Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τις αποφάσεις των προπονητών των αιωνίων

Καταρχάς είναι λάθος για μένα να βγαίνει η εξάδα των ξένων για τα πλέι οφ της λίγκας μια μέρα πριν το τζάμπολ και χωρίς δικαίωμα αλλαγής μετά ενώ θα έχουμε δράση 1,5 μήνα πάνω κάτω. Ακαταλαβίστικο. Από εκεί και πέρα λογικές εξελίξεις σε δύσκολες αποφάσεις, ορθές αμφότερες για μένα.

Ο Μπαρτζώκας έκοψε τον Κάνααν προς έκπληξη πλην εμού. Καλά έκανε. Ο Κάνααν είναι ένας μέτριος παίκτης που αποκτήθηκε αντί του Ντόρσεϊ, δεν κάλυψε σε καμία περίπτωση το κενό του και αν η πορεία του Ολυμπιακού δεν ήταν τόσο καλή θα υπηρχαν γκρίνιες. Με μ.ο 5π τι να λέμε τώρα. Κοντός για το “2” και απλά συμπαθητικός με την έννοια ότι δεν ενοχλέι και παλεύει. Αυτά αρκούν; Όχι. Για μένα όχι.

Απλά με την σούπερ φροντ λάιν του Ολυμπιακού φέτος που του δίνει τους μισούς (!) πόντους αλλά και δημιουργία (Φαλ) από μέσα προς τα έξω, έχουν ελεύθερα σουτ οι Παπανικολάου, Λάρι, Μακίσικ και όλα καλά αφού βάζουναρκετά και με την καλή ψυχολογία.

Ο Μπαρτζώκας είχε κόψει σε ένα ματς με τον ΠΑΟ τον Πίτερς αν θυμάστε. Συνεπώς θέλει και τους τρεις ψηλούς του. Και προτίμησε να αφήσει εκτός τον Κάνααν που μην μου πείτε, μα έβαλε σε ένα ματς 6τρ στην Φενέρ και 9 στην ΑΕΚ και 4 στο ΟΑΚΑ. Αυτό έλειπε ένας παίκτης Ευρωλίγκα να μην κάνει και 4-5 καλά, πολύ καλά ματς, στα 50-60; Αυτό μου λέτε; Πάμε παρακάτω ειδάλλως να μιλώ για γκολφ!

Ο Μπαρτζώκας σου λέει έχω Γουόκαπ-Σλούκα που παίζουν και μαζί και Λαρεντζάκη-Μακίσικ που θα πάνε στο “2” σχεδόν αποκλειστικά. Όχι απαραίτητα. Αν χρειαστεί και άλλο γκαρντ έχει και τον Λούντζη που όταν χρειάστηκε ήταν εξαιρετικός και σε δυνατά ματς στην Ευρωλίγκα. Άρα υπερπλήρης και με πάνοπλη την τρομερή του φροντ λάιν. Ορθώς έπραξε ο Μπαρτζώκας και πόσο δε μαλλον όταν είδε ότι και ο ΠΑΟ έκοψε γκαρντ.

Πάμε στους πράσινους. Ο Σερέλης έκοψε τον Γουόλερς. Λογικό. Υπερτιμημένος για όσα νόμιζαν κάποιοι. Και με τραυματισμούς πολλούς. Ποιόν να κόψεις; Ενώ ήδη είναι εκτός ο Τόμας. Οι Λι, Μπέικον, Γκουντάιτις (ναι με άλλες συνθήκες αλλά χωρίς άλλον σέντερ πίσω από τον Παπαγιάννη, δεν…), Πονίτκα (πολυεργαλείο και ειδικά στην άμυνα) δεν κόβονται. Ο Γκριγκόνις έχει προσαρμοστεί και έχει το σουτ και δεν γίνονταν να κοπεί και αυτός και ο Τόμας, δηλαδή οι πλάγιοι σουτέρ. Έμενε και ο Ουίλιαμς που σωστά πολύς κόσμος φωνάζει ότι είναι μπλαζέ και δεν παίζει άμυνα. Αν τα έκανε αυτά δεν θα έπαιζε στον ΠΑΟ αλλά στην Ρεάλ με 2εκ! Αλλά με την τρομερή ερυθρόλευκη φροντ λάιν θες παίκτη να απειλεί και να έχει δυνατότητα να φθείρει, ειδικά τον Βεζένκοφ.

Άρα κόβεις τον Γουόλτερς. Και λες θα πάω με τον Λι μοναδικό κλασικό άσο που αντέχει 30-35π αν και θα τρώει όλη την πίεση. Ναι αναγκαστικά παίρνεις ρίσκο. Αν έχει τραυματισμό ο Λι στους τελικούς αντίο!

Κατά τα άλλα ο Μποχωρίδης θα βρει ένα δεκάλεπτο και ο Πονίτκα που δεν είναι κακός ακόμα και στον άσο, θα βρει και εκεί χρόνο αλλά θα είναι και ο δεύτερος πόιντ.