Εντάξει γίνονται αυτά; Όχι δεν γίνονται! Αλλά στο σύγχρονο μπάσκετ γίνονται και ο φετινός κακός Παναθηναϊκός έχει δύο ανατροπάρες χάρις στην αύρα του ΟΑΚΑ από τις παλιές καλές εποχές. Γιατί πλέον δεν είναι δυνατή έδρα καθώς ο κόσμος δεν πολυπάει αλλά ο αέρας της πάλαι ποτέ ομαδάρας,δεν πάυει να υπάρχει.

Ο ΠΑΟ είχα πει ότι με τον Σερέλη στο πάγκο έχει βρει τον δρόμο του τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών. Καθώς είναι έξυπνος, μεθοδικός, απλός. Αξιοποίησε τον Γκριγκόνις που δεν μπορούσε ο Ράντονιτς, έβαλε στην θέση του τον Παπαγιάννη που ο προηγούμενος προπονητής είχε μπερδέψει με τον …τιραμόλα, εμπιστεύεται τον ταλαντούχο και τσαμπουκά μπασκετικά Μαντζούκα και κάτι γίνεται. Απλά πράματα. Βελτιώθηκε η άμυνα, σωστά πραματάκια στην επίθεση και βλέπουμε. Κάτι γίνεται όμως.

Ξεκάθαρα λέω ότι αν είχαν αλλάξει με τον Σερέλη έστω τον Δεκέμβρη αρχή στον ΠΑΟ και είχε κάνει ο τωρινός κόοους 1-2 κινήσεις,ο ΠΑΟ μέχρι και πλέι οφ θα διεκδικούσε καθώς επιβεβαιώνεται ότι δενέχει κακό ρόστερ. Και με το ΟΑΚΑ που είπαμε στην αρχή έχει τις δύο ανατροπάρες από-15 με Ζάλγκιρις στο ημ και χθες από -16 στο 25′! Και όχι απλά τα γύρισε καθώς αυτό το κάνουν αρκετές ομάδες στο σύγχρονο μπάσκετ και Ευρωλίγκα. Τα γύρισε με ισοπεδωτικό τρόπο κερδίζοντας και με περίπατο!

Όπως και να έχει χαμογέλασαν μετά από καιρό στο τριφύλλι και δικαίως.

Ο ΠΑΟ ήταν με μισή ομάδα χωρίς Μπέικον, Γκουντάιτις, Αγραβάνη και ειδικά στην φροντ λάιν με 3 παίκτες (Παπαγιάννης, Ουίλιαμς, Μαντζούκας) ουσιαστικά! Και όμως απέναντι στον Αστέρα με την περιφέρεια των Καμπάτσο-Βιλντόζα από το ΝΒΑ που κοστίζει 5 μύρια(!),ενώ λογικά ήταν στο 37-53 στα μισά της 2ης περ με τεράστιο πρόβλημα στο σκορ και 1/14τρ στο ημ ,ο ΠΑΟ μεταμορφώθηκε! Με τον Μαντζούκα ακόμα και στο σέντερ(!),με Γουόλτερς,Γκριγκόνις,Ουίλιαμς,Πονίτκα,Παπαγιάνη πιο μετά ,έκανε τρομερή ανατροπή με ένα ασύλληπτο 22-2!Κέρδισε από τη διάθεση για άμυνα καθώς έφτιαξε το κλίμα κάπως αλλά και από την είχαμε ένα Αστέρα που καιγόταν για να έιναι στο κόλπο τωνπλέι οφ και μετά το 25′ ήταν σαν να εξαφανίστηκε από το παρκέ και δεν μπορούσε να κατεβάσει την μπάλα. Αν και έριξε 20π στην κάκιστη όμως πρωταθλήτρια Εφές(!)προ δύο ημερών από το ΟΑΚΑ,ήταν μάλλον φωτοβολίδα και επιβεβαιώνεται η κρίση του με πολλά εσωτερικά προβλήματα.

Πάμε και στο τελευτάιο. Ο Μπέικον εκτός αποστολής από τον Σερέλη και λες τι έγινε. Μην βιαστούν κάποιοι. Ο ΠΑΟ δεν σκοράριζε 65π αν δεν ερχόταν ο Μπέικον επί Ράντονιτς. Σίγουρα και χωρίς Μπέικον θα είναι καλύτερος από Ράντονιτς αν δεν είχε πάρει τον Αμερικανό και πήρε και τον Τόμας που δίνει κάποιες λύσεις. Και παίζει καλυτερη άμυνα. Άλλωστε πεντάδα μαζί Τόμας-Μπέικον δεν είναι για πολύ. Πάντως θα λείψει το σκορ του Μπέικον αν δεν γυρίσει. Εγώ θεωρώ ότι για κάποιο λόγο δεν καίγεται μάλλον ο ΠΑΟ για τον τελευταίο.

Στο ματς ο ΠΑΟ στο β ημίχρονο δέχθηκε μόλις 24π και για την ακρίβεια μετά το 25′ μόλις 13 σε 15′! Τρομερό! Είχε στο β μέρος 7/10τρ με τα 3 κρίσιμα του Τόμας στην 3η περ. Εβαλε τις βολές,μόλις 11λ. Τρομερός Παπαγιάννης με 17π σε 33′ και 7ρ. Ολοι τα έδωσαν όλα. Τεράστιο τρίποντοαπό Γκριγκόνις για το 62-58. Αποντος και με 4 λάθη ο τεράστιος Καμπάτσο. Αν δεν ήξερες ποιός είναι λες αυτός είναι παίκτης που τώρα ξεκινά την καριέρα του!