Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την ήττα στο Τελ Αβίβ

Όσοι με διαβάζουν είχαν πάρει χαμπάρι ότι υπάρχει πρόβλημα. Ότι κάτι δεν πάει καλά στον Ολυμπιακό τελευταία και δεν ήταν μόνο οι ήττες στο ΣΕΦ από Μονακό (λογική καθώς ντέρμπι ήταν) και Βαλένθια. Ο Ολυμπιακός έχανε εύκολα διαφορές και τελείωνε άσχημα τα παιχνίδια. Και με την Μονακό από +10 και με την Βαλένθια από +16 και +13 στην 4η περίοδο. Και εντός έδρας. Κάτι δεν πάει καλά και με την μισή Παρτίζαν δεν το μετρώ καν το 30αρι! Στο Μόναχο άρχισε καλά και κέρδισε αλλά και εκεί το +16νέγινε ντέρμπι 65-69 στην 4η περίοδο που σκοράρισε 2π σε 5-6΄.

Αυτό μαζί με την ανυπαρξία για το επίπεδο αυτό του Κάνααν που ήρθε σαν αντί Ντόρσεϊ έλεγε και λέει για μένα πολλά. Ο Κάνααν στο Ισραήλ έγραψε και ιστορία καθώς αποβλήθηκε με δύο αντιαθλητικά. Για βασικό γρανάζι δεν μπορεί και ειδικά για αντί Ντόρσει. Δεν μου λέει κάτι για ένα πάικτη να κάνει σε μια σεζόν με 70 παιχνίδια και 5-10 καλά. Απολύτως τίποτα. Άσε που ο συγκριμένος ούτε καν. Δεν είναι κακός παίκτης αλλά όχι βασικός και το κενό φαίνεται καθώς δεν ήταν μόνο το τρίποντο αλλά και το αλέγκρο παιχνίδι του Ντόρσεϊ και το ύψος και η άμυνα στις αλλαγές.

Ακόμα ο Ολυμπιακός μόλις κουραστεί ο Βεζένκοφ έχει θέμα και δεν μπορεί να παίζει 35′ απνευστί. Θα σκάσει! Γέμισε το ρόστερ ο Μπαρτζώκας βέβαια αλλά η κλάση του Βεζένκοφ είναι μεγάλη και είναι βαρόμετρο. Μόλις βγήκε στο 31′ κακώς από τον Μπαρτζώκα ήρθε κατηφόρα και όταν γύρισε είχε πετάξει το πουλάκι που λέμε…

Ο Λαρεντζάκης μάγκας, ψυχάρα, αλλά μην τρελαθούμε δεν είναι σουτέρ και δεν είναι Ντόρσεϊ. Και στο κάτω κάτω πρέπει να ανησυχείς με πρώτο σκόρερ τον “Λάρι” γιατί σημαίνει ότι δεν τραβάνε οι άλλοι.

Στο Τελ Αβίβ πχ η Μακάμπι δεν έχει ψηλό ψηλό,αλλά αθλητικά σέντερ και δεν το εκμεταλλεύθηκε. Ο Φαλ σε 24′ μόλις ένα σουτ! Άρα κακή δημιουργία. Ο Ολυμπιακός έχασε για 5η φορά στα 6 τελευταία παιχνίδια του σε μια δύσκολη έδρα και δεν χάλασε ο κόσμος καθώς είναι στα λεγόμενα 50-50 ματς και έχει τα διπλά σε Βαρκελώνη-Μαδρίτη. Όμως βρήκε μια ευκαιρία καθώς η Μακάμπι ήταν από τρεις ήττες με παθητικό 99π!

Ο Ολυμπιακός κατά διαστήματα έπαιξε καλή άμυνα αλλά σε άλλα ήταν κακός και πήγε να κερδίσει από την επίθεση ενώ το DNA του είναι η άμυνα! Έτσι η Μακάμπι τελικά πήρε και το γνωριμό της αριθμό των 12επ ριμπ που την φέρνουν πρώτη στην κατάταξη και είχε και 12τρ. Και ο Ολυμπιακός είχε 12 αλλά με παίκες που δεν περίμενε όπως ο Λάρι 5 και ο Παπ 3! Αλλά αυτό δείχνει και το κακό της ήττας με το μπλακ άουτ στο τέλος. Καθώς στην 3η περίοδο πήγε και στο +11 και +10 και στην 4η σκοράρισε 2π σε 5′! Δέχθηκε ένα 20-5 και επέστρεψε άρον άρον ο Βεζένκοφ μετά από 3-4′ στο πάγκο. Λάθος επιλογή Μπαρτζώκα και έκανε λαθάκια χωρίς να σημαίνει ότι φταίει αυτός ο Έλληνας προπονητής. Η Μακάμπι βρήκε ρυθμό και σκορ από μακρυά και ενώ είχε μόλις 1/4τρ στην 3η περ από τα 8/15 στο α ΄μέρος. Αρα όταν παίζει άμυνα ο Ολυμπιακός κερδίζει καθώς έτσι πήρε διαφορές. Πάντως από το ημίχρονο που η Μακάμπι είχε 8/15τρ και 20-9 ριμπ(!) φαινότανότι κάτι δεν πάει καλά και ας ήταν 43-45ημ. Είχε 10 λάθη η γηπεδούχος και έκανε λιγότερα,7,στο β’ .

Στην περιφέρεια ο Μπάλτγουιν έπαιζε για… εκδίκηση και ξύπνησε στην 4η περίοδο και μαζί με τον Λορέντζο Μπράουν έφτασαν στους σχεδόν 40π. Άρα αποτυχία και εδώ. Οπως και στο διάβασμα καθώς Μάρτιν και Ντι Μπαρτολεμέοήταν τα κλειδιά για την Μακάμπι που πηρε ανάσα.Ο πρώτος από τους 2.5π εκτοξεύθηκε. Ο Ολυμπιακός είχε 12/30τρ,εχασε τα ριμπάουντς 40-26 και οι Μπολομπόι-Πίτερς απέτυχαν στην ρακέτα παταγωδώς. Η ήττα όπως ήρθε ενόχλησε,το ματς με τηνΆλμπα νομίζω ότι δεν θα είναι δύσκολο αν και το μομέντουμ περίεργο. Αλλωστε ήταν η πρώτη εκτός έδρας φέτος.

Το καμπανάκι κτύπησε! Ο Βεζένκοφ κουράστηκε με6/16σ. Ο Μακίσικ περίοδο ντεφορμαρίσματος και έπρεπε να πάιξει παραπάνω. Ο Γουόκαπ άρχισε με 3κλ και 7ασ αλλά δεν απειλούσε (0/1σ)! Ο Σλούκας στους αριθμούς του(13π,5ας)αλλά χάθηκε στο τέλος στο 27-15 της 4ης περ! Δεν γίνεται να κουλουλώνονται άλλο οι αστερίσκοι!