Λοιπόν. Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε χωρίς να εντυπωσιάζει και κάνοντας και κακή αρχή μια έμπειρη ομάδα με στόχο τα πλέι οφ που πάντως ήρθε με δύο σημαντικές απουσίες στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά λέμε αλλά έβαλε σχεδόν 100π. Βέβαια η Μακάμπι δεν φημίζεται για την αμυνά της και εκτός έδρας έχει 2-9. 

Το μήνυμα στον Ολυμπιακό είναι προς τον εαυτό του ένα. Μην ξεχνάς την άμυνα.Μπήκε μουδιασμένα,έφαγε 6/6δ και 3/5τρ. Πρωτόγνωρο για Ολυμπιακο! Και 10-21 στο 6′. Ομως κανένας πανικός. Και ο Μπαρτζώκας στον πάγκο ήρεμος έχοντας εμπιστοσύνη στους παίκτες του. Μπήκαν Μπλακ και Σλούκας και ένα 8λεπτο ήταν αρκετό. Η Μακάμπι είχε 1/11σ για να γίνει το 33-27 με ένα 23-6 σε ένα διάστημα από το 6′ στο 14′. Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός πήρε όλα τα ριμπάουντς (21-10)με τρομερό και τον Μακίσικ.

Ο Ολυμπιακός όμως χαλάρωνε μετά,έχανε εύκολα διαφορές και έκανε ήρωα τον Σόρκιν με 23π. Βέβαια η Μακάμπι δεν απείλησε ποτέ σοβαρά αν και μείωσε με ένα 4-14 σε 73-69 και στο τέλος με ένα 0-9 σε 89-83. Καθώς τα λάθη στην 3η περίοδο ήταν 5-1 για τον Ολυμπιακό που έχασε και 16αμυντικά ριμπάουντς που είναι μετρ όμως η Μακάμπι.

Συνεπώς τέλος καλό,όχι όλα καλά καθώς αποχώρησε με ενοχλήσεις στηνμέση ο Σλούκας και η επόμενη εβδομάδα έιναι σημαντική μετά το 5/6 με Φενέρέξω και Εφές μέσα. Καλά νέα ασφαλώς οι ήττες των τούρκων εκτός προγράμματος από Βιλερμπάν η πρώτη και στην Μπασκόνια η δεύτερη που έφαγε 115π! Θετικό ότι ήταν πάλι γεμάτο το ΣΕΦ. Περίεργο ότι έχασε η ελληνική ομάδα…άπειρες βολές(24/37)!

Ο Σλούκας τραυματίστηκε και έπαιξε λίγο (9΄). Ο Λούντζης ελάχιστα.Ο Γουόκαπ σούπερ παίζοντας και για τον Σλούκα και άρα πήγεστο δημιουργικό και είχε 12ασ! Ο Λαρεντζάκης έβαλε ένα καλό τρίποντο αν και άστοχος με 2/6 και είχε όμως 9ριμπ. Τρομεροί σε άμυνα και ενέργεια Μακίσικ και Μπλακ(και γι αυτό δεν πήρε χρόνο ο Μπολομπόι). Θετικός ο Παπανικολάου και σούπερ Βεζένκοφ με 22π σε 25′. Και δεν έπαιξε κανείς τους στην 4η περίοδο.Ντεφορμέ ο Φαλ που έχασε 4β αλλά δεν του πήγε και το ματς και δεν πήρε και πολλές μπάλες.

Παρεμπιπτόντως και στο Ισραηλ είχε θέμα και είχε μείνει στους 2π! Ο Πίτερς καλός μπροστά αλλάείχε θέμα στην άμυνα ειδικά με τον Σόρκιν! Θετικός ο Κάνααν με τους9π αλλά και μάχες στην άμυνα. Κλασική πολυφωνία λοιπόν και πάλι καιμε 11/27τρ. Ο Μακίσικ να βαζε και 2-3 ακόμα καθώς είχε μόλις 1/5τρ,αλλά έβαλε 13 ποντάκια! Ωραίο 3αρι που τα έχει όλα ο Κόλσον πουείχε 33π στο ΟΑΚΑ και χτες 13π11ρ.Και 26χρ μόλι !

Πάει για πάνω πολύ!