Σίκμα λοιπόν στον Ολυμπιακό. Καλή επιλογή. Πάικτης που μου αρέσει πολύ εδώ και χρόνια εμένα και το έγραψα και στα social media μου ότι απορώ πως δεν τον είχαν πάρει τόσα χρόνια οι αιώνιοι.

Ο Λουκ Σίκμα δεν είναι αντί-Βεζένκοφ καταρχάς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα καλύψει το κενό του Σάσα Βεζένκοφ με δύο παίκτες. Το έχω πει ξανά. Αναβαθμίζει τον Άλεκ Πίτερς που για εμένα γι αυτό αποκτήθηκε πέρσι και θα δίνει το σουτ. Και φέρνει τον Σίκμα που είναι φτηνός σχετικά (600-700 χιλ) και μια χαρά για ένα 20λεπτο να μοιράζονται πανω κατω την θέση. Καθώς θα πάρει και ένα 4-5άρι λογικά που δεν θα είναι όνομα εκτός αν βρει ευκαιρία τύπου Άντονι Γκιλ από το ΝΒΑ πχ καθώς λεφτά υπάρχουν πολλά (1,5 η ρήτρα Σάσα και 3,7 τα συμβόλαια των Σλούκα και Βεζένκοφ) που θα είναι 4-3άρο.

Πάμε στην συνέχεια. Ο Σίκμα είναι πανέξυπνος, μπασκετικό τρομερό μυαλό, καλό κορμί και σκαρί παρά τα 34 και πάικτης ομάδας. Δεν απειλεί, ελάχιστα μπορεί για τα παραπάνω σενάρια να πάει παρά τα μόλις 2.03 μ και στο 5. Πάντως δεν είναι το αθλητικό δυναμικό 4άρι και ούτε με σουτ που αρέσει το στιλ αυτό στον Μπαρτζώκα. Και γι αυτό κάιγεται για σκόρερ καθώς όταν είναι μέσα Σίκμα και τα κλασικά 5άρια (Φαλ και Μιλού) θα βαραίνει και δεν θα απειλεί από μακριά.

Ομως ο τιμιότατος Σίκμα είναι εδώ και χρόνια ο κορυφαίος ψηλός πασέρ στην Ευρώπη. Και με μέσο όρο λίγο πιο κάτω του Σλούκα με 4,9! Ο Μπαρτζώκας θέλει δημιουργία από μέσα προς τα έξω για να σπάει τις άμυνες και παίκτες που όλοι να πασάρουν. Κάτι καλύτερο δεν θα μπορούσε να βρει. Ο Σίκμα θα τελειοποιήσει την δημιουργία από μέσα προς τα έξω και θέλει γι αυτό καυτό σκόρερ. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα ήταν η ιδανική λύση για Ολυμπιακό και για τον ελληνικό κορμό που έχει θέμα. Θα δούμε. Πάντως ο Σίκμα αναβαθμίζει το πάσινγκ γκέιμ του Ολυμπιακού καθώς θα είναι ο δεύτερος πλεί μέικερ και μάλιστα μέσα από την ρακέτα ενώ βλέπει ακροβολισμένους με κλειστά μάτια και δεν είναι και αργός για την σωματοδομή του. Αν είχε πιο πάνω ύψος (2.09 πχ) ή χειρισμό μπάλας για το ύψος του θα έπαιζε ασφαλώς ΝΒΑ όπως ο πατέρας του!

Καλή και αξιόπιστη λύση που θα καλύψει το κενό Σάσα πακέτο αγωνιστικό με τον Πίτερς αφού αντί Βεζένκοφ ήταν μόνο ο Νίκολα Μίροτιτς!

 

Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα άρθρα του Σωτήρη Γεωργίου στο basketblog.gr με ένα κλικ ΕΔΩ

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό κάνοντας ένα κλικ ΕΔΩ