Μετα από τέσσερις πολύ καλές εμφανίσεις και νίκες, μία “στραβή” είναι στα όρια του φυσιολογικού για οποιαδήποτε ομάδα και ούτε μπορεί να ακυρώσει το “πριν”, ούτε και να πανικοβάλει. Πρέπει φυσικά να προβληματίσει τον Ολυμπιακό αφού έχει συμπεράσματα άξια μελέτης και ως προς την παρουσία και ως προς το αποτέλεσμα.

Το υπαρκτό πακέτο των δύο πολύ βασικών απουσιών, που μετράνε διπλά όταν μιλάμε για δεύτερο ματς σε 48 ώρες, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να “σταθεί” ως άλλοθι για την απίστευτα κακή αρχή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Και άλλοι δύο να έλειπαν, κούφια η ώρα, δεν γίνεται μια οποιαδήποτε πεντάδα του ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός να παραδίνεται άνευ όρων σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Λίγο παραπάνω στην Μπάμπεργκ, που σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέα, αλλά δεν είναι δε και κανα μεγαθήριο.

Δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί και η… ύφεση που παρουσίασε ο Ολυμπιακός την ώρα που έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή στην τρίτη περίοδο. Το λογικό θα ήταν να… λιποθυμήσει η Μπάμπεργκ. Το έπαθε ο Ολυμπιακός, παραδόξως. Το ίδιο καλάθι έφαγε με την πάσα ακριβώς κάτω από το καλάθι, το ίδιο έφαγε και από μακριά με τον Μίλερ. Ακατανόητα πράγματα για μια σταθερά “διαβασμένη” ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να κοιτάζει παθητικά την ίδια επανάληψη σκορ από τον αντίπαλό του. Είπαμε βέβαια, υπάρχουν και οι τελείως κακές βραδιές που δεν λειτουργεί τίποτα.

Μελέτη ως προς το αποτέλεσμα χρήζει το ότι οι μεν 5 ήττες του Ολυμπιακού σε 14 ματς δεν είναι πολλές, οι δε τρεις από αυτές είναι… κακές. Η Γαλατά μπορεί όταν νίκησε τον Ολυμπιακό, στην πρώτη της επιτυχία, να ήταν δυνατή και όχι για το “μηδέν” που είχε ενεργητικό, αλλά επειδή στη συνέχεια έγινε χειρότερη και δείχνει σημάδια αποσύνθεσης, λογίζεται ως ζημιά σε όποιον την έχει κάνει. Η Μακάμπι στο Φάληρο κι αν είναι ζημιά ενώ και η ήτα στη Μπάμπεργκ είναι τέτοια. Μπορεί οι Γερμανοί να είναι πολύ ανώτερη ομάδα και από τις δύο προαναφερθείσες, όμως έχοντας χάσει έστω και από ατυχία πολλά ματς, όποια παίρνουν τα “χρεώνονται” οι παθόντες. Εννείται ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει και “καλές” νίκες, όμως όταν θέλεις να είσαι σε αυτούς που θα έχουν πλεονέκτημα έδρας, τις ήττες που μπορεί να σε πονέσουν κοιτάζεις.

Ο Ολυμπιακός στη Γερμανία έχασε ένα… κανονάκι. Μια απαραίτητη “κάβα” γιατί έρχεται βουνό τις επόμενες εβδομάδες. Μέσα η απρόβλεπτη Φενέρ, μέσα ο ανεβασμένος Παναθηναϊκός, έξω η “απελπισμένη” για αποτέλεσμα Μπαρτσελόνα συνθέτουν μια τριπλέτα καθορισμού στόχων. Αν πήγαινε σε αυτήν προερχόμενος από πέντε νίκες θα ήταν πιο άνετος. Τώρα άνοιξε παρένθεση, τουλάχιστον πρέπει να δείξει ότι ήταν τέτοια αυτή η παρουσία. Το αν θα το δείξει με τους παρόντες παίκτες είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Χρονικό για το πότε θα μπει στη δράση ο Πρίντεζης, μεταγραφικό για το αν θα αποκτηθεί παίκτης στη θέση του Χάκετ. Οτι χρειάζονται αμφότεροι, είναι εμφανές.