Ηταν απρόσμενη η παράταση της σειράς του Αρη με τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι και… εξωπραγματική. Να το πούμε λίγο πιο αναλυτικά. Ο Αρης έπαιζε χωρίς ένα βασικότατο στέλεχος και χωρίς άλλα δύο με διευρυμένο και ουσιαστικό ρόλο στο παιχνίδι του, σε ματς υψηλότατων απιτήσεων με πληρέστερο αντίπαλο. Εξ ου και το απρόσμενη. Ο Αρης, όμως, έχει επιβεβαιώσει σε διάρκεια ότι έχει τον τρόπο του για διάφορα κατορθώματα εξ ου και το όχι εξωπραγματική.

Εννοείται ότι δεν ήταν μόνο η ώθηση της έδρας, που… ξένισε με τις ύβρεις προς τον Διαμαντίδη ακριβώς επειδή είναι αυτή η έδρα με αυτούς τους φιλάθλους που αλλιώς μας έχουν συνηθίσει, αυτή που δημιούργησε τις ισορροπίες του σημερινού αγώνα. Τα βασικά σημεία της διαφοράς ήταν μέσα στο παρκέ. Ηταν μια ομάδα δουλεμένη μεθοδικά και με σταθερές βάσεις εδώ και μήνες και μια άλλη που έχει δυο βδομάδες στις οποίες προσπαθεί να αλλάξει τελείως πρόσωπο.

Δεν έχει σχέση το μπάσκετ που έπαιζε ο Τζόρτζεβιτς με αυτό που πρεσβεύει ο Πεδουλάκης. Και είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές που αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τον Ελληνα προπονητή αν θα προλάβει να βάλει όλα όσα θέλει στην ομάδα του σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και να την οργανώσει, διότι αυτό το προσόν δεν το είχε… ανεπτυγμένο επί μήνες.

Υπό αυτή την έννοια η απουσία του Καλάθη μπορεί… ποσοτικά να ήταν μία, έναντι τριών του αντιπάλου, αλλά ήταν ιδιαίτερα σημαντική από τη σημαντική που μιλάμε για το βασικό πλέι μέικερ, έναν παίκτη με οξυδέρκεια που σίγουρα “τα πιάνει” πιο γρήγορα από πολλούς άλλους και αναπόφευκτα τα μεταδίδει καλύτερα.

Είναι βέβαια υποτιμητικό για τον Αρη να προτάσσεται σήμερα, και έγινε από πολλούς το τι έφταιξε στον Παναθηναϊκό. Αδικο για μια ομάδα – υπόδειγμα, που “αναρριχάται” σε πολλά επίπεδα μα κυρίως στο αγωνιστικό που είναι αυτό που μετράει περισσότερο. Ο Αρης που στάθηκε αξιοπρεπέστατα και στα δύο ματς του ΟΑΚΑ, έστω και χωρίς να είναι απειλητικός και να έχει χάσει κάποια ευκαιρία για “μπρέικ”, ο Αρης που συνεχίζει σε διάρκεια να λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή.

Ο Αρης που ακόμα κι αν τον έβαλε από ανάγκη, έδειξε ότι έχει και τον Φλιώνη σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και δεν τον έχει στη 12άδα για να… πάρει τα μόρια για τη γυμναστική ακαδημία όπως είχε πει παλιότερα κι ένας μεγάλος άσος, ο Αρης που σε προηγούμενο ματς είχε πάρει λύσεις από τον Δίπλαρο και που, κυρίως, ξέρει ότι όποιον από τους έμπειρους έχει στο παρκέ, δεν θα έχει μειονέκτημα λειτουργίας σε σχέση με τους άλλους.

Για τον Αρη αυτό το παιχνίδι ήταν ένα ακόμα παράσημο στα αρκετά που έχει συλλέξει φέτος. Είναι βέβαιο ότι μεταξύ τους δεν αρκούνται σε μεμονωμένα τέτοια. Την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης θέλουν για να κλείσουν και με… πιστοποίηση μια ήδη πετυχημένη χρονιά και να βάλουν μπρος για το ακόμα παραπάνω. Σαφώς και ο Παναθηναϊκός παραμένει το μεγάλο φαβορί, γιατί η περίφημη… ψαλίδα παραμένει ορθάνοιχτη. Σαφώς όμως και ο Αρης δεν βρίσκεται για… διασκέδαση εδώ που βρίσκεται.

Για τον Παναθηναϊκό αυτό το παιχνίδι ήταν ένα ακόμα εντατικό φροντιστήριο. Με… επίσημη ενδυμασία αφού είναι δεδομένο ότι ο Πεδουλάκης έχει στρώσει τους παίκτες στα ιδιαίτερα σε καθημερινή βάση. Οι τελικές “εξετάσεις” ακόμα κι αν πήγαν λίγες μέρες παραπίσω δεν αργούν. Και ο Παναθηναϊκός έχει πολλή ύλη να… βγάλει ακόμα.