Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τον διασυρμό του ΠΑΟ στην Πόλη

Τα έχω πει μην τα ξαναλέμε. Ο Ράντονιτς ήρθε στον ΠΑΟ επειδή δεν υπήρχαν άλλες επιλογές για πολλούς λόγους.Ηρθε σαν επιτυχημένος στον Ερ Αστέρα αλλά με το γνώριμο χαρακτηριστικό που ακολουθεί τους κόουτς των πλάβι σχολή τα τελευταία χρόνια για το αν μπορούν μακρυά από την πατρίδα τους να προσαρμοστούν και να αποδώσουν. Καθώς και στην Μπάγερν με ακριβό μάλιστα μπάτζετ ο Ράντονιτς απέτυχε παταγωδώς. 

Τελικά ήρθε στον ΠΑΟ με τις ευλογίες του τεχνικού διευθυντή Πεδουλάκη και όλοι νομίζω καταλάβαμε ότι έφτιαξαν με σχετικά καλά χρήματα για τα νέα δεδομένα,ένα μεγάλο φιάσκο ρόστερ. Που αν δεν είχε έρθει ο Πονίτκα προς το τέλος δεν θα είχε αρχή και τέλος και αν δεν είχε αποκτηθεί και ο Μπέικον προ 20ημέρου που δεν τον ήθελαν (τουλάχιστον ο Ράντονιτς επίσημα)δεν θα έβαζαν ακόμα 70π! Πέραν τούτων όμως ο Ράντονιτς ακόμα δεν έχει καταλάβει τι πρέπει να παίζει.

Πόσα ματς πρέπει να τρώει 30π και να διασύρεται για να δει τα αυτονότητα που βλέπει όλος ο κόσμος; Άγνωστο! Με αυτά και με αυτά όμως ο Παναθηναϊκός έχοντας χάσει στον Άρη ήδη έχει απωλέσει σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα έδρας στην Ελλάδα και έχει ξεχάσει τα πλέι οφς της Ευρωλίγκα.Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στηρίζει τον Ράντονιτς πάντως με πρόσφατες δηλώσεις του αλλα ως πότε; Βέβαια και ποιός θα έρθει; Δεν συζητάμε αν μπορεί (εδώ υπάρχουν πολλοί αστερίσκοι όμως)ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που είναι μια εξαιρετική λύση. Καλώς ή κακώς τα μπασκετικά “εγκλήματα και την ανυπαρξία του Ράντονιτς στον πάγκο την έχουν πάρει χαμπαρι όλοι και το κράξιμο προς τον Μαυροβούνιο πάει σύννεφο από τον κόσμο. Το ρόστερ είναι καλό και στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο κάτι γίνεται. Αλλά δεν αρκει αυτό όταν φέτος έχουν πέσει λεφτά και στο κάτω κάτω η άφιξη Μπέικον που δεν ήθελε(!)συμμάζεψε κάπως την κατάσταση. Ο Ράντονιτς ξεκάθαρα θα πάιξει την θέση του στα ματς με Βίρτους Μπ και Βιλερμπάν εντός και στο Κάουνας αλλά κυρίως με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την Α1στις 5/12.

Το πρόβλημα δεν είνα οι ήττες αλλά ούτε ακόμα και οι διασυρμοί που πλέον στον ΠΑΟ άρχισαν και συνηθίζουν! Αλλά ότι ο Ράντονιτς επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια λάθη. Και αν λίγο “ξύπνησε” στο β’ μέρος με την Μπασκόνια,αυτά που έκανε στην Πόλη με την Φενέρ των Ιτούδη και Καλάθη δεν έχουν προηγούμενο. Ασφαλώς και κλασικά πλέον ο ΠΑΟ άρχισε με κάκιστη προσέγγιση και 7-0 στο δίλεπτο(!)και τάιμ άουτ. Θυμίζω ότι και στο ΟΑΚΑ με Μονακό και Παρτίζαν ήταν στο -18(!)στην αρχή και με Μπασκόνια στο -6. Κακή προσέγγιση από όλο το τιμ προφανώς και βασικά στην ψυχολογία. Με την Φενέρ με τον Μπέικον το γυρίζει σε 22-25 στο δεκάλεπτο και λες κάτι γίνεται. Και τι κάνει ο κόουτς; Ξεκινά την 2η περίοδο χωρίς Μπέικον-Ουίλιαμς που είναι οι καλύτεροι επιθετικά πάικτες, χωρίς τον Γουόλτερςπου είναι ο μοναδικός κανονικός πλέι μέικερ αλλά ο Ράντονιτς επιμένει να παίζει περισσότερο με τον Λι που είναι παίκτης για αλλαγή ρυθμού και όχι δημιουργιίας. Και ακόμα τον Πονίτκα και θυμήθηκε τον Γ.Καλαϊτζάκη για το “4”! Ούτε Μπέικον(σ.σ πίσω από Ουίλιαμς για λίγο),ούτε Μαντζούκας,αλλά Γ.Καλαιτζάκης που τον είχαμε ξεχάσει και όποτε έπαιζε στο “4” ειδικά ερχόταν κατηφόρα… Καθώς έχει και τον Γκουντάιτις μέσα που στην άμυνα είναι περπατητός όσο φιλότιμος και αν είναι.

Στην επίθεση αυτή η ομάδα δεν στρίβει ποτέ και στην άμυνα έχει τρομερές αδυναμίες σε ύψη,σε αλλαγές,σε ατομικές φάσεις. Τρέχω να προλάβω να πάιξω άσο στο στοίχημα καθώς λέω δεν γίνεται με αυτή την πεντάδα,θα φάει 15-2. Εφαγε 13-0! Σε δύο λεπτά.Στο 4λεπτο το πήρε χαμπάρι αλλά το …πουλάκι είχε πετάξει. Η Φενέρ πήρε διψήφιες διαφορές,έφτιαξε ψυχολογία,του ΠΑΟ πήγε στα τάρταρα και στο δεύτερο ημίχρονο όχι απλά δεν γύρναγε τίποτα αλλά το παράτησαν κιόλας και αυτό το κάνει χειρότερο καθώς η ομάδα εθίζεται στις βαριές ήττες.

Προφανώς χρειάζεται ο Νίκος Παππάς για να βάλει καμια φωνή σαν παλιότερος και άνθρωπος που λέμε της ομάδας για να καταλάβουν όλοι ότι δενείμαστε ακριβώς ΝΒΑ που δεν τρέχει τίποτα αν χάσεις με 15 ή 35π.Εκτός αν ήδη γίναμε σε όλα! Οπως και να έχει αν ο Ράντονιτς δεν ήταν στον πάγκο αρκεί κάποιος να διάβαζε αυτά που γράφουμε και λέμε κατά καιρούς,εγώ δηλ καθώς οι άλλοι περιμένουν να δουν πρώτα, και θα είχε σίγουρα καλυτερη εικόνα! Και κάτι ακόμα. Τον Μποχωρίδη δεν τον πιστεύω για το επίπεδο αυτό,γνωστό. Αλλά μαχητής είναι και πρέπει να το αναγνωρίζουμε. Γιατί μηδέν χρόνο συμμετοχής;

Ειδικά αφού έχεις πετάξει λευκή πετσέτα και δεν υπάρχει διάθεση και τρως 107π;