Ντερμπάρα λοιπόν. Πρώτο ντέρμπι επίσημο που λένε γιατί το Σούπερ Καπ δεν είναι κάτι και τόσης σημασίας. Και ήταν ντέρμπι από τα παλιά με τα όλα του. Ματσάρα, σασπένς, τρομερές διακυμάνσεις, μεγάλα σουτ, ένταση καλή και άγρια ομορφιά. Τα είχε όλα το ματς αυτό καιας είναι νωρίς νωρίς. Ο ΠΑΟ έχει επιστρέψει και φάνηκε αυτό και με την έδρα που θύμισε παλιές εποχές και αν είχε νικήσει θα λέγαμε ο νόμος του ΟΑΚΑ! Επίσης εξ αρχής επιβεβαιώθηκε αυτό που λέγαμε, οτι καμία σχέση δεν θα έχει το πρώτο ντέρμπι της Ευρωλίγκα με την Ρόδο. Συνηθίστε το, γίναμε ΝΒΑ, θα βλέπετε διαφορές 20 και 30π σε ντέρμπι και δεν θα τρέχει τίποτα και σε μια εβδομάδα μπορεί να βλέπουμε και το αντίστροφο!

Όποιος και να κέρδιζε δίκαιο θα ήταν όπως πήγε το ματς. Και στην κανονική διάρκεια αυτοκτονεί ο ΠΑΟ με το επιθετικό του Σλούκα χωρίς λόγο και το τρομερό λάθος στη πάσα Λεσόρτ στον Γκριγκόνις μετά από ριμπάουντ! Αλλά και ο Γουόκαπ έχασε ελεύθερο λέι απ!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε δύο φορές να κρατήσει διψήφιες διαφορές και να εκμεταλλευθεί τα προβλήματα του Ολυμπιακου στην ρακέτα. Εκανε ένα 13-2 και ένα 22-8 όταν στην 2η περίοδο ο Μπαρτζώκας έβαλε Παπανικολάου-Σίκμα στο 4-5! Δεν είναι για πάνω από 3′ και έβγαλαν δεκάλεπο και πάλι καλά που δεν πήγετο ματς στους 15 για τους ερυθρόλευκους! Ο Μπαρτζώκας πήρε το ρίσκο να βγάλει όλο το ματς μετά και με παράταση με Μιλουτίνοφ -Πίτερς και με το πρώτο να μην έχει δυνάμεις να περπατήσει καλά καλά!

Τι έκανε ο Αταμάν; Τιποτα. ¨Εχασε την μάχη των πάγκων καθώς δεν αξιοποίησε το τρομακτικό πρόβλημα Ολυμπιακού στην ρακέτα με τον Λεσόρτ που πρέπει να παίρνει τη μπάλα αφού αν δημιουργούσε και μόνος του θα έπαιρνε 10εκ στο ΝΒΑ! Ο Σλούκας έπαιζε για το εγώ του και αντί για δημιουργός έγινε σκόρερ. Δεν τον θέλει γι αυτό ο ΠΑΟ όμως. Είχε 20π αλλά μόλις 3ας,7 λάθη και αεράμυνα με τον Γουόκαπ να του βάζει 5τρ! Σαφώς ο Γουόκαπ ήταν καλυτερος του Σλούκα χθες. Ο ΠΑΟ έχασε τον δημιουργό Σλούκα, είχε μόλις 15ασ σε 45′ και πρόβλημα. Λάυος προσέγγιση. Οι Γκάι -Γκραντ δεν είναι γι αυτό το επίπεδο ακόμα και έχουν θέμα στην άμυνα και ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς μια και άλλη μια όταν ήταν 59-52 και λες έδρα. Τέσσερα λεπτά στο ξεκίνημα της 4ης δεν έφαγε πόντο,11-0 και στο +4. Στο τέλος θρίλερ και στην παράταση λες έδρα με τον Μιλουτίνοφ να περπατά. Και ο Ολυμπιακος έφαγε ένα καλάθι στο τέλος της και έκανε περίπατο!

Τρομερή νίκη του με ένα σέντερ καθώς έλειψε ο Φαλ και δεν έχει τρίτο 5άρι και ειναι ένα θέμα αυτό που θα βρει μπροστά του.Ο ΠΑΟ είχε και αυτός θέμα με την ενέργεια στο 3-4 με τις απουσίες Παπαπέτρου -Μήτογλου και με τον Γκριγκόνις στα χαμηλά σχήματα στο 3 παραλίγον ο πάικτης του ματς με τα 2τρ στο τέλος και 4 σύνολο! Και ενώ ήταν για να φύγει! Και βέβαια ο Ολυμπιακός κέρδισε καθώς έχουμε πει δύσκολα θα τρώει 75π και εκτός και από 43ημ δέχθηκε 31 στο β’ .Ο Παναθηναϊκός θέλει να χρόνο να δεσει και να βρει την σωστή χημεία ο Αταμάν. Παίζει ομαδικές άμυνες αλλά έχει θέμα στην δημιουργία όπως είπαμε όταν ο Σλούκας έχει το μυαλό στο σκορ και στην περιφέρειακή άμυνα σε σώματα και ενέργεια καθώς έφαγε 47π από τρεις ερυθρόλευκους εκεί. Δεν αξιοποιεί τον Λεσόρτ. Και έφαγε 15/32τρ που ήταν το κλειδί για Ολυμπιακό. Από την άλλη και ο Ολυμπιακός με 15τρ και 50% (!),δεν έβαλε 75. Εϊναι ένα θέμα!

Πολλά τα 19 λάθη του ΠΑΟ. Που πήγε με 8 παίκτες βασικά καθώς Καλαϊτζάκης, Μωραίτης , Μαντζούκας, Κώστας Αντ έπαιξαν ελάχιστα. Ο Γκάι άφαντος (ούτε σουτ σε 11′!), ο Γκραντ τίποτα. Σας τα έχω πει. Ενα καλό ματς και 3-4 τίποτα . Ο Μπαλτσερόφσκι ξεκίνησε πεντάδα και ήταν εξαιρετικός αλλά μετά ξεχάστηκε! Για Σλούκα τα είπαμε. Ο Βιλντόζα ανέτοιμος ακόμα. Εξαιρετικός ο Ερναγκόμεζ με μάχες μεγάλες στην ρακέτα και χωρίς πολλά σουτ(2/3τρ).

Για Γουόκαπ τα είπαμε και έπαιξε 38΄! Και 5/10τρ που τον λένε άμπαλο! Μεγάλοςμαχητής ο Μιλουτίνοφ απνευστί δέυτερο ημ και παράταση και 15-7ρ. Ο Ολυμπιακός κερδίζει με κακούς Λαρεντζάκη(άποντος από τα 6τρτης Ρόδου),Παπανικολάου(1/6σ),Μακίσικ! Ο Σίκμα στην2η περίοδο πάλεψε στην θέση 5 όσο μπορεί. Ο Πϊτερς έχω πει θα είναι αποκάλυψη φέτος. 17π με 2τρ και10ρ. Σαν να έπαιζε ο Βεζένκοφ. Εξαιρετικός ο Γκος σε ρόλο περσινού Σλούκα με 16π και μεγάλα σουτ. Και εντυπωσιακός ο Κάνααν μετά από καιρό με 4τρ και σημαντικά και με πολύ τσαμπουκά! Ο ΟΛυμπιακός έχει δύσκολο πρόγραμμα και θα τον βοηθήσει πολύ αυτή η νίκη,ενώ ο ΠΑΟ με την έδρα θα ρολάρει.