Τεράστια νίκη Ολυμπιακού. Δύο φορές επιστροφή από το -15 στην Ισπανία δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση ακόμα και για την πρώτη ομάδα της βαθμολογίας.

Και αυτό καθώς μπηκε νωθρά με κακή άμυνα στις περιστροφές και έφαγε 3τρ από τον ένα ψηλό της Βαλένθια τον Ντούμπλεβιτς. Ισορροπεί γρήγορα με τον Παπανικολάου από το 25-10 και μετά το 25-25 με ένα 0-15 τρώει ένα άλλο 15-2. Και βρίσκεται στο 45-30. Δευτερη φορά σε παίρνει από κάτω συνήθως και ειδικά όταν η Βαλένθια είχε κερδίσει στο ΣΕΦ από -16!

Και όμως. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε εκ νέου και έκανε ένα ασύλληπτο τρίτο δεκάλεπτο με 13-30 και από το -15 πήγε και στο +15 και δεν αγχώθηκε ουσιαστικά στο τέλος και ας έπεσε η διαφορά.

Καθάρισε από την άμυνα που έπαιξε σε σημαντικά διαστήματα αλλά και από την επίθεση καθώς η Βαλένθια που διεδικεί πλέι οφ έχει αμυντικά θέματα. Αλλά είναι τρομερή ομάδα στον ρυθμό και γυρίζει παιχνίδια αλλά και της γυρίζουν. Μην ξεχνάμε έιχε 6/7 νίκες .

Ο Ολυμπιακός έιδε ότι ότανείναι συγκεντρωμένος δεν έχει να φοβάται κάτι.Και όταν παίζει άμυνα. Στην επίθεση έχει υπομονή και αν και ξεκινησε άστοχος έβαλε τα σουτ μετά και είχε 13/28,εξαιρετικό νούμερο. Και έκανε το τρομερό 4/4 στην Ισπανία φέτος. Απίστευτο. Και κέρδισε στην Βαλένθια ενώ δέχθηκε 16τρ και έκανε 20 λάθη και οι σέντερ του είχαν 9π!. Άλλο τρομερό και αυτό! Και πλέον κάθεται στην κορυφή και πλησιάζει να κλειδώσει και το πλεοέκτημα της έδρας.

Αλλά είχε και κακά διαστήματα χθες. Και πρέπει να τα δει αυτά. Ο Παπανικολάου ήταν απίστευτος σε όλα και οι 22π εξωπραγματικός αριθμός.

Κλειδιά τα τρίποντα Γουόκαπ-Μακίσικ. Η άνοδος Βεζένκοφ στο β΄μέρος καθοριστική όπωςκαι οι 9 ασίστ του Σλούκα. Αλλά όλοι προσπάθησαν με εξαίρεση μερικά νεκρά διαστήματα και η Βαλένθια πήρε μόλις 5 επιθετικά ριμπάουντ.

Σπουδαίο διπλό καβάτζας για τους ερυθρόλευκους και μεγάλη δουλειά ο τρόπος που το πήραν. Μαγκιά τους!