Ο Ολυμπιακός έπαιξε με την φωτιά και τελικά δεν κάηκε! Όλοι περιμέναμε με βάση τα δεδομένα μια εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού για το 1-0 αλλά τελικώς τα ντέρμπι αιωνίων έχουν πάντα μια δικιά τους αύρα και εξέλιξη.

Ο ΠΑΟ όπως είχα πει με στατικές άμυνες και χώρου ήθελε να αγχώσει τον Ολυμπιακό και να τον στείλει όπως η Ρεάλ στο τρίποντο και αυτό έκανε δίνοντας πχ τα σουτ στον Γουόκαπ. Στην επίθεση λέγαμε πως θα περάσει τους 70π με τον Ουίλιαμς να… σέρνεται στα πλέι οφ. Και δεν τους πέρασε αλλά ασφαλώς και θα μπορούσε να κερδίσει καθώς με την άμυνα εγκλώβισε τον Ολυμπιακό που αγχώθηκε και τα έκανε μαντάρα και πήγε να αυτοκτονήσει! Τελικά κέρδισε όπως όπως, ο ΠΑΟ κέρδισε τις εντυπώσεις και αφού γύρισε δύο φορές από -16 και -13 με τις εξαιρετικές 2η και 4η περίοδο (10-22 στα 9’55”) θα μπορούσε και το κόλπο γκρόσοαλλά χάθηκε σε ένα θρίλερ στο τέλος η ευκαιρία.

Πλέον ο Ολυμπιακός θα είναι νομίζω πιο σοβαρός και υποψιασμένος και αυτό δεν είναι καλό για τον ΠΑΟ αν και στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο του και την εμφάνιση του ΣΕΦ μπορεί να πιστέψει στην νίκη.

Ο Μπαρτζώκας νομίζω θα πρέπει να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του. Η ομάδα του έδειξε και λίγο υπεροπτική και η πολύ σιγουριά βλάπτει. Δεν είχε επίσης την ένταση και την ενέργεια που ξέρουμε με ελάχιστες μόνο στιγμές που έκανε κάτι σερί και ενώ έδειχνε ότι με μερικές εκρήξεις θα κάνει περίπατο,έχυνε το γάλα από την καρδάρα καθώς χαλάρωνε απότομα και παίκτες από τον πάγκο όπως ο Πίτερς (0/5σ!) και ο Λαρεντζάκης δεν είναι καθόλου καλά. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν ακόμα και 5 λέι απ (!) και μετά το 26-10 με 4/4τρ όπως στην αρχή με την Ρεάλ έχασαν την διαφορά (τότε 12π, στο ΣΕΦ 16) και αγχώθηκαν αφού δεν μπορούσαν να μπάινουν τα μακρινά σουτ συνέχεια και δεν είχε τρανζίσιον.

Και αυτό καθώς δεν είχε την κλασική του ενέργεια και ο ΠΑΟ έιχε καλές επιστροφές. Αλλά πλήρωσε και τα μόλις 6/25τρ!

Ο Λούντζης πενταδάτος άρχισε καλά και θα μπορούσε να πάρει περισσότερο χρόνο από τα 11′. Ο Γουόκαπ δεν ήταν ο γνωστός Γουάκαπ και του έδιναν το σουτ και επιθετικά δεν ήταν κακός με 13π και 3/7τρ! Ο Φαλ πολλές μάχες και 11π και 5ας. Ο Βεζένκοφ άρχισε με 16π και είχε μόλις 4 μετά σε 3 περιόδους.Ο Παπανικολάου μέτριος και κακός επιθετικά με 1/5. Χάλια ο Πίτερς(0/5σ!)αλλά και ο Λαρεντζάκης. Λίγα πραματα παρά τους 12π ο Σλούκας. Θετικός στο α’ μέρος ο Μπολομποι. Άφαντος ο Μακίσικ ,άποντος σε 22΄!

Για τον ΠΑΟ εξαιρετικός ο Λι που δεν είχε ανάσες και πήρε 38′ με 14π και 8ας! Ο Παπαγιάννης δεν είχε παίκτη να πάρει την μπάλα καλά καλά, αλλά ήταν θετικός(9ρ) όπως και ο Γκουντάιτις στην 3η περίοδο. Καλός και ο Π. Καλαιτζάκης και επιθετικά απρόσμενα με 8π. Αμυνάρες ο Πονίτκα, μαχητικός ο Αγραβάνης. Άφαντος και εκτός κλίματος ο Ουίλιαμς (2π σε 18′). Μαχητής και σκόρερ ο Γκριγκόνις (17π). Τι να σκέφτεται άραγες ο Ράντονιτς…;

Τέλος άπειρος στην άμυνα ο Μαντζούκας είχε πρόβλμα με τον Βεζένκοφ και φορτώθηκε νωρίς φάουλ.