Πάντως δεν έχετε παράπονο. Ότι έχουμε πει βλέπετε. Πάντα έιστε μπροστά όταν με διαβάζετε και όταν είστε στο σάιτ εδώ που είναι ελεύθερο από συμφέροντα και να λέει αυτά που του λένε! Πάμε.

Διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Πρώτο σχόλιο. Σοκ και δέος για τις ελληνικές ομάδες. Αλλά καμία απογοήτευση. Στο σύγχρονο μπάσκετ αν δουλέψεις σωστά με μερικές αλλαγούλες και εσωτερικές και εξωτερικές (σε πρόσωπα δηλ) βγάζεις γρήγορα άκρη. Το θέμα είναι αν θα γίνουν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός και αποκαρδιωτικός στην Πόλη με την Φενέρ. Θύμισε τις περασμένες σεζόν αν και φέτος έχει 15εκ μπάτζετ και Αταμάν. Ναι έλλειπαν Παπαπέτρου και Μήτογλαυ αλλά γι αυτό έχει μεγάλο ρόστερ και άλλωστε και στην Φενέρ έλλειπε ο Ντόρσεί. Το θέμα είναι ότι έχασε με κάτω τα χέρια. Αμαχητί και στο τέλος το -14 είνα γλυκύτατο και πλασματικό όπως και η εικόνα των Λεσόρτ (7/7δ)-Βιλντόζα που θα πεις καλα πήγαν! Αλλά σκοράρισαν όταν το ματς ήταν στους 25π και αν δεν έκοβε η Φενέρ θα έριχνε 30! Διέλυσε τον ΠΑΟ με την αθλητικότητα στο 3-4 και την υπεροπλία στους ψηλούς. Ο ΠΑΟ έφαγε ένα 23-3 στην 1η περίοδο μετά την ισορροπημένη αρχή για 3′. ΅Είχε μόλις 2 φάουλ και η Φενέρ 5. Άρα έλλειψη διάθεσης. Και 0 (!) ασίστ στο δεκαλεπτο και 11 στο τέλος. Τον Σλούκα για σκόρερ τον πήρε ή για δημιουργό; Διασώθηκε ο Γκάι με τα 3τρ στην 2η περ. Αλλα ένα παίζω και τρία με ψάχνετε στο επίπεδο αυτό είναι θέμα.

Θέμα είναι και ο Αταμάν που ακόμα δεν έχει καμία επίδραση στο παιχνίδι του ΠΑΟ και έχει και λάθος σχεδιασμό. Πρόβλημα είναι και ο Χουάντσο που μας έλεγαν βόμβα της Ευρώπης και ήταν άποντος! Δεν είναι κακός ο Ισπανός αλλά θέλει και βοήθεια. Ο Καλάθης για την Φενέρ θυμιζε τον παλιό Καλάθη ενώ ήταν να φύγει και ο Παπαγιάννης ήταν ένας ακόμα πράσινος που ήταν φανταστικός απέναντι στην παλιά του ομάδα. Ο ΠΑΟ έχει τρομερό πρόβλημα σε δημιουργία και σκορ και θέλει ενίσχυση.

Πάμε στον Ολυμπιακό. Οτι έχουμε πει. Τρομερή άμυνα και θα τρώει 70-75π. Αλλά δεν θα βάζει και θα έχει θέμα στην επίθεση. Άλλωστε αν δεν το πίστευε και ο Μπαρτζώκας θα έψαχνε σκόρερ ή τον Τζέιμς; Ο Ολυμπιακός όμως έχει θεμέλια, την άμυνα. Στην επίθεση και πέρσι χωρίς κανέναν παικταρά ήταν καλός με το στιλ που παίζει, αλλά στα κρισιμα ματς ήθελε ένα σκόρερ. Με τον Κάνααν παίζεις λαχείο. Ενα παίζει, 2-3 άφαντος. Για μπακ απ μια χαρά. Για βασικός ποτέ αν θες Ευρωλίγκα. Και χθες έκανε και το τρομερό να φάει και δύο τεχνικές ποινές και να χαιρετήσει από το ημίχρονο και να αφήσει γυμνή την ομάδα του που δεν είχε στην περιφέρεια και Γκος-Μακίσικ. Και έτσι έσκασε και ο εξαιρετικός Γουόκαπ που άρχισε με 3/3τρ και μετά σίγησε ενώ έβγαλε τέτοιο ματς με 31′ και χωρίς λάθος!

Ο Ολυμπιακός έχει δικαιολογία τις απουσίες που του κόβουν ενέργεια και αυτοματισμούς μαζί και με τα νέα πρόσωπα. Το πήγε σωστά με τον Μιλουτίνοφ και το Φαλ να κυριαρχόυν στο 5 αλλά στο σύγχρονο μπάσκετ δεν χάνεις από το 5άρι. Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος στην επίθεση χάνοντας και άπειρα λέι απ και με 5/19τρ δεν μπορούσε να περάσει τους 50π,όχι τους 70! Μικρό το βάθος και χωρίς ελληνικό κορμό πια πρωτοκλασάτων.

Το Μιλάνο χωρίς να είναι κάτι τρομερό με μπάσκετ ξυλίκικέρδισε και εύκολα στο τέλος μετά το 44-45 όταν ο Ολυμπιακός έκανε στην 4η περίοδο 6′ να σκοράρει(!) και το πουλάκι πέταξε! Ο Μπρανζτέικις νόμισε ότι ήταν στην Ζάλκγιρις και πήγε να κάνει τον ήρωα και ειχε 1/7δ. Και Παπανικολάου και Λάρι είχαν 0/6τρ.