Ο Ολυμπιακός είναι συνολικά μια σκληρή ομάδα. Στο ΣΕΦ γίνεται ακόμα σκληρότερη. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ήταν που συνήλθε από δύο μαζεμένς ήττες, “πνίγοντας” τη Μπαρτσελόνα. Απόψε ήταν μαλακός σαν το… βούτυρο. Και έχασε άνετα και δίκαια από τη Μακάμπι. Ηταν εκνευριστική και η αστοχία του, σε καλά σουτ, από παίκτες που τα έχουν στο ρεπερτόριό τους. Συμβαίνουν αυτά, σουτ είναι, δεν θα μπει πάντα. Αλλά το κακό άρχισε από την άμυνα του Ολυμπιακού.

Η Μακάμπι είναι μια ομάδα με περίσσευμα ατομικού ταλέντου, αλλά σαν σύνολο δεν τη λες και πολύ μυαλωμένη. “Αμερικανάκια” που λένε, με την ακριβή της έννοια η λέξη, μόνο που απόψε στο ΣΕΦ είδαν να τους… προκαλούν το ταλέντο και δεν την άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Οσο λογικό είναι να συμβεί το να χάσει ο Ολυμπιακός τόσα πολλά αμαρκάριστα σουτ, άλλο τόσο λογικό ήταν να αρχίσει σταδιακά η Μακάμπι να βάζει τα δικά της “τρελά” σουτ. Πήραν αέρα οι παίκτες της, δεν τους τον έκοψε η συνηθισμένη άμυνα του Ολυμπιακού και το πλήρωσε ακριβά. Με την δεύτερη εντός έδρας ήττα που περνάει στην κατηγορία… Γαλατά, δηλαδή είναι από αυτές που στο τελικό ταμείο μπορεί να στοιχίσει. Λες δηλαδή ότι στη Μαδρίτη η πλειοψηφία θα χάσει, ακόμα και μέσα από την ΤΣΣΚΑ δεν θα είσαι η εξαίρεση. Αλλά την ήττα της Γαλατά και την αποψινή πρέπει να τις καλύψεις. Οχι ότι δεν έχει κάνει ο Ολυμπιακός αποτελέσματα που τον φέρνουν στα συν. Και στη Βιτόρια και στο ΟΑΚΑ, απλά με κάτι τέτοια σαν τα σημερινά μειώνει τα πλονεκτήματά του.

Ο Ολυμπιακός έζησε μια από τις εκενυριστικές βραδιές που μπορούν να συμβούν στις ομάδες. Αυτές που ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις, ξέρεις πώς πρέπει να το αντιμετωπίσεις, αλλά δεν σου βγαίνει τίποτα. Ούτε τίποτα σπουδαίο έκανε η Μακάμπι για να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, ούτε δεν το πάλεψε το ματς με διάφορα τρικ ο Ολυμπιακός. Αλλά δεν ήταν η βραδιά του.

Κι αν τα σουτ θέλουν και ρέντα, την οποία απόψε δεν είχε ο Ολυμπιακός και είχε η Μακάμπι, αυτό που δεν ήθελε ρέντα για τους Ιασραηλινούς ήταν η άνεση που ένιωθαν μέσα στην ρακέτα. Ο Μπιρτς απόψε δεν ήταν… σούπερμαν όπως καθ’ υπέρβαση ήταν σε πολλά ματς. Ο Γιανγκ αντίθετα, ήταν ουσιαστικά απών και απόψε. Το 1/3 της κανονικής περιόδου πέρασε και ο Αμερικανός ακόμα δεν έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό. Και φυσικά ο Ολυμπιακός το νιώθει στο πετσί του. Τα σημάδια ανόδου όποτε υπάρχουν είναι ανεπαίσθητα. Και η αγωνία φυσικά μεγαλώνει.