Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση φιλοσοφίας και κατεύθυνσης για την επόμενη σεζόν και τα επόμενα χρόνια αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίασει αν θα προχωρήσει σε αλλαγή ή θα παραμείνει με την υπάρχουσα. Ο περίφημος Ελληνικός κορμός που βασίστηκε τα τελευταία χρόνια και τον οδήγησε πράγματι σε επιτυχίες με διάφορες προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ, είναι πλέον πολύ ακριβός και με μικρότερη προσφορά από ποτέ. Στην ουσία μιλάμε για δύο σταρ που ο ένας είναι ήδη μια ανάσα από την δύση της καριέρας του και χρυσούς ρολίστες που όμως δεν έκαναν το κάτι παραπάνω και προβληματίζουν ειδικά μάλιστα με τα χρήματα που παίρνουν.

Ο Σπανούλης πλέον κλείνει τα 36 και μπαίνει τον Αύγουστο στα 37. Είναι ακόμα άγνωστο βέβαια αν θα ανανεώσει, αλλά όπως και να έχει όλοι κατάλαβαν πλέον ότι δεν μπορεί να κάνει ό,τι έκανε και να είναι ο πρωταγωνιστής στο παρκέ. Ασφαλώς όμως, είχε για την ηλικία του μια πολύ καλή σεζόν. Ήταν άλλωστε πρώτος σκόρερ με 14π. και 5,6ασ. αλλά και 3,5 λάθη σε 26′. Το θέμα δεν είναι τα νούμερα του αρχηγού του Ολυμπιακού, αλλά πόσο σύγχρονο μπάσκετ παίζει η ομάδα πια και αν έρχονται σκόρερ δίπλα του ή όχι. Ο Πρίντεζης μεγαλώνει επίσης και βγάζει και τραυματισμούς. Και για το 1,3 εκατ. ευρώ που παίρνει, είχε μάλλον μια μέτρια σεζόν με 12π. και 5,5ριμπ. στην Ευρωλίγκα.

Το θέμα είναι οι υπόλοιποι. Ο Παπανικολάου παραμένει πάντα σε μονοψήφια νούμερα στην επίθεση (8,3π.) και το όπλο του είναι η άμυνα .Ο Παπαπέτρου δεν είχε την εξέλιξη που περίμενε και ο ίδιος (6,8π.) και απλά κράτησε κάποιες εξαρσεις. Αλλά μπορούσε πολύ περισσότερα με 22′ συμμετοχής. Ο Μάντζαρης ήταν η μεγάλη απογοήτετυση. Στην ουσία με το νέο πλουσιοπάροχο συμβολαιό του εξασφαλίστηκε και έδειξε ότι “κάθισε “πάνω σε αυτό. Και είχε ένας παίκτης των 900.000 ευρώ πλέον 4,4π. και 2ασ. μόλις. Ο Αγραβάνης έχασε την σεζόν ουσιαστικά και δεν μπορεί να κριθεί ενώ Μπόγρης και Τολιόπουλος είχαν ελάχιστη συμμετοχή.

Το θέμα είναι λοιπόν τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με τον Ελληνικό κορμό; Θα συνεχίσει με αυτόν και άρα θα ανανεώσει και τον αρχηγό και τους Παπανικολάου-Παπαπέτρου; Εδώ ήδη οι φήμες λένε ότι μιας και παίζουν στην ίδια θέση δεν γίνεται να δωθούν 2 εκατ.ευρώ (από 1 εκατ. έκαστος δηλαδή) . Και ότι μάλλον θα μείνει μόνο ο Παπανικολάου. Κανείς δεν ξέρει όμως, τι θα πει και ο νέος προπονητής.

Οπως και να έχει όμως, είναι φανερό ότι ακόμα και αν μείνουν όλοι οι βασικοί Έλληνες, ο Ολυμπιακός έχει θέμα καθώς η αποδοσή τους (των πρωταγωνιστών) δεν είναι η παλιά πλέον λόγω ηλικίας και οι νεότεροι που δεν είναι ακριβώς νέοι βέβαια, είναι σε μέτρια επίπεδα. Και αποδεικνύεται ότι είναι χρυσοί και ακριβοπληρωμένοι πλέον ρολίστες. Αν μείνει ο Σπανούλης και με μείωση, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δαπανήσει καθαρά σε μπάτζετ 6 εκατ. ευρώ και κάτι ψιλά χωρίς εφορίες, μανατζερικά κτλ! Αν το μπάτζετ δεν αυξηθεί λοιπόν οι ¨Ελληνες θα έχουν τα 2/3 του μπάτζετ και αναπόφευκτα θα υπάρχει γκρίνια για τις επιλογές των ξένων. Ολα αυτά τα βάζουν επί τάπητος στην δίοικηση της ομάδας, θα περιμένουν τις σκέψεις του νέου προπονητή και θα αποφασίσουν .Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όμως, ουσιαστικά έχουμε τέλος εποχής ειδικά για όσα ξέραμε,για τον περίφημο ερυθρόλευκο Ελληνικό κορμό!