Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το ματς Ολυμπιακός-Ρεάλ και το μετά

 

Εχουμε πει από την αρχή της σεζόν ότι ο Ολυμπιακός θα είναι μια πολύ σκληρή ομάδα με εξαιρετική άμυνα που δύσκολα θα δέχεται 75π αλλά θα έχει πρόβλημα στο σουτ και στο εύκολο καλάθι. Και αυτό βλέπουμε ως τώρα. Παρά κάποιες δικαιολογίες περί των απουσιών και παρά την τρομερή σεζον του Κάνααν που είναι και στους κορυφαίους σουτέρ της Ευρωλίγκα,επιμένω ότι λείπει στον Ολυμπιακο ο παίκτης που θα πάρει με … τρέλα και με την προσωπικότητα τις φάσεις όταν η μπάλα θα καίει. Κοινώς είδαμε στα τελευταία ματς των ελληνικών ομάδων να καθαρίζουν οι Λάρκιν,Τζέιμς,Πάντερ. Δεν έχει τέτοιο παίκτη ο Ολυμπιακός και δικαίως έχασε πάλι στο τέλος -όπως και στο Μονακό-από την Ρεάλ στο ΣΕΦ.

Μάλιστα φέτος έχει 0/3 με τις ισπανικές ομάδες εντός έδρας. Παρόλα αυτά δεν έγινε και κάτι τρομερό,παραμένει σε καλό επιπεδο και σταθερός,είναι και σχετικά ψηλά και περιμένει τα πέντε ματς τα βατά πλέον για να αναρριχηθεί… Μαζί περιμένει και την επιστροφή του Γκος και τα δύο νέα πρόσωπα (Λονγκ-Πετρούσεφ) που ασφαλώς θα δώσουν ώθηση αλλά το πρόβλημα νομίζω θα απασχολέι όλη την σεζόν. Πάντως ο Ολυμπιακός έχει περιθώρια βελτίωσης σαφώς.

Χθες δεν πήρε πόντους από το τρανζίσιον και ενώ πήγε καλά το ματς το έχασε στο τέλος όπως και στο Μονακό και όπως και με την Μπάρτσα μέσα που το είχε γυρίσει από -15 σε 66-59 στο 35′ και κόλλησε πάλι. Αν έλεγες στον Μπαρτζώκα ότι θα πάρει 17 επιθετικά ριμπάουντς μέσα στα θηρία της πρωταθλήτριας και καλύτερης ομάδας σήμερα στην Ευρωλίγκα,δεν θα σε πίστευε. Αν του έλεγες ότι θα έχει και μόλις 6 λάθη,θα ποντάριζε στην νίκη της ομάδας του! Αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός έχασε παρά τα δύο αυτά εξαιρετικά στατιστικά και ενώ περιόρισε φέτος τον Ταβάρες. Εχασε από τα φόργουορντ που είχα επισημάνει και στο τελευταίο μου Podcast (εδώ είναι όλα) καθώς ο Μούσα είχε 5τρ στο β΄μέρος και μαζί με τον Χεζόνια(18π,10ρ)που έχει μπει σε πρόγραμμα και παίζει σοβαρό μπάσκετ,είχαν 41π!

Ο Ολυμπιακός παρά την απουσία του Γιαμπουσέλε είχε θέμα εκεί με Πίτερς-Παπανικολάου που στο τελος ο Μπαρτζώκας έβαλε εκεί τον αρχηγό του. Πολύς λόγος έγονε γιατί δεν έπαιξαν στο τέλος Πίτερς-Κάνααν.Δεν τους πήγαινε το ματς και ειδικά με τα ψηλά σχήματα της Ρεάλ (με Ντεκ πχ στο 2)που να πάει ο κοντύτερος κατά πολύ Κάνααν και αμυντικά και επιθετικά. Και γι αυτό αγωνίστηκε μόλις 14′ και ο Πίτερς 25′. Ο Ολυμπιακός είχε 9/31 και 1/9 στην τελική ευθεία με κακές επιλογές και έτσι με 71π δεν κερδίζεις την Ρεάλ ακόμα και στην έδρα σου.

Βάλτε και 6 χαμένες βολές στο β’ μέρος. Και μεταξύ μας δεν ειναι δυνατόν να έχουν σουτάρει 22τρ Γουόκακ(10!),Παπανικολάου,ΜακΚίσικ που τους έδινε σουτ η βασίλισσσα θωρακίζοντας την ρακέτα της και τα ντράιβ και όχι οι σουτέρ σου.