Περισσότερα από τα ματς που έχει παίξει φέτος ο Παναθηναϊκός, είναι τα ονόματα των πλέι μέικερ που έχουν θέσει υποψηφιότητα για να αποκτηθούν. Μόνο που η σεζόν συνεχίζεται με έλλειψη στην θέση του δημιουργού και με τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί.

Το ότι νίκησε κατά τύχη την πιο αστεία ομάδα που κυκλοφορεί στην Ευρωλίγκα αν υπολογίσουμε μπάτζετ, ονόματα και μπάσκετ που αποδείδει, δεν αλλάζει τα ζητούμενα. Ούτε το ότι μπήκε ο Μποχωρίδης και έβαλε δυο σημαντικά τρίποντα και είχε μια συνολικά θετική παρουσία. Αν φορτώσουν το παιδί από το… πουθενά με τον ρόλο του αντι – Καλάθη και του ζητήσουν να “κουβαλήσει” την ομάδα για ώρα, κανείς δεν θα βγει κερδισμένος.

Η μαραθώνια μορφή της Ευρωλίγκας δίνει μερικές χρονικές αβάντες στον Παναθηναϊκό να αναζητήσει τον πραγματικά ταιριαστό παίκτη στην ομάδα του, το 4-2 ενισχύει αυτή την άνεση, αλλά τα ίδια και ίδια προβλήματα που παρουσιάζει σε κάθε ματς, μάλλον πιεστικά λειτουργούν.

Μόνο εύκολο δεν είναι τέτοια εποχή να βρεις ακριβώς αυτό που ζητάς. Γι’ αυτό και η διοίκηση άναψε το πράσινο φως να διεκδικηθούν παίκτες με συμβόλαια. Για κάποιους λόγως, όμως, καμία περίπτωση δεν ευδοκίμησε και μάλλον η πολιτική πρέπει να γίνει λίγο πιο επιθετική. Η ο Πασκουάλ λίγο πιο αποφασιστικός και λιγότερο εκλεκτικός.

Ο προπονητής δε γίνεται να μπει να παίξει, αλλά αφού έκανε τα “μερεμέτια” του, πέρασε στην ομάδα αυτό που θέλει να παίξει και βλέπει το μεγάλο κενό, μάλλον δεν έχει νόημα να το παλεύει ακόμα. Οπως φαίνεται, εξάλλου, δεν είναι αυτό και το μοναδικό θέμα που έχει να διαχειριστεί. Το μοναδικό κλασικό σέντερ που έχει ο Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Μπουρούσης, δείχνει ότι ακόμα είναι σε φάση… συνεννόησης με τον προπονητή. Ο Πασκουάλ προτιμάει ένα στιλ που του “βγαίνει” καλύτερα με τα ημίψηλα σχήματα και τους κατά συνθήκην σέντερ, όμως, έρχεται η ώρα μέσα στα ματς που αυτά βγάζουν μειονεκτήματα κυρίως στην άμυνα. 

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή εικόνα απόψε. Ζοριζόταν και όταν έλεγξε το ματς, πελάγωσε όταν άρχισαν να πιάνουν οι ατομικές εμπνέυσεις δυο – τριών παικτών της Μακάμπι και κυρίως όταν αυτοί έκαναν την… ανάγκη φιλοτομία και έπαιξαν λίγο άμυνα. Το ματς πήγε την παράταση επειδή η Μακάμπι θυμήθηε στις 4-5 τελευταίες επιθέσεις της το “τουρλουμπούκι” που τη χαρακτηρίζει, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής και χαμογελαστός από το παρκέ, αλλά όχι και με λυμένα τα προβλήματά του.