Εντάξει, δεν είναι για να πεις και πολλά, ένα ματς χωρίς ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς.

Ο Παναθηναϊκός δεν πάει για τίποτα στην Ευρωλίγκα και λογικά έχασε από την πανάκριβη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ με το 74-88 πάντως να είναι πλασματικό και να αδικεί την συμπαθητικη προσπάθεια των πρασίνων που δεν είχαν και τους Μπέικον-Πονίτκα. Ο Παναθηναϊκός πάντως και αυτό πιστώνεται στον Σερέλη,δεν είναι… σκορποχώρι όπως πέρσι όταν έμεινε εκτός στόχων και παρουσιάζει σοβαρά σημάδια βελτίωσης και όχι εγκατάλλειψης. Η ομάδα βελτιώνεται, αποκτά κατεύθυνση και κάτι κάνει εν όψει και των τελικών της Α1 σε 2.5 μήνες. Συνεπώς καμία σχέση με πέρσι καθώς και φέτος θα το παλέψει και μιας και υπάρχει αισιοδοξία αφού η δίοικηση και ο μεγαλομέτοχος δείχνουν δημόσια την επιθυμία για επαναδραστηριοποίηση. Και αυτό ζεσταίνει τον κόσμο που έχει απογοητευθεί και γι αυτό το ΟΑΚΑ έιναι μισοάδειο.

Ο ΠΑΟ άρχισε εντυπωσιακά με τρομερό Παπαγιάννη και έπιασε στον ύπνο τους μπλάου γκράνα του Σάρας (που το καλοκαίρι αν φύγει θα απασχολήσει πολύ τους πρασινους…) που δεν παίζουν και καλά για την ποιότητα που έχουν και ας κυνηγούν και την κορυφή. Και έτσι είχαμε το 23-12 στο 7′!

Εκεί η Μπάρτσα ξύπνησε και καθάρισε το ματς με την άμυνα βασικά που είναι και το όπλο της καθώς δέχθηκε 13′ σε ισάριθμα λεπτά μέχρι το ημίχρονο, σάρωσε τα ριμπάουντς και εμφάνισε τον 2.11μ σέντερ Τόμπι που είχε 3/4τρ. Το -11 έγινε +11 για την Μπάρτσα που γύρισε γρήγορα και τέλος. Ο ΠΑΟ πάντως πάλευε και μείωνε και το κρατά αυτό καθώς δεν πέταγε λευκή πετσέτα όπως πέρσι και έφτασε και στους 5π.Αλλά τα κουκιά δεν έβγαιναν… Και ας έκανε ότι μπορούσε ο Σερέλης που έπαιζε μέχρι και ζώνη στην αρχή,ανακάτευε το ρόστερ και άφησε την αίσθηση ότι αν είχε έρθει Δεκέμβρη τα πράματα θα ήταν αρκετά διαφορετικά. Το 18-42ριμπ έβγαζε μάτια! Αντίστοιχα και 4/6τρ του σέντερ Τόμπι και το τρομερό ματς του Μίροτιτς στο β΄μέρος με το απόλυτο και 22π και 26 συνολικά.

Το ότι ο Παναθηναϊκός έδωσε μάχες φαίνεται και από τα 8 του κλεψίματα(!)και τα 18 λάθη που ανάγκασε τους καταλανούς ενώ ο ίδιος είχε μόλις 5!Η Μπάρτσα άρχισε με 2/7τρ και τελέιωσε με άλλα 10/19. Τρομερός ο Παπαγιάννης με 19π και με 2τρ αλλά στην άμυνα είχε θέματα με τον Τόμπι που έβγαινε στο τρίποντο. Αστοχος αλλα θετικός(4ας.4κλ,0 λάθη)ο Λι(1/6τρ),άφαντος ο Γουόλτερς. Τίποτα πάλι ο Ουίλιαμς όπως και με τον Ολυμπιακό και χωρίς Μπέικον μάλιστα(9π). Ντεφορμέ για τα καλά και στην άμυνα τεράστια θέματα. Μαχητικός Γκριγκόνις που με τον Σερέλη έγινε ο παίκτης που πήραν οι πράσινοι. Πάλεψε ο Τόμας ,το ίδιο και ο Αγραβάνης αλλά και ο Μποχωρίδης με τον Π.Καλαιτζάκη. Λίγα πράματα ο Γκουντάιτις. Κερδίζει δικαίως ένα 20λεπτο ο εξελίξιμος Μαντζούκας που δίνει μάχες ,έχει θράσος και τσαμπουκά και έτσι θα γίνει παίκτης στο βασικό ροτέισον στα 20 του.