Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την πρόκριση της Εθνικής μας

Τέλος καλό, όλα καλά. Γιατί αν χάναμε στο Βέλγιο μπλέκαμε για τα καλά και άντε τον Φλεβάρη να τρέχεις να προλάβεις το αεροπλάνο για το Μουντομπάσκετ του 2023 που θα είμαστε παρόντες τελικά.  

Μετά τα προκριματικά παρωδία που φέρνουν εκπλήξεις αλλά όχι επί ίσοις όροις. Είναι σαν να λες δεν θα παίζετε οι καλές ομάδες στο κύπελλο με τους βασικούς για να γίνουν ντε και καλά εκπλήξεις. Κατάντια του μπάσκετ και ας βρουν τις ευθύνες τους.

Η Ελλάδα μετά την 20αρα από την Λετονία παίζοντας με την δεύτερη ομάδα στην Κρήτη, κατέβασε μια ομάδα χωρίς τους ΝΒΑερς και Σλούκα -Παπαγιάννη για να κερδίσει μέσα στο Βέλγιο. Η παρουσία του Ιτούδη στο πάγκο και των Καλάθη, Παπανικολάου από τις παλιές καραβάνες ήταν το αρχικό της όπλο. Ο πολυδιάστατος και κυρίως παλιάς ελληνικής σχολής μπάσκετ,δηλαδή ψυχή,πάθος,άμυνα και σουτ με καλή ψυχολογία,Λαρεντζάκης,ήταν το κλειδί της πρόκρισης.

 

Το Βέλγιο κάνει βήματα και ήταν σχεδόν πλήρες και στην έδρα του και ξέρουμε ότι πάιζει σκληρη άμυνα. Μόνο εύκολο δεν ήταν και παρά τις επιστροφές αρκετών το ματς. Καθώς πάλι δεν είχαμε κλασικό πρωτοκλασάτο σέντερ.

Τελικά η νίκη ήρθε μέσα από ένα θρίλερ και μαζί και η πρόκριση με την είδηση της νίκης θρίλερ επίσης της Σερβίας με την Τουρκία. Η Ελλάδα έπαιξε καλή άμυνα καθώς τα 26λάθη του Βελγίου είναι εξωφρενικό νούμερο.Θα μπορούσαμε βέβαια να έχουμε κερδίσει πολύ πιο εύκολα αλλά κάναμε ήρωα τον Ομποσοχάν αν τον λέω καλά! Και λόγω του θέματος στο σέντερ βρεθήκαμε με 13 λιγότερα ριμπάουντς και πρόβλημα στην επίθεση. Ευτυχώς τα 4τρ του Λαρεντζάκη τον μεταμόρφωσαν επιθετικά σε Ντόρσεϊ και με την 20αρα του φτάσαμε με κόπο στους 72π.Πάντωςόλα τα παιδιά πάλεψαν και κρατάμε και τις 10ασ του Καλάθη και μεταξύ άλλων και την σημαντική προσφορά Γόντικα με 8π.

Από εδώ και πέρα ελπίζουμε να είμαστε πλήρεις στο Μουντομπάσκετ,ελπίζουμε να τα βρουν ΦΙΜΠΑ και Ευρωλίγκα για να σταματήσει αυτό το σύστημα που προκαλεί γέλιο και κλάμα μαζί και βέβαια να κοιτάξουμε μπροστά και εμείς καθώς η τελευτάια φουρνιά οδεύει στο τέλος της(με το Μουντομπάσκετ),οι Αντετοκούνμπο δεν θα έρχονται κάθε φορά,και ταλέντο δεν φαίνεται να υπάρχει ή αν υπάρχει δεν αξιοποιείται και το μέλλον μας μόνο ευοίωνο δεν είναι!