Έχασε την ευκαιρία αλλά δεν είναι ώρα για δάκρυα. Μην κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Ο Ολυμπιακος με το μικρότερο μπάτζετ στο Φ-4 έκανε μια σπουδαία προσπάθεια αλλά σε ένα θρίλερ έχασε όπως θα μπορούσε να κερδίσει. Υπάρχει μια πίκρα γιατί είχε αγγίξει την κούπα και γιατί ήταν ψιλοφαβορί βρίσκοντας την Ρεάλ με απουσίες και γηρασμένη. Και την είχε και 2-0. Αλλά δεν είναι ομάδα για 0-3 η βασίλισσα που έχει και πιο βαρια φανέλα από τον Ολυμπιακό και παίκτες με προσωπικότητα και ας είναι γηρασμένοι.

Η Ρεάλ και ο Ματέο κέρδισαν στην τακτική. Ο ισπανός κόουτς κέρδισε τον Μπαρτζώκα στην μάχη των πάγκων αν και δεν έκανε κατι καινούργιο από ότι με την Μπάρτσα στον ημιτελικό. Πάντως η Ρεάλ που έχανε 0-2 με την Παρτίζαν και την απέκλεισε με 3-2 και στα τρία ματς απο -15 και -20 χάρις στα επεισόδια στο δεύτερο ματς που οι “καμπάνες” στοίχισαν στους Σέρβους έδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Και πέρσι πήγε τελικό και φέτος και το πήρε φέτος και ας μην έπαιζε μπασκετάρα.

Μην ξεχνάμε ότι έχει τριπλάσιο σχεδόν μπάτζετ από τον Ολυμπιακό που πρέπει να χαίρεται για την πορεία του. Στην τελική έχασε στον τελικό από την βασίλισσα στο σουτ όταν μεγαθήρια και πανάκριβες ομάδες ήταν καναπεδάτες!

Η αλήθεια είναι ότι είναι κρίμα για τον Ολυμπιακό γιατί άρχισε καλά με 24-12. Αλλα οι 33π που έφαγε από το 9′ έως το 20′ με τον Χεζόνια στο 4 εκεί (12π) με παρεξένεψαν. Όταν ο Ολυμπιακός έίχε 6δ και 13τρ στην 1η περίοδο λέω δεν μ αρέσει. Και ας είχαν 5τρ Κάαναν και Παπανικολάου. Πόσα θα βάλουν; Έτσι την έπαθε και η Μπάρτσα την Παρασκευή με την Ρεάλ που έπαιζε ζώνη ματς απ, άφηνε τον Γουόκαπ να σουτάρει και περίμενε το θηρίο Ταβάρες πίσω. Ποιός να μπει μέσα; Κακώς βέβαια γιατί ο Ταβάρες είχε πάιξει 33′ προ δύο ημερών. Μιλάμε για παίκτη 2.20μ! Πως να αντέξει; Άντεξε καθώς ο Ολυμπιακός δεν τον σημάδεψε και έβγαλε άνετα άλλα 35′ με 13π και 10ρ.

Ο Φαλ άποντος(!),ο Μπλακ είχε και πρόβλημα,ο Μπολομπόι τίποτα.Κακώς δεν μπήκε ο Πίτερς και ας έπαιζε με ψηλό σχήμα ο Μπαρτζώκας αφού ο Βεζένκοφ έμεινε σχεδόν όλο το ματς καθότι συγκλονιστικός με 28π αναμενόμενα χωρίς σοβαρό αντίπαλο στο 4 με τις απουσίες της ισπανικής ομάδας. Όμως η Ρεάλ δεν πλήρωσε τις απουσίες της καθώς ο Ολυμπιακός δεν ήταν στο γνωστό του επίπεδο ενέργειας. Καιειδικά στην περιφέρεια. Και το χαμηλό σχήμα στην τελικη ευθεία με Σλούκα Γουόκαπ. Μακίσικ δεν βγήκε. Ο 37άρης Σέρχι Ροτρίγκεζ έβγαλε με σούπερ εμφάνιση 28′! Που ήταν η άμυνα του Ολυμπιακού;

Για να τα λέμε όλα πολύ καλός ο Γουόκαπ στο τουρνουά επιθετικά. Δεν έβαλε πόντο! Ειπαμε Ρόμποκοπ αλλά όχι και άποντος βρε Θωμά.. Σαν ναπαίζεις με 4 στην επίθεση είναι έτσι. Ο Σλούκας δεν τράβηκε και πάλι καλά που ο Κάνααν στο τελευτάιο του παιχνίδι για την σεζόν (σ.σ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ) έκανε πράματα και θάματα με 21π και 5/6τρ. Και ο Μακίσικ πολύ καλός με 14π. Τίποτα οι άλλοι αν και παλεψαν σαφώς.

Ο Ολυμπιακός θύμισε Ολυμπιακό στην 3η περίοδο κάπως στην άμυνα, δεν καθάρισε όταν μπορούσε το ματς και το πλήρωσε με κακές επιλογές στο τέλος και ένα 7-0 της Ρεάλ όταν βάρυνε η μπάλα και καθάρισαν οι μεγάλοι σε ηλικία παικταράδες της (Γιουλ-Σέρχι). Ο Ολυμπιακός είχε 12τρ και μόλις 6 λάθη αλλά όταν σουτάρεις 36τρ και 26δ και παιζεις με την Ρεάλ πρέπει να είσαι το Γκόλντεν Στέιτ που δεν εισαι!

Και έφαγε και 12/33τρ για να μην ξεχνιόμαστε και έχασε και 13 αμυντικά ριμπάουντς. Αυτά. Μην μείνει εδώ για να μην έχει θέματα και στο πρωτάθλημα που είναι φαβορί όπως είναι ο ΠΑΟ.