Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το ΠΑΟ-Μιλάνο

Ήταν ένα παιχνίδι που περίμενα να κερδίσει δύσκολα ο Παναθηναϊκός και έτσι ακριβώς έγινε καθώς κρίθηκε στον έξτρα χρόνο και την παράταση.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει σε ανοδική πορεία αλλά χωρίς να παίζει στο πικ του και υπάρχουν και δικαιολογίες γι αυτό. Οπως χτες που έλλειψε ο κομβικότατος Γουόλτερς που είναι ο κλασικός πλέι μέικερ και όχι μόνο. Ο Λι μπορεί να είχε 22π χτες και βασικά στο τέλος,αλλά δεν ήταν καλός στην αρχή και δεν είναι ο πατροπαράδοτος πόιντ γκαρντ. Ασφαλώς είναι πολύτιμος ειδικά για την πίεση στην μπάλα.Ο ΠΑΟ είχε ένα ματς με πρέπει χτες στο ΟΑΚΑ που μεταμορφώνεται και για να πιστοποιήσει αλλά και αξιοποιήσει και βαθμολογικά το ανοδικό του μομέντουμ. Καθώς πλέον είναι στο 5-6 και ελπίζει στα πάντα ,δηλ και στα πλέι οφ.

 

Ασφαλώς πολλά για τους στόχους θα κρίνει ο Δεκέμβρης και βασικά το επόμενο ματς της Τρίτης στην Βαλένθια. Αν κερδίσει στην Ισπανία και τον Ολυμπιακό εντός και καπάκι 5/1 στο Μόναχο(έχει και Εφές-Μπάρτσα εκτός)θα κυνηγήσει και οκτάδα. Οπως και να έχει έγινε κανονική ομάδα πια με την απόκτηση Μπέικον και περιμένει και τον Γκριγκόνις που πρέπει να βάλει στην εξίσωση . Συνεπώς είχε και ο ΠΑΟ δύο σοβαρότατες απουσίες απέναντι στο πολύ πιο ακριβό και φιρμάτο(ε με Αρμάνι.!)Μιλάνο που ερχόταν όμως με 7 σερί ήττες και βυθισμένο στην ουρά. Με πρόβλημα στο σκοράρισμα καθώς έχει σημαντικές απουσίες(Πάνγκος,Σιλτς,Βόιγκμαν,Ντατόμε,Τόνουτ) και στην περιφέρεια είχε έλλειμα. Ομως φταίει και ο σχεδιασμός του Μεσίνα καθώς έχει πολλούς ρολίστες σε κομβικέςθέσεις και λείπει η ποιότητα.Παρόλα αυτά είναι μια ομάδα για Φ4 βάση στόχου και ακριβή και ας ήταναποδεκατισμένο καθόλου δεν μειώνει την αξία της νίκης του ΠΑΟ. Που με την αύρα του ΟΑΚΑ γύρισε ένα ακόμα παιχνίδι που έδειχνε χαμένο με -10 στην αρχή επιστρέφοντας στα άσχημα ξεκινήματα που συνηθίζει στο γηπεδό του και -14 μετά και -15 στο β’ μέρος.Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟ είχε 2/14τρ και χρειάστηκε 30′(!) για να περάσει τους 50π την ώρα που το Μιλάνο είχε 9/18τρ.Ομως στο 42-57 στο 27’φαινόταν ότι το ματς έχει ψωμί.

 

Το Μιλάνο κλατάρει πολλές φορές και ας έιχε ακριβές πεντάδες στο παρκέ αλλά εκτός από τις απουσίες δεν παίζει και καλά. Και επίσης ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ συνηθίζει να γυρνά παιχνίδια από όταν πήρε τον παικταρά Μπέικον.Τσούκου τσούκου 63-64 και θρίλερ. Ηταν και τυχερός στην κανονική διάρκεια με τον Καμπαρό να αστοχέι σε σουτ νίκης ουσιαστικά από το ένα μέτρο ελεύθερος(!)για το 70-74 και μετά να μην κάνει καν επίθεση σε επίθεση για νίκη στο φινάλε! Μοιραίος ο γάλλος. Και εδώ ο ΠΑΟ και ο Ράντονιτς ανάβουν και …δυο λαμπάδες σε Καμπαρό και Τζέιτεχ της Βίρτους που θυμάστε είχε χάσει και αυτός το χουπεξ επαφής στην κανονική διάρκεια στο ΟΑΚΑ πάλι. Ο νόμος του ΟΑΚΑ μην ξεχνάμε…

 

Και μια μεγάλη λαμπάδα ο Μαυροβούνιος τεχνικός στον κόσμο που πίεσε και την δίοικηση που έφερε τον παικταρά Μπέικον που έβαλε 30 αν και ξεκίνησε άσχημα. Δεν τον ήθελε όπως ειχε δηλώσει και επίσημα (!)ο Ράντονιτς και χτες δήλωσε χαρούμενος! Τυχερός έισαι κόουτς όχι χαρούμενος.Εκτός αν εννοείς χαρούμενος λόγω της καλής σου τύχης. Γιατι ειδάλλως ακόμα δεν πέρναγες τους 70 και θα ήσουν μάλλον απολυμένος. Καλύτερανα έλεγες έπεσα έξω και τον ευχαριστούμε! Τον Μπέικον. Ο ΠΑΟ κέρδισε από τον Μπέικον καθώς είχε μόλις 7/26τρ εντός έδρας σε 45′ και 38-38ρ. Τα 18 λάθη του Μιλανου λόγω και κόπωσης στην περιφέρεια έπαιξαν ρόλο. Σπουδαία δουλειά εδώ ο Λι που έβαλε στοτέλος και 22π.Καλός Πονίτκα,πάλεψαν οι Καλαϊτζάκηδς και ο Μποχωρίδης που τραυματίστηκε κιόλας. Δεν πήρε μπάλες ο Παπαγιάννης(3/4σ),πάλεψε και ο Γκουντάιτις και χαμηλα(2/10σ)ο Ουίλιαμς.