Χαμός λοιπόν με τον Κώστα Σλούκα. Να τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Μεγάλη, τεράστια μεταγραφή και επιτυχία για τον ΠΑΟ που πήρε ένα παίκτη πρώτης γραμμής και Έλληνα από τον αιώνιο αντιπαλό του. Μεγάλη κίνηση. Από την άλλη μεριά όμως, αν και θυμίζει την αντίστοιχη μετακίνηση του Βασίλη Σπανούλη πριν από 13 χρόνια (καλοκαίρι του 2010) δεν έχει καμία σχέση αγωνιστικά. Ο Σλούκας είναι ένας εξαιρετικός πόιντ γκαρντ και ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη στην θέση του. Δεν είναι όμως Σπανούλης σε αξία και δεν είναι και ηγέτης με την μορφή του Κιλ Μπιλ. Επίσης ο Σλούκας είναι στα 33 και θα γίνει 34 ετών τον Γενάρη του 2023 και ο Σπανούλης όταν άλλαξε στρατόπεδο ήταν στα ντουζένια του, 28 χρονών!

Για τον ΠΑΟ είναι πολύ σημαντική κίνηση καθώς δυναμώνει εντυπωσιακά τον ελληνικό του κορμό και αντίστοιχα αποδυναμώνει τον Ολυμπιακό. Από την άλλη είναι… τρελά τα λεφτά και τα σχεδόν 3 εκ ευρώ το χρόνο! Ο ΠΑΟ πάντα ήθελε τον Σλούκα αλλά δεν είχε κατσει. Ο Σλούκας δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε οπαδός του Ολυμπιακού όπως πχ ο Γιώργος Μπαρτζώκας και έτσι ήταν αγαπητός και στον κόσμο του ΠΑΟ και είχε και την εκτίμηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Νομίζω όταν χάλασε η συμφωνία με τον Ολυμπιακό που … φώναζε ότι χάλασε όταν δεν τα βρήκαν σε 4 ώρες συνάντηση, ήταν αναμενόμενο να κινηθούν οι πράσινοι και το περίμεναν νομίζω και οι ερυθρόλευκοι. Ο Παναθηναϊκός με τα… τρελά λεφτά και το κλειστό 3ετές συμβόλαιο δεν μπορούσε να μην αποσπάσει το “ναι” από τον Σλούκα που λογικά δεν θα έμπαινε βάσει χαρακτήρα στην τοξικότητα που θα ζήσει. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά που δεν θα έβρισκε τόσα έξω στο τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του. Και επίσης ίσως χτυπήθηκε και το εγώ του και αντέδρασε έτσι. Επισης δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι είχε στο μυαλό του να φύγει όταν πήγε στην 4ωρη συζήτηση. Μετά μπορεί.

Από εκεί και πέρα έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός και ο Σλούκας είναι επαγγελματίας. Προσέφερε στον Ολυμπιακό και πληρώθηκε φυσικά. Προφανώς ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας δεν καιγόταν και γι αυτό είχε πάρει τον Νάιτζελ Ουίλιαμ Γκος που έχει χαρακτηριστικά Σλούκα νωρίς νωρίς. Ο Ολυμπιακός έχασε έναν παίκτη με ελληνικό διαβατήριο, αλλά στην θέση του ελληνοποίησε τον Τόμας Γουόκαπ. Ο Σλούκας προφανώς ήθελε κάτι από παραπάνω χρόνο, ηγετικό ρόλο έστω και επικοινωνιακά στον Ολυμπιακό. Αλλά ο Μπαρτζώκας δεν κάνει παζάρια και γιατί να κάνει; Άλλωστε πέτυχε να αναστήσει τον Ολυμπιακό τόσο γρήγορα και φθηνά στην μετά Σπανούλη – Πρίντεζη εποχή. Ο Σλούκας δεν είναι σούπερ σταρ όπως πχ Σέιν Λάρκιν, Βασίλιε Μίσιτς, Μάικ Τζέιμς κτλ για να έχει και απαιτήσεις. Άλλωστε ηγετικό ρόλο είχε στα περισσότερα ματς που τελείωνε στο παρκέ και αυτο είναι το σημαντικότερο και ακόμα και όταν αστοχούσε στο τέλος πάντα στηριζόταν από τον Μπαρτζώκα.

Ο ΠΑΟ έκανε μια τεράστια κίνηση και θα έχει ενδιαφέρον να μείνει τώρα ο Γιώργος Παπαγιάννης για να παίζουν και πικ εν ρολ. Ασφαλώς ο Σλούκας δεν αλλάζει τις ισορροπίες με μιας. Πολύ σημαντική προσθήκη, πανάκριβη και δεν αξίζει αυτά τα χρήματα. Άλλωστε παίκτης ομάδας ήταν και στην Φενέρ και όχι ορχήστρα! Ο ΠΑΟ θέλει και άλλες κινήσεις, αλλά κερδίζει επικοινωνιακά εντυπώσεις, ενθουσιάζει τον κόσμο, έδειξε ότι επέστρεψε και ηδη είναι ομάδα επιπέδου πλέι οφ στην Ευρωλίγκα. Αλλά έχει ακόμα αρκετά μερεμέτια και για μένα θέλει ακόμα ένα πρωτοκλασάτο όνομα.

 

Μπορείτε να ενημερώνεστε τακτικά για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με τη μετακίνηση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό -αλλά και γενικότερα για τον Έλληνα γκαρντ- κάνοντας ένα κλικ ΕΔΩ.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάνοντας ένα κλικ ΕΔΩ

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό κάνοντας ένα κλικ ΕΔΩ