Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τον πρώτο αγώνα της Εθνικής μας ομάδας στο τουρνουά “Ακρόπολις”

 

Το τελικό 101-78 είναι λογικό και αναμενόμενο με την μέτρια Πολωνία σαν αντίπαλο στην πρεμιέρα του “Ακρόπολις”στο ΟΑΚΑ. Όμως έχει… ψωμάκι που προέκυψε και κτύπησε και καμπανάκια. 

Όχι δεν μου άρεσε η εμφάνιση της Εθνικής μας και ας είχε με εξάρσεις διαφορές 20π. Μικρός ο αντίπαλος ξεκάθαρα. Η καλή πεντάδα της ομάδας μας έφερε ένα 18-2 και ένα 27-10 στο δεκάλεπτο χαλαρά με μπασκετάρα και τον Γιάννη ορεξάτο. Οι ζώνες όμως, και οι άμυνες χώρου μας προβλημάτισαν και το 0-15 και 2-18 της Πολωνίας ήταν βαρύ.

Πάλι η Ελλάδα είχε μεγάλο μπλακ άουτ με το που άρχισαν οι αλλαγές και με τον Σλούκα που έρχοταν από τραυματισμό, εμφανώς εκτός κλίματος.

Συνεπώς πρόβλημα στην ζώνη αν και έχοντας τον Ντόρσεϊ που είχε 4τρ, βρήκαμε κάποιες λύσεις σε σχέση με παλιότερα και το 12/34τρ δεν ήταν κακό. Αλλά χωρίς άγχος και με μέτριο αντίπαλο, μην ξεχνιόμαστε.

Το ότι κλασικά πήγαμε να σπάσουμε την ζώνη με τρίποντα (29δ,34τρ) δεν μου άρεσε επίσης. Ο Γιάννης μπλοκαρίστηκε σε μεγάλο βαθμό ειδικά όταν έπαιζε στο σέντερ και είχε παρόλα αυτά 24π σε ισάριθμα λεπτά.

Ασφαλώς η ομάδα μας είναι σε καλό επίπεδο αλλά αν θες μετάλλιο έχουμε πολλά ακόμα να επιλύσουμε. Μετά πήραμε πάλι διαφορές 15-18π, πάλι κατέβηκε στους 7 και τελικά και πολύ ήταν το 101-78!

Πρόβλημα παραμένουν οι χαμένες ελέυθερες βολές. Πάλι χάσαμε 11(21/32) και παίζοντας χωρίς άγχος! Ο Γιάννης πήρε 19 βολές, αλλά έχασε 7. Καθώς τον έπαιζαν με πολλαπλές βοήθειες.

Ο Καλάθης έπαιξε λίγο (15′) και ήταν καλός. Δοκιμάστηκαν γενικά αρκετά σχήματα. Σε κακή μέρα ο Παπανικολάου, αλλά εξαιρετικός χτες ο Παπαπέτρου με 12π. Ψάχνει ρόλο ο Θανάσης. Ο Αγραβάνης έπαιξε παραδόξως μόλις 7π. Ο Λούντζης θετικός στον άσο. Ο Ντόρσει είπαμε πολύ καλός. Ο Λαρεντζάκης επίσης και έχει μπει στον ρόλο του και είχε και 9π σε 9′! Ο Καλαϊτζάκης δεν είναι έτοιμος για το επίπεδο αυτό. Ο Κασελάκης πάλεψε. Ο Γόντικας 3΄αλλά πάλεψε και την τριάδα των διακριθέντων κλείνει ο Κώστας Αντετοκούνμπο με πολλή όρεξη αλλά και αποτελεσματικότητα.

Χρόνος υπάρχει, διάρκεια όμως θέλουμε περισσότερη σαφώς.