Επιτέλους χαμόγελα στον Παναθηναϊκό. Μετά τις 6 συνεχόμενες ήττες και βασικά την συντριβή από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ που έφερε κλυδωνισμούς, οι πράσινοι χαμογέλασαν στην έδρα τους.

Αυτοκτόνησαν με την Φενέρ, παραλίγο να πράξουν το ίδιο με την Μακάμπι, αλλά γλίτωσαν την αυτοχειρία και έφτιαξαν λίγο τη ψυχολογία τους. Και ζεστάθηκε και λίγο ο παγωμένος κόσμος τους που δεν στηρίζει και πολύ την φετινή ομάδα με μισοάδειο το ΟΑΚΑ. 

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πίστωση χρόνου και ειδικά ο Ράντονιτς για την συνέχεια και σίγουρα θεωρώ μέχρι τα μέση Φλεβάρη και το Φ8 του κυπέλλου. Βαθμολογικά δεν έγινε και κάτι,απλά δεν είναι τελευταίος. Σαφώς ο πιο χαρούμενος πρέπει να είναι ο Ράντονιτς γιατί με νέα ήττα θα ήταν πάλι υποψήφιος για αποχώρηση αν και στηρίζεται και βασικά δεν νομίζω ότι έρχεται τέτοια ώρα καλός προπονητής.

Ο ΠΑΟ ήταν καλός γενικά καθώς έκανε μόλις 6 λάθη απέναντι σε μια αθλητική ομάδα.Ο Λι ήταν καλός και επιθετικά με 21π χωρίς κατάχρηση αλλά και μόλις 2 λάθη σε 28′. Ο Γουόλτερς μέτριος και έπαιξαν και κανά δεκάλεπτο μαζί. Ο Μπέικον βγήκε μπροστά στα δύσκολα στο τέλος και έφερε το 83-74 στο 37′.

Όμως ο ΠΑΟ πήγε πάλι να αυτοκτονήσει με κακές επιλογές και ένα 0-10 (83-84 και 85-86) και ο Ουίλιαμς έβαλε το μεγάλο τρίποντο της νίκης στα 7΄΄ (88-86).

Ο ΠΑΟ δεν έπαιξε και τόσο καλή άμυνα στο τέλος καθώς ο Μπάλτγουιν αστόχησε από το σημείο της βολής ελέυθερος!

Την διαφορά έκανε ο Παπαγιάννης που πήρε 27′ και πήρε και λίγες μπάλες. Με αυτές είχε 16π όμως (με 8 σουτ) και έδωσε ανάσες αλλά και τράβηξε μέσα στο ζωγραφιστό παίκτες πάνω του για να ξεμπλοκάρουν οι κλασικοί σκόρερ και ο Λι.

Καλά τα 12τρ. και η άμυνα στον Μπράουν (4/15σ). Έκανε όμως μεγάλη ζημιά ο Κόλσον στο “3”, ευθύνη και Μπέικον εδώ πολλές φορές, με 29π με απίστευτα στατιστικά που θύμησαν… Κάρι (7/7δ,5/6τρ και 14ρ!!)! Ο ΠΑΟ έπαιρνε διαφορές, τις έχανε και η έμπειρη Μακάμπι που συνηθίζει τα καλά φινάλε στην 4η περίοδο παραλίγο να “κλεψει” το παιχνίδι που άξιζε με την γενική εικόνα να πάρει η ελληνική ομάδα.

Τέλος θα πρέπει ο Ράντονιτς να αξιοποιήσει τον Γκριγκόνις που δείχνει σαν ξένο σώμα και πήρε μόλις 5′. Σαφώς φαντάζομαι όταν τον πήρε δεν νόμισαν ότι πήραν τον Κάρι που τα κάνει όλα. Ο Λιθουανός πρέπει να έχει plays που να παίρνει τα σουτ συγκεκριμένα και συστημένα. Αν τα έκανε όλα μόνος θα έπαιζε στην Μπάρτσα ή την Ρεάλ. Αν δεν ξέρουν να τον αξιοποιήσουν κακώς τον πήραν και με πολλά λεφτά μάλιστα.