Ο Σωτήρης Γεωργίου με καθαρό μυαλό μετά το Ευρωμπάσκετ προχωρά στην αναζήτηση της επόμενης ημέρας

 

Το Ευρωμπάσκετ τελείωσε και μας αρέσει δεν μας αρέσει αναλόγως τον καθένα, αποτύχαμε! Βεβαίως συμφωνώ ότι δεν ήρθε και η καταστροφή. Από την άλλη όμως από το αποτέλεσμα κρινόμαστε και όχι από το αν τα δώσαμε όλα γιατί με την λογική αυτή θα σου πουν και παίκτες με μικρότερη σαφώς αξία από πολλούς υπάρχοντες ότι εμείς θα έπρεπε να ήμασταν εκεί γιατί θα παίζαμε με ακόμα μεγαλύτερη ψυχή! Συνεπώς ας αφήσουμε τα…. παπατζιλίκια. Πάμε. 

Κόουτς Ιτούδης. Σαφώς απέτυχε. Κορυφαίο όνομα, ιδανική λύση (μαζί με Σφαιρόπουλο, Μπαρτζώκα) για τον πάγκο μας και σωστη επιλογή. Πλην όμως απέτυχε και σαφώς το χρεώνεται καθώς δεν ήρθε και αμισθί και στο επίπεδο αυτό κρίνεσαι και από το αποτέλεσμα. Ο Ιτούδης έφτιαξε πάντως καλό κλίμα στην ομάδα και του πιστώνεται. Απέτυχε όμως στο κομμάτι της άμυνας και στο κοουτσάρισμα που είναι και το αδύνατο σημείο του. Με την λογκή ότι δεν παύει να είναι από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη, το ερώτημα είναι αν μένει. Αν πρέπει να μείνει. Και αν φύγει ποιος θα έρθει;

Εδώ μπαίνει στο τραπέζι και κάτι ακόμα. Τι ομάδα θέλουμε; Το πείραμα με το Αμερικάνικο μπάσκετ λόγω Γιάννη απέτυχε αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος όταν όλο και περισσότερο το μπάσκετ Αμερικανοποιείται. Από την άλλη προχώρησαν και ομάδες με Ευρωπαϊκή τακτική και φιλοσοφία και έτσι γεννάται το ερώτημα. Μήπως να πάμε στο Ελληνικό μοντέλο για το οποίο μίλησαν και παλιοί αστέρες μας; Αλλά μήπως έτσι μείνουμε πίσω; Και τελικά αν λείπουν οι Αντετοκούνμπο και ο Ντόρσεϊ σε άλλες διοργανώσεις πως θα παίξουμε Αμερικάνκο μπάσκετ; Πολλά τα ερωτήματα και απάντηση ασφαλή δεν έχω. Θα έπρεπε πάντως να έχουμε την κλασική Ελληνική τακτική και μπάσκετ με άρωμα ΝΒΑ. Κάτι σαν συνδυασμό.

Και ασφαλώς πρέπει να δούμε και την επόμενη μέρα γενικά και το πρόγραμμα του Ελληνικού μπάσκετ. Μήπως πρέπει να δούμε πως η Ισπανία πήγε σε βαθιά ανανέωση αλλά πέτυχε αμέσως και άρα να δούμε πως το έκανε.

Αν αλλάξει προπονητής γιατί και στα παράθυρα δεν υπάρχει Ιτούδης, τι κάνουμε; Πάμε σε λύση Σφαιρόπουλο,. αν θέλει και αυτός βέβαια; Επίσης Παπανικολάου, Καλάθης, Σλούκας, η παλιά φουρνιά δηλαδή, μεγαλώνει και μετά το Μουντομπάσκετ το 2023 προφανώς θα αποχωρήσει. Αν λείπουν και οι Αντετοκούνμπο υπάρχει διάδοχη κατάσταση ή θα παλεύουμε για να περνάμε μια φάση; Μάλλο το τελευταίο όσο δεν παίζουν τα ταλέντα στις ομαδες τους.