Δεν έχω και πολλά να πω. Όταν με ρώτησαν οι φίλοι μου τι βλέπεις,απάντησα εύκολα Ολυμπιακός, 15-20π χαλαρά. Μου λένε μα έγινε ντέρμπι πρόσφατα στην έδρα του Περιστερίου και ο Ολυμπιακός απέδρασε με καλαθι του Γουόκαπ στο τέλος. Μισό λεπτό όμως. Εκεί ήταν ένα ματς χωρίς και τόσο σημασία που ίσως ο Ολυμπιακός υποτίμησε τον αντίπαλο που είναι μια σοβαρή και δουλεμένη ομάδα από την επί χρόνια σημαία των ερυθρολευκων τον Βασίλη Σπανούλη που πλέον μετακόμισε και άλλαξε και ρόλο, προπονητής γαρ πια.

Ο Ολυμπιακός ξέρει καλά να φυλάγεται πλέον και ειδικά ο Μπαρτζώκας ,υπολόγισε με το παραπάνω το Περιστέρι και ίσως τελικά να έκανε και κακό στην ομάδα της Δυτικής Όχθης εκείνη η εμφανισάρα με τους κόκκινους γιατί τους αφαίρεσε το δικαίωμα του αιφνιδιασμού.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αφιονισμένος σαν να παίζει τελικό με τον ΠΑΟ και αφάνισε το συμπαθητικό Περιστέρι . Αν ήθελε θα κέρδιζε και με 41π πιστεύω για να σπάσει το ρεκόρ. Δεν τον ενδιέφερε. Πέτυχε τον στόχο του στην Κρήτη με άνεση και επιβεβαίωσε την καθολική του κυριαρχία στην Ελλάδα. Ο Σπανούλης από την άλλη πλευρά πια,των μικρώνομάδων,είδε την χαοτική διαφορά που υπάρχει. Και το Περιστέρι μπορεί να χαίρεται για την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό.Τι έγινε με τους 50 φίλους του που δεν μπήκαν ενώ ταξίδεψαν δεν το ξέρω. Αλλά και η διοργάνωση είναι μισοεπιτυχημένη χωρίς πολύ κόσμο στο πρώτο ματς Φ8..

Από την άλλη όμως αν άφηναν τους κλασικούς οπαδούς θα είχαμε κανονική ατμόσφαιρα ή τοξικότητα. Το δεύτερο ,οπότε καλώς έγινε το Φ8 ως έγινε γενικά μιλώντας. Ο Ολυμπιακός συνεχίσει αφεντικό στην Ελλάδα και ρίχνεται στην μάχη για την Ευρωλίγκα.

Ενα ακόμα γεγονός που δείχνει το πόσο εξαιρετικό κλίμα έχουν οι ερυθρόλευκοι και που αποτελεί βασικό γρανάζι της μηχανής,είναι ότι ο Πίτερς,Αμερικανός όχι τυχαίος και που ήρθε σαν μπακ απ του Βεζένκοφ,ήταν εκτός αποστολής για λόγους τακτικής(τρεις σέντερ με Μπλακ)στον ημιτελικό -τελικό με τον ΠΑΟ αλλά δεν ενοχλήθηκε καθόλου. Όταν μανουριάζουν άλλοι και άλλοι στο σύγχρονο μπάσκετ. Και μπήκε ο Πίτερς και έσπασε τα κοντέρ με 8/11τρ σε 20′! Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός ήταν μια ακόμα μέρα στην δουλειά….!