Υπολογίζοντας σαν… μονάδα το παιχνίδι στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός έχει ένα σωρό εμφανείς λόγους να χαμογελά και να χαίρεται. Συνυπολογίζοντάς το με “πακέτα” που προηγήθηκαν και που έπονται και βάζοντας στην εξίσωση και την ισοβαθμία, έχει απείρως περισσότερους.

Ο Ολυμπιακός απόψε δεδομένα έχει κάνει μια από τις 2-3 κορυφαίες εμφανίσεις του στη σεζόν, αν όχι την καλύτερη. Πιθανώς και αυτή, την καλύτερη δηλαδή, προσμετρώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί από το ταρακούνημα της Δευτέρας, με τον αποκλεισμό από το κύπελλο που ήταν μια απώλεια στόχου και μια άσχημη προσγείωση.

Ο Ολυμπιακός άγγιξε το τέλειο και στις δύο πλευρές του γηπέδου και κυρίως, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει διατηρήσει φέτος τόσο υψηλά επίπεδα απόδοσης. Μπορεί μια νίκη μέσα στη Βαρκελώνη, σαν αυτή της περασμένης εβδομάδας να μπορεί να χαρακτηριστεί “πολυτιμότερη”, αλλά αυτή ήταν η πιο… χορταστική χωρίς αμφιβολία.

Πάμε στα πολύ ενδιαφέροντα και ελπιδοφόρα επί μέρους. Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τη Μπάμπεργκ είχε ένα πολύ δύσκολο πακέτο τεσάρων αγώνων. Φενέρ μέσα, Παναθηναϊκός μέσα, Μπαρτσελόνα έξω, Μπασκόνια μέσα. Μπορεί να ήταν 3-1 τα εντός, αλλά τα ονόματα των αντιπάλων κρατούσαν στο μάξιμμουμ τον βαθμό δυσκολίας. Τα κέρδισε όλα.

Ο Ολυμπιακός με τους Βάσκους έκλεισε αυτόν τον κύκλο και ετοιμάζεται για μια άλλη τετράδα, πολύ πιο βατή. Εξω το αποδυναμωμένο Μιλάνο, μέσα τη Μπάμπεργκ, έξω την Ούνικς, μέσα τη Ζαλγκίρις. Δεκτά όλα τα κλισέ, περί απρόβλεπτης διοργάνωσης, δυνατών αντιπάλων, αν δεν προσέξεις την πατάς και πάει λέγοντας, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Ο Ολυμπιακός, ο απλά καλός και σοβαρός και όχι απαραίτητα ο αποψινός διαστημικός, έχει ευκαιρία για να βάλει άλλες τέσσερις νικούλες στο σακούλι. Κι αν το κάνει….

Το “13” άρι που έφτασε απόψε και τον κρατάει στη δεύτερη θέση ισόβαθμο της Ρεάλ και μόλις μια νίκη πίσω από την ΤΣΣΚΑ, σε μεγάλο ποσοστό είναι… μεγαλύτερο από +2 και +3 από τις ομάδες που καταδιώκουν τη τετράδα. Διότι πλέον την Μπασκόνια την έχει με δύο νίκες, τον Παναθηναϊκό το ίδιο, τον Αστέρα με μεγάλη διαφορά εντός, την Νταρουσάφακα με νίκη εκτός.

Αν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός πάρει τα τέσσερα ματς που έρχονται και φτάσει τις 17 νίκες πριν αρχίσει μια ζόρικη τριάδα, με Φενέρ και Μακάμπι έξω και Νταρουσάφακα μέσα, θα μπορεί να λέει με σιγουριά τη λέξη πρόκριση και με βεβαιότητα πάνω από 70-80% την λέξη πλεονέκτημα. Ετσι κι αλλιώς οι οιωνοί είναι άριστοι για ευτυχή κατάληξη του μαραθώνιου, αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει αρκετά.. πλεονέκτης για να αφήσει άλλους να ελπίζουν. Ναι, είναι πολλά τα ματς που απομένουν, αλλά επίσης είναι πειστικός ο Ολυμπιακός και σε πλεονεκτική βαθμολογική θέση.