Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τις δηλώσεις του Σάσα Βεζένκοφ για την συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας

Στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ και όχι μόνο και ειδικά μετά τις εντυπωσιακές περσινές εμφανίσεις του Σάσα Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό, είχαμε όλη την απορία που θα μπορούσε να φτάσει η Εθνικη μας αν τον είχε στο ρόστερ της. Και ήταν ένα εύλογο ερώτημα καθώς είχαμε καταλάβει όλοι ότι χάθηκε μια ακόμα ευκαιρία από τις πολλές που έχουν κατά καιρούς χαθεί από τους εκάστοτε υπευθύνους για το ποιοι μπορεί να έχουν δικαίωμα με τα εθνικά μας χρώματα. 

Ο Σάσα Βεζένκοβ μιλώντας στην εκπομπή Pick-n-Roll της COSMOTE TV αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν αγωνίζεται με την Ελλάδα επειδή κανείς δεν του πρότεινε! Ο ίδιος ο παίκτης μάλιστα τόνισε ότι πήρε το ελληνικό διαβατήριο απόλυτα νόμιμα και άλλωστε από μικρός μιλούσε την γλώσσα μας. Αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με την περίπτωσή του προφανώς όπως τόνισε και ο ίδιος ο διεθνής με την Βουλγαρία αθλητής, επειδή δεν τον πίστευαν! Δεν τον πήραν χαμπάρι κοινώς!

Πώς γίνεται αυτό όμως όταν ο Βεζένκοφ ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του και στα 17 του άρχισε να παίζει στον Άρη και στα 20 με πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άρη σαν πρώτος σκόρερ στην Α1 με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να έχει δει πρωτος το μεγάλο του άλμα;

Το 2011 έπαιξε στην εθνική ομάδα της Βουλγαρίας λόγω του πατέρα του αν και ο ίδιος γεννημένος στην Κύπρο! Προφανώς παίζοντας στην U16 κανείς από τα κλιμάκια τότε της Εθνικής και τους υπεύθυνους δεν είχε “δει” την εξέλιξη που θα έχει ο Βεζένκοφ που ήταν στους μικρούς του Άρη.

Συνεπώς λύθηκε η απορία του πως και γιατί δεν παίζει στην εθνική μας αν και πολύ θα ήθελε νομίζω για να έχει και διακρίσεις. Και μαζί χάσαμε και ένα παίκτη πρωτοκλασάτο για πολλά χρόνια σε μια θέση νευραλγική που θα έκανε και σούπερ δίδυμο στην φροντ λάιν με τον Γιάννη. Ας ελπίσουμε τα παθήματα να γίνουν μαθήματα…