπιακός που μοιάζει με λερναία ύδρα. Γιατί βάλτε και τον άφαντο Κάνααν,τον άφαντο σε όλη την σειρά Λαρεντζάκη, τον επίσης αόρατο στην σειρά Μπολομπόι και τον κουρασμένο Γουόκαπ (4π,2ας)!

Η Φενέρ με τα τρικ Ιτούδη είχε πάει εξαιρετικά την σειρά, αλλά κάτι της έλειπε. Τρομερό διάβασμα και τρικ από Μπαρτζώκα χθες. Η Φενέρ έδινε τρίποντο στον Ολυμπιακό και αυτός προτίμησε να αποφύγει τα άσχημα ποσοστά απόρροια του άγχους. Επαιξε post up παιχνίδι, βρήκε δημιουργία από μέσα προς τα έξω, πήγε με τα ντράιβ Σλούκα και Μακίσικ (όπως στο 4ο ματς με τους 20π). Θωράκισε το ριμπάουντ του (η Φενέρ είχε 15 στο 1-1 που ισοφάρισε στο ΣΕΦ) αλλά έκτοτε κυριάρχησε ο Ολυμπιακός. Πήρε ένα ρίσκο με τα τρίποντα του Γκούντουριτς που ήταν εξωπραγματικος με 8/12 (!) ειδικά όταν στις αλλαγές στην άμυνα έβρισκε τον χαμηλότερο Σλούκα. Ο Μπαρτζώκας γύριζε και σε στατικές άμυνες σε κάποια σημεία ή μετά την πρώτη αλλαγή για να έχει το ριμπάουντ. Η Φενέρ πήρε 10 επιθετικά και βασικά στο τέλος και ο Ολυμπιακός 11! Συνεπώς εξαιρετικη διαχείριση από Μπαρτζώκα που κέρδισε χθες την μάχη των παγκων. Και εξαιρετικές προσαρμογές στα 3-4άρια της Φενέρ Χέιγς και Πιερ που είχαν κάνει την ζημια στο 2-2 με 5τρ στην 5η περίοδο. Κανένα τρίποντο χθες (!),άποντος ο Πιερ (!) και 5π από βολές μόνο ο Χέιγς! Τρομερό!

Λένε ότι στα μεγάλα ματς μετρά η ψυχή, η καρδιά,η ελληνικότητα! Και ήταν η ώρα των αρχηγών. Ο αρχηγός (και από ίωση!) Παπανικoλάου που είχε κάνει κακή σειρά, άρχισε όχι απλά με καλές άμυνες αλλά με 10π όταν η μπάλα ήταν μάλιστα βαριά και άνοιξε τον χορό! Και ήρθε ο υπαρχηγός Κώστας Σλουκας που εκτέλεσε πάλι την πρώην του ομάδα. Όχι με… βόμβα στο φινάλε αλλά με διάρκεια και 22π και συνεχόμενα ντράιβ αλλά και μεγάλα σουτ και τρίποντα όταν πλησίασαν οι τούρκοι. Ο Σλούκας ειδικά με τα ντράιβ του έκανε τρομερή ζημιά στην Φενέρ και θύμισε και πάλι Σπανούλη. Ο Ιτούδης φοβήθηκε το τρίποντο και έχασε από τα ντράιβ! Το πάθος και η άμυνα του Ολυμπιακού που θύμισε την κανονική περίοδο, αποδεικνυονται και από τις 5 τάπες έναντι μηδέν! Η πεντάδα με Σλούκα, Μακίσικ, Παπ, Πίτερς και Μπλακ καθάρισε ουσιαστικά το ματς με το τρομερό 15-0 στο 29-31 που γύρισε όλη την ιστορία…

Και μετά οι καλές αρχές στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο. Η Φενέρ δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Φαλ και Μπλακ πήραν πολλές μάχες και Γάλλος έπαιξε 33′! Ο Βεζένκοφ ανέβηκε στο β’ και πέτυχε 15π αθόρυβα ενώ έβγαλε και άμυνες. Στην ουσία Πίτερς – Μπλακ έκαναν την δουλειά στο 29-31 και στο β΄ημίχρονο ο Μπαρτζώκας απέφυγε τις αλλαγές και πήγε με Σλούκα(29′), Παπανικολάου (35′), Βεζένκοφ (33′), Φαλ (33′) και Μακίσικ (18′).