Πώς να αρχίσω; Δεν ξέρω. Σε γενικές γραμμές πάντως είναι δίκαιο το 1-1 σε μια σειρά τελικών που μας θύμισαν και μας θυμίζουν παλιές καλές εποχές από την πλευρά ότι έχουμε ντέρμπι. Οχι όμως και από την τοξικότητα που αποπνέουν και δεν θέλω να σκέφτομαι τι έχουμε να ζήσουμε από του χρόνου που ο ΠΑΟ θα είναι πάλι στα ίσα με τον Ολυμπιακό. Ηδη και οι δύο φωνάζουν, ήδη οι οπαδοί οι φανατικοί τα δικά τους, ήδη ανακοινώσεις, ένταση, όχι δεν είναι διαφήμιση όλο αυτό.

Πάντως το 1-1 δείχνει δίκαιο αν και ο ΠΑΟ βολέυθηκε από τον αποδεκατισμό του Ολυμπιακού. Ναι θα μπορούσε να είναι και 2-0 ο ΠΑΟ και ναι θα μπορούσε να έχει κερδίσει ο μισός και χειρότερα Ολυμπιακός στο καυτό όπως παλαιότερα και πάλι ΟΑΚΑ αν ευστοχούσε πχ στο λέι απ στο 64-65 ο Λαρεντζάκης ή αν ο Πονίτκα έβρισκε σίδερο. Δίκαια νίκησε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, δίκαια ο ΠΑΟ χθες, αλλα αμφότεροι θα μπορούσαν και να είχαν χάσει.

Ο Ολυμπιακός παραμένει καλύτερη ομάδα αλλά ο ΠΑΟ πάιζει καλύτερα στους τελικούς. Και αυτό καθώς ο Ολυμπιακός στο δέυτερο μέρος χωρίς Σλούκα, Γουόκαπ, Βεζένκοφ(!)άντεξε και πήγε το ματς στις λεπτομέρεις όταν περιμέναμε να γέιρει το γήπεδο με τους δύο δημιουργούς του εκτός δράσης και μαζί και τον MVP του.

Από την άλλη ο καλός ΠΑΟ με την άμυνα έχει βάλει μπελάδες στον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα και αυτός ο άκρως ανταγωνιστικός ΠΑΟ δεν περνά τους 70π! Αυτό είναι θέμα και ειδικά για την συνέχεια που το βάθος του Ολυμπιακού θα μετρήσει πλέον. Ειδικά αν είναι Οκ ο Βεζένκοφ. Ο Παναθηναϊκός παντως με άμυνες χώρου και 2on2 στα πικ εν ρολ του Ολυμπιακού αλά Φενέρ και Ιτούδη έχει βάλει μπελάδες στους ερυθρόλευκους που δεν έχουν και την κλασική τους ενέργεια και αυτοματισμούς. Ο Σερέλης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε τέτοιο βαθμό με τα τόσα προβλήματα, που αν δεν ερχόταν ο Αταμάν και η αύξηση του μπάτζετ θα ήταν ο μοναδικός υπηρεσιακός που θα κράταγε την θέση θαρρώ με το όποιο ρίσκο επειδή δεν είναι όνομα. Αλλά το πάει εξαιρετικά με τα λίγα όπλα που έχει.

Και στα δύο ματς χάνονται εύκολα διαφορές. Ο ΠΑΟ έχασε εύκολα το +12 (25-13) με τον Ολυμπιακό να έχει 6 λάθη και 1/5τρ στην 1η περίοδο! Ισορρόπησε και προσπέρασε αλλα μετά έχασε τος Γουόκαπ-Βεζένκοφ και έμεινε μισός αλλά από το +7 έγινε θρίλερ και πάλεψε καθώς ο ΠΑΟ πνιγόταν στο άγχος του πρεπει έχοντας μισό τον αιώνιο αντιπαλό του. Γιατί κανονικά έπρεπε να κερδίσει καθαρά και οχι να πάει το ματς στο μεγάλο σουτ καρδιάς Έλληνα του Πονίτκα. Η συνέχεια θα είναι αν και ο ΠΑΟ πήρε πάνω του έχοντας σπάσει και το σερί του 0-14, με φαβορί τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ ακόμα και χωρις Βεζένκοφ. Ο ΠΑΟ όμως πέτυχε ήδη με το παραπάνω τον στόχο αν σκεφτούμε πως άρχισε στην σειρά, θέλει 2/2 στο ΟΑΚΑ και ελπίζει να πάιξει χωρίς κόσμο στο ΣΕΦ σε 5ο αν δεν σβήσει η ποινή Ολυμπιακού στο Ασεαδ.

Τι άλλο κρατώ. Εξαιρετικός ο μοναδικός πόιντ του ΠΑΟ ο Λι που θα αντέξει πάλι 38′; Ψυχή μεγάλη ο Πονίτκα και αμυνάρες. Πάλεψε ο Γκουντάιτις, δεν πήρε μπάλες ο Παπαγιάννης αλλά έβαλε ένα καθοριστικό φόλοου. Μαχητικός ο Π. Καλαιτζάκης που κερδίζει θέση για τον ελληνικό κορμό όπως και ο Αγραβάνης. Τίποτα κλασικά ο Ουίλιαμς αλλά και ο Μποχωρίδης. Θρασύς και καλά κάνει ο Μαντζούκας που έβαλε ένα σπουδαίο τρίποντο στην 4η περ. Ο Γκριγκόνις αγχωμένος και άστοχος.

Ο Ολυμπιακός με τα 6/24τρ δεν μπόρεσε να βάζει συνέχεια και σωστά την μπάλα στην ρακέτα. Ο ΠΑΟ έπαιζε άντερ τους Γουόκαπ και Μακίσικ με τον πρώτο να διαβάζει καλά και να έχει 14π στο ημίχρονο(!)αλλά ήταν απρόσεκτος σε αυστηρές λεπτομέρεις που τον έστειλαν ξαφνικά στα αποδυτήρια. Ο Βεζένκοφ δεν ήταν καλά γενικώς. Ο Λαρεντζάκης άστοχος και μοιραίος (1/8σ!), ο Μακίσικ σκιά του εαυτού του (28΄με 1/7σ!), ο Φαλ κορυφαίος και ο Πίτερς πάλεψε. Το ίδιο και ο εξαιρετικός στην 2η περίοδο Μπολομπόι που ευθύνεται για το γύρισμα από -12. Ο Ολυμπιακός δεν είχε πάλι και τον Μπλακ, προσέχουμε. Ο Λούντζης δεν ξεκίνησε και έπαιξε μόλις 8 και ήταν κακός. Κορυφαίος ο Παπανικολάου με 15π αλλά και 7ας!