Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την νέα κίνηση Ολυμπιακού

Και τελικά όπως λέγαμε και περιμέναμε ο Ολυμπιακός προχώρησε και σε ενίσχυση με δεύτερο παίκτη μετά τον Μήτρου Λονγκ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ έρχεται στον Ολυμπιακό αφού δεν έπιασε στο ΝΒΑ και ενισχύει την φροντ λάιν της ελληνικής ομάδας που έψαχνε ένα πάικτη εκεί.

Αρχικά ο Πετρούσεφ επιλέχθηκε καθώς παίζει και στις δύο θέσεις της φροντ λάιν,ξέρει την ευρωπαίκή πραγματικότητα και σαν Σέρβος ήταν μαζί στην Εθνική με τον Μιλουτίνοφ. Όλα αυτά αρέσουν στον Μπαρτζώκα όπως και το ότι έχει μακρινό σουτ. Άλλωστε δεν ήθελε βαρύ κορμί αλλά πάικτη ή με σουτ ή αθλητικό.

Ο Πετρούσεφ ταυτόχρονα είναι και επένδυση όμως καθώς γι αυτό αποκτήθηκε για 2,5 χρόνια και δώθηκε ένα ποσό κοντά στο 1εκ το έτος. Ο Σέρβος πάικτης θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο και πρότζεκτ για το ΝΒΑ αμερικανοτραφής γαρ,αλλά δεν έκανε το άλμα και στην Ευρώπη σε Εφές και Αστέρα μετά την Μέγκα (στα 20 του) δεν έκανε κάτι τρομερό. Βέβαια θέλει χρόνο και παιχνίδια και είναι σοφτ για σέντερ και στο “4” καλός αλλά κάτι του λείπει. Βέβαια σε μια ομάδα που επενδύει πάνω του μπορεί να εξελιχθεί όπως και ο Βεζένκοφ που τα ίδια πάνω κάτω λέγαμε. Και γι αυτό και ο Σέρβος ψηλός επέλεξε τον Ολυμπιακό που μπορεί να αποτελέσει σκαλοπάτι για να γυρίσει και να πάιξει στο ΝΒΑ!

Πέρσι στον Αστέρα είχε καλά νούμερα πάντως με 11π-5ρ και θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό αμεσα. Θα πάρει χρόνο στο 4 βασικά και θα δώσει και ανάσες στον Πίτερς. Λογικά θα βρει σταδιακά 15-20′. Και έτσι ο Σίκμα που δεν του πάει η θέση “4” σε μια ομάδα με το μπάσκετ του Ολυμπιακού,μάλλον θα ανεβαίνει σε χαμηλα σχήματα στο 5 έχω την εντύπωση. Γενικά θα είναι ο μπαλαντέρ της φροντ λάιν.

Οπως και να έχει ο Μπαρτζώκας έχει πλέον 5 καλους ψηλούς και δεν ανησυχεί για τραυματισμούς. Και πλέον ο Ολυμπιακός έχει βάθος και στην γραμμή των ψηλών του,προσθέτει και ταλέντο και ένα παίκτη ακόμα με μακρινό σουτ παρά το ύψος του. Και καλό και στο επιθετικό ριμπάουντς.