Δεν είχε ματς Ελληνικής ομάδας την Παρασκευή το βράδυ η Ευρωλίγκα αλλά παραείχε ενδιαφέρον για όσους είδαν το δεύτερο πιάτο της αγωνιστικής. Και έιχε πολλες σημειώσεις με πρώτη πρώτη ότι σαν να μένουνε λίγο πίσω στα δρώμενα και στο σύγχρονο του αθλήματος… Και τι δεν είχε όμως το βράδυ. Ξεκινώ από την ματσάρα που εξελίχθηκε ενώ περίμεναν πολλοί και εγώ βέβαια περίπατο της βασίλισσας Ρεάλ. Η Βιλερμπάν έδειξε ότι έχει και καλό ρόστερ και κάνει δουλειά τρομερή ο αδελφός του Πάρκερ στο πάγκο και προηγήθηκε με 40-50 και 58-70 στο 30′ στην Μαδρίτη!

Ο Λάσο έριξε πεντάδα Γιουλ,Ρούντι,Κοσέρ,Τόμκινς και Ταβάρες και έκανε μόνη αλλαγή στην 4η περίοδο στο τέλος τον Ντεκ για τις βολες. Τρομερή άμυνα η Ρεάλ με τον Ρούντι στα 36 να τους καταπίνει όλους και να δείχνει τι σημαίνει να είσαι παικταράς. Αυτό δηλ,το να …σκυλιάζεις στην άμυνα και να χτυπιέσαι για μια χαμένη κατοχήΡεάλ με ένα 30-14 ροκάνισε και κέρδισε δίκαια(86-80 κτλ) πιστοποιώντας την ανοδό της και χωρίς Καμπάτσο πια.Συγκλονιστικός Γιουλ με 5/5τρ και ένα χαμένο στο τέλος. Και Ταβάρες με 19π. Η Βιλερμπάν δεν σκοράρισε τρίποντα στην 4η περίοδο ενώ είχε 9/14στο ημίχρονο και 11/17 μετά και τελείωσε με 11/22. Εξαιρετική και αυτή όμως

Η Εφές και με Μίσιτς και Μποντουά σήμερα έδειξε ότι κάτι δεν πάει καλα και εινα πολύ ροκ φέτος….Μετά τα διπλά με τα τρίποντα σήμερα κόντρα στην Μπασκόνια που δεν είχε και Βιλντόζα πνίγηκε…Στα 2/11σ ο Λάρκιν,4π ο Μίσιτς και δεν πέρασε τους 60!Η Μπασκόνια άλωσε την Πόλη με 59-77 περίπατο και έδειξε ότι ο Ιβάνοβιτς κάνει παντα τρομερή δουλειά άσχετα αν στο τέλος θα δούμε αν θα μείνει στα πλέι οφς η πρωταθλήτρια μην ξεχνάμε Ισπανίας! Η Μπασκόνια πήρε 14 παραπάνω ριμπάουντς και ο Πίτερς έκανε όργια πάλι με 18τρ αποδεικνύοντας ότι κάτι ήξερε ο Ιτούδης που τον πηρε στην ΤΣΣΚΑ αν και εκεί οι απαιτήσεις ήταν μεγαλύτερες και γι αυτό δε συνέχισε στην Μόσχα.

Η Μπάρτσα μετά τα στραπάτσα σε Βιλερμπάν και 100αρα στην Βαρκελώνη από την Βαλένθια μεσοβδόμαδα για την λίγκα,επανήλθε με διπλό στην επιστροφή Σάρας στο Καόυνας. Πιο δύσκολα όμως από το τελικό 62-73 καθώς η Ζάλγκιρις μείωσε 56-60 στο 34′ ,έχασε το τρίποντο στην επίθεση και κόλλησε και τέλος.Η Μπάρτσα κάνει κοιλιά,ο Καλάθης είχε 7 λάθη παρά τις 10 ασίστ και η Λιθουανική ομάδα 2/18τρ σαν να έχει ξεχάσει να σουτάρει. Αυτό πάντως την κάνει πιο επικίνδυνη για το ματς με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ την επόμενη Παρασκευη και έχοντας φτάσει στις 6 συνεχόμενες ήττες μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα αλλά απόλυτα φυσιολογικές προσέχουμε!Τρομερός ο 20αρης Γιοκουμπάιτις με 15π!

Τέλος στο Μόναχο έγινε αυτό που λέμε του προπονητή.Η πανάκριβη Χίμκι έχασε πάλι με ροστερ 20 μύρια και μπάσκετ της πλάκας,είναι ουραγός και πάει και η φετινή σεζόν...Τι ….μέσο μπορεί να έχει ο Κουρτινάιτις και μένει εκεί άγνωστο….Ο Σβεντ έκανε ..παππάδες με 20π(4/7τρ,),8ρ,9ας(!) και μόλις 3 λάθη,ο Μονρό έβαλε 18π σε 17′ αλλά πάλι άμυνα και χημεία γιοκ.Από +15 ήττα 100-80 στην Άλμπα και από +15 στο Μόναχο στην αρχή πάλι κατάρρευση μετά…. Ο Τρινκερι συνεχίζει την τρομερή δουλειά του που φαίνεται στην θεωρητικά …άμπαλη από ταλέντο και με φτωχικό μπάτζετ φέτος Μπάγερν και πάει και για πλέι οφς πια! Περιμενει και δύο πάικτες και ο Μπάλτγουν(19π πάλι)συνεχίζει να δίνει απαντήσεις στο λιμάνι….!